Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
Ец ние сме милион пати по свесни за себе околу ти арапско турско чедо, денес за тебе сме срби, утре ќе бидеме бугари, ние Македонците сме свесни за вашите пропаганди затоа и не палат, проблемот Ваш е што самите вие имате криза на идентитетот, па мислите дека со растргнување на нас Македонците на вакви или такви како разиграна мечка мислите дека ќе не разедините, не бе ец, ние имаме искуство со тоа ваше шлеме, а кога сме кај историјата таа многу често се повторува, спремајте се да го јадете.

Петар Поп Арсов основач на ВМРО
Прегледај го приврзокот 437770
Немате битка бе добиено, историја учите од лага до лага.
Единствена битка и тоа не добиена ви е против 500-тина бунтовници, а во тоа време пола машка популација ви беше во боледување и пуштавте роми и затуцани македонци од селата во првите борбени редови.
Автоматски споено мислење:

И Пакистан има историја подолга од 5000 години, но сè уште се однесуваат дивјачки и племенски. Вие од нив ли гледате?
A доколку не гледате, посочи кој народ во Европа, освен вашиот, при прослави на знамиња, свадби, сунети наседнува и виси од прозорци на коли во движење.
Нема врска долгата историја со сегашното однесување.
Ниту реков дека важно е за мене долгата историја, историјата нема никаква со темава.
Но треба да ја учат албанците, треба да знаат што се поминале од словените и другите окупатори на балканскиот полуостров
Нема да има мир во балканот додека не се цивилизираат словените.

Последно уредено:
Член од
6 ноември 2024
Мислења
603
Поени од реакции
1.050
Единствена битка и тоа не добиена ви е против 500-тина бунтовници, а во тоа време пола машка популација ви беше во боледување и пуштавте роми и затуцани македонци од селата во првите борбени редови.

Ниту реков дека важно е за мене долгата историја, историјата нема никаква со темава.
Но треба да ја учат албанците, треба да знаат што се поминале од словените и другите окупатори на балканскиот полуостров
Која е таа битка дај прецизирај те молам?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.219
Поени од реакции
5.451
Верувам дека Словените ќе се цивилизираат превземајќи ги исклучиво „цивилизациските„ вредности и домети од Албанците...

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.493
Поени од реакции
3.701

И комичар стана да си ебеш векот. :pos:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.418
Поени од реакции
84.750
Нема да има мир тука се додека Македонците се третирани како втора класа народ, а нивната држава е третирана како големоалбански сервис.
Не може Македонецот да биде етничка група во сопствена држава.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
878
Поени од реакции
1.404
А додека одеше во Бугарија и преговараше за нашиот јазик и идентитет убаво ти беше?Некој би си помислил им забрануваме да зборат шиптapcки или да учат шиптapcки во училиште(вечните жртви вака зборат дека било во годините пред 2001 btw) :kuracc:Прегледај го приврзокот 437724
Добро оти не сфативте досега дека тие се шпони и не се дел од нас???? Имаат голема национална свест и зато така пра, и јас да сум и јас истото би го праел на негое место. Да се пропагираше национализам како во Хрватска уште од Јуогславија, и после распадот досега немаше до ова дереџе да се дојди. Да се бомбардираше МК во 2001 немаше ова понижување да го трпиме. Сите се нарекуваат како сакаат само Македонија проблемот.

„Ама ме боли куро шо мислат другите“ бро ова не се комшиите секојдневиот живот, станува збор за држава, за нација, за целокупно, и треба да ве боли курот шо мислат другите држави. Затоа шо моментално МК нема почит од никој држава во светот, како прво самата не се почитува.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.219
Поени од реакции
5.451
Имаат голема национална свест и зато така пра, и јас да сум и јас истото би го праел на негое место.
Хммм...не прајш разлика меѓу „голема национална свест„, „колективистичко-племенска свест„ и „инструирани умој„...

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.102
Поени од реакции
6.243
Па излези од подрум, војната беше пред 25 години.
Незнам ти во кој свет живееш но ќе ти дадам два примери на кои во моментов се присетувам, првиот е кога албанците биле главни на леринскиот затвор во турско па Васил Чакаларов отишол дури во Албанија да ги посере од ќотек, дури додека ги тепал ги прашувал дали имаст беса, вториот пример е од втора светска војна каде што јаките балисти бегаа преку планини со мачки во гаќите, само за да си го зачуваат животот, штета што биле поштедени.

Член од
23 април 2024
Мислења
287
Поени од реакции
735
Која е таа битка дај прецизирај те молам?
Ни тие незнаат а пуно овде ни држи лекции за лажна историја.Во Косово и во Македонија ниту една битка немаат победено во 1999 и 2001.Кога се договореше прекин на оган кај нас тие напаѓаа и го сметаат тоа за успех(а за автобусите од Арачинове и нато бомбардирањето у Косово да не збориме).Ретардираните си мислат ако нато не интервинираше дека денес уште ќе живеат во Косово и Македонија остави ги шиптapитe да живеат со нивната шизофренија

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.219
Поени од реакции
5.451
Албанциве навистина мислат дека во 2001 било војна?
Тешки будали.
Неееее...никаква војна.

„Тоа„ беше: конфликт (??), борба за човекови права, борба за влез во власта, борба за територии („Гранде Шќиперија„), упад на туѓа нерегуларна армија на македонска земја...

Kajgana Shop

На врв Bottom