Сонови, толкување на сонови

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.693
Поени од реакции
3.961
Што значи да бегаш од полиција :nesum:
Police
To see the police in your dream, indicates a failure to perform or to honor obligations and commitments. The police also symbolizes structure, rules, power, authority and control. Perhaps you need to put an end to your reckless behavior or else the law will catch up to you. You fear punishment.

To dream that you are arrested by the police, suggests that you feel sexually or emotionally restrained because of guilt. The dream may also be a metaphor that you are feeling apprehensive about something.

To dream that you are a police officer, represents your own sense of morality and conscience. The dream may serve to guide you down a straight path. If you have recurring dreams that you are a police officer, then it may mean that your past actions have left you feeling guilty. Consider your behavior/actions as the cop.

To dream that you are having difficulties contacting the police,�suggests that you have yet to acknowledge your own authoritativeness in a situation. You need to take control and be in command of the direction of your life.

Me мрзи да преведувам, ок.
 

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
225
Што значи да бегаш од полиција :nesum:
епа пази да не направиш некаква нечиста работа, измама и сл. полицијата тоа значи само тогаш бегаме од полиција кога сме направиле нешто сериозно.
 

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.167
Поени од реакции
3.479
Сум сонувал како сум бил во затвор со една моја школска и нејзина другарка...заедно во иста ќелија бевме...Некако имам лошо пречуство
 

Lucy in The Sky

A girl with kaleidoscope eyes
Член од
8 март 2009
Мислења
304
Поени од реакции
34
Вчера сонував многу морничав сон. Како сме спиеле во иста соба, јас и моето семејство и други луѓе имало, не се сеќавам. И секоја ноќ јас сум станувала и сум им цртала црни големи крстови на јорганите. Памтам и дека, потоа кога брат ми се разбуди и имаше малку крв на него.
Нешто лошо е?
 

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
Сум сонувал како сум бил во затвор со една моја школска и нејзина другарка...заедно во иста ќелија бевме...Некако имам лошо пречуство
да бидеш во затвор значи дека те очекуват непријатности !

Вчера сонував многу морничав сон. Како сме спиеле во иста соба, јас и моето семејство и други луѓе имало, не се сеќавам. И секоја ноќ јас сум станувала и сум им цртала црни големи крстови на јорганите. Памтам и дека, потоа кога брат ми се разбуди и имаше малку крв на него.
Нешто лошо е?
лошо ќе да е...
Да го сонуваш семејството значи дека ви претстои важен настан. Многу крстови значи благосостојба. Туѓа крв значи заработувачка или опасност од немил настан. Јорганите значат неостварени желби или смрт...
Непријатен сон дефинитивно, се надевам нема да се оствари...
 

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.167
Поени од реакции
3.479
А што значи да се заглавиш во лифт? Баш на тој спрат кога ќе треба да стигнеш :toe:
 

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
225
Сум сонувал како сум бил во затвор со една моја школска и нејзина другарка...заедно во иста ќелија бевме...Некако имам лошо пречуство
хмм затвор има психолошко значење барем јас така го сваќам како затворени чувства како заробеност во некаква ситуација, евентуално затвор може да значи и некаква вина за нешто можеби за нешто се чувстуваш виновен и се казнуваш со нешто или мислиш дека заслужуваш да бидеш казнет. толку ништо сериозно, не е исто со полицијата.

Вчера сонував многу морничав сон. Како сме спиеле во иста соба, јас и моето семејство и други луѓе имало, не се сеќавам. И секоја ноќ јас сум станувала и сум им цртала црни големи крстови на јорганите. Памтам и дека, потоа кога брат ми се разбуди и имаше малку крв на него.
Нешто лошо е?
хммм крстови некои го толкуваат како нешто убаво, среќа бидејќи се свети работи, ако се повеќе крстови некаде се толкува како смртен случај но немора да е во фамилија,

според некое мое лично мислење и асоцијација крстот ти означува некаква тежина некој проблем кој ти претставува товар и бидејќи се црни тој проблем те прави тажна, друго крвта (ако добро разбрав дека се разбудил во твојот сон, а не на јавае) се толкува како некаков глас а некаде го толкуваат како материјална добивка, најверојатно нешто те мачи во врска со него или товарот проблемот кој те мачи ќе заврши со некој негов успех или добар глас...

А што значи да се заглавиш во лифт? Баш на тој спрат кога ќе треба да стигнеш :toe:
хмм лифт се толкува како некоја помош од некаде, ако лифтот оди нагоре значи успех многу јасно но со помош на некој, а ако оди надоле неуспех, но да застане на спратот пред да излезеш мене тоа ми звучи како некоја помош која треба да стигне но ќе застане односно нешто ќе ја спречи, некој успех таман да се реализира тој ќе застане.

без грижи не се остваруваат сите соништа.
 

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
А што значи бе да сонуваш како си наоѓаш пари така се шетав по патот и само пари си наоѓав, ваков сон сонував еден период стално во неделата можеби по 2-3 пати сега не сум сонувал онака ми текна и сакам да знам што отприлика значи :)

Имам слушнато дека некој те озборувал кога сонуваш пари точно ли е?
 

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
225
А што значи бе да сонуваш како си наоѓаш пари така се шетав по патот и само пари си наоѓав, ваков сон сонував еден период стално во неделата можеби по 2-3 пати сега не сум сонувал онака ми текна и сакам да знам што отприлика значи :)

Имам слушнато дека некој те озборувал кога сонуваш пари точно ли е?
не кога наоѓаш пари е некој успех или среќа, ако разменвуаш пари, даваш, примаш и сл тогаш се зборови кавга и сл.
 

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.335
Поени од реакции
3.945
Сонував како сме биле на некое лизаглиште јас брат ми и братучед ми и јас сум излегла надвор, таму биле мајка ми и татко ми и уште многу луѓе и сме тргнале некаде и одеднаш се појавиле неколку џипови и неколку коли и почнале да пукаат накај нас, јас сум се скрила позади дрво и не ме погодиле (а и не видов никој дека е погоден). Јас, мајка ми и татко ми сме почнале да бегаме и дошол некој човек со нас, а јас сум влегла кај лизгалиштето да ги викнам брат ми и братучед ми но никако не сум можела да ги најдам, и кога конечно ги најдов се разбудив. Преплашена бев во сонот, а и кога се разбудив исто, неможев да се смирам.
Што може да значи ова? :smir:
 
Член од
23 август 2008
Мислења
1.754
Поени од реакции
264
Сонував дека пушам цигари и тоа во сонот мајка ми ми ги купила и она ме тераше да пушам.И пушев и почнав да кашлам у сонот и се разбудив кашлајќи:pos2:

А иначе у живот неам запалено цигара!
 

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
225
Сонував дека пушам цигари и тоа во сонот мајка ми ми ги купила и она ме тераше да пушам.И пушев и почнав да кашлам у сонот и се разбудив кашлајќи:pos2:

А иначе у живот неам запалено цигара!
според соновниците да пушиш цигари некој успех те чека а да добиеш цигара од некој тогаш значи дека имаш верни пријатели, да кашлаш во сон, грижи или јас би рекла нешто те гуши или смета некаква ситуација, проблем, ако престанало кашлањето тогаш нешто ќе се реши. ако си кашлалал на јаве тогаш и нема некое значење се случлува да се закашлаш во сон додека спиеш и да имаш чувство дека си го сонувала.

велиш никогаш не си запалила цигара а си сонувала таков сон е па можеби потсвесно сакаш себе си да се видиш во поинакво светло, мсакаш нешто да смениш, направиш нешто што до сега не си го направила.

Сонував како сме биле на некое лизаглиште јас брат ми и братучед ми и јас сум излегла надвор, таму биле мајка ми и татко ми и уште многу луѓе и сме тргнале некаде и одеднаш се појавиле неколку џипови и неколку коли и почнале да пукаат накај нас, јас сум се скрила позади дрво и не ме погодиле (а и не видов никој дека е погоден). Јас, мајка ми и татко ми сме почнале да бегаме и дошол некој човек со нас, а јас сум влегла кај лизгалиштето да ги викнам брат ми и братучед ми но никако не сум можела да ги најдам, и кога конечно ги најдов се разбудив. Преплашена бев во сонот, а и кога се разбудив исто, неможев да се смирам.
Што може да значи ова? :smir:
пукањето се гласови ако ги сонуваш куршумите значи добри вести те очекуваат, а да бидеш ранета тоа значи среќа во љубовта, дрво се пари материјална добивка ако дрвото е раскошно со крошна се толкува како исполнување на некаква желба, радост, а некаде се толкува како љубовен состанок, доколку е со полод тогаш е некој успех.
 

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
6.923
Поени од реакции
945
Имаат некое посебно значење оси или пчели на сон? Мислам дека 2 пати сонував сон со оси или пчели... :)
 
Член од
2 март 2007
Мислења
4.575
Поени од реакции
3.772
Сонував како сум барал нешто низ куќата и кога сум отворил една фиока била полна со чорапи, а најгоре во средина една карта дама во срце. Откога сум ја видел картата многу сум се исплашил.
 

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.238
Поени од реакции
307
Сонував дека сум во школо, ставив наочари за сонце, имаше снег.
Па сме се бањале со вода, се прскавме во училница.
Еее од кога неам сонувано вакви работи :tv:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom