Zdravo i golem pozdrav na site clenovi na ovaa rubrika.Za pocetok bi sakala da ve zamolam site sto ste na ovaa tema da mi pomognete so vasite iskustva i mislenje,kako i soveti od BIBIKA. Znaci se raboti za moite dve deca;mojot sin Boris koj e na vozrast od 5 god,9 mes.,i mojata kerka Mishella koja ima 2 god.4 mes.So Boris se boram vejke podolgo vreme znaci od mal e tretiran spored mene a ne so moja pomos i dozvola,kako razgaleno dete.Opsipuvan e so igracki,za koi sto iskreno ama bas nikoj ne me poslusa i ne me poddrza,da ne mu se kupuvaat tolku mnogu igracki,znaci vo celost deteto e razgaleno,mu se odese po keif,toj gi koristi site mozni sredstva da bide po negovo,za sega jas da nemozam da ja imam situacijata pod kontrola.Ima momenti koga go pleskami ke go natepam,a najmalku sakam da go gledam kako place,no nemozam da go naucam sto e pravilno,a sto ne e,da ne place po stvari koi ne se negovi,koi ne se za nego itn....Isega negovata pomala sestra uci mnogu raboti od nego,megusebno tepanje,neznaat da igraat zaedno duri ne se ispokaraat,po gosti placat i dvajcata ako ne im dadat decata igracka koi tie ja baraat.Ednostavno pravat raboti za koi jas i da gi poucam,i da gi iskaram tie povtorno gi povtoruvaat tie,spored mene losi raboti na odnesuvanje.Neznam dali moite deca se prebesni,samo besni ili normalni kako sekoe dete na nivna vozrast,no jas gledam i ne sakam da e taka.Sto e najstrano od se Boris go pripremam za na esen za na uciliste a toj mi vika:Jas nesakam da odam na uciliste,tamu ne poznavam nikogo,itn,ednostavno ne odam tamu;i toa me ubiva,a tolku sakam da se obrazovani,vospitani po bonton i razni nacini na ubavo,normalo i pravilno odnesuvanja.Zatoa ve molam da mi pomognete od sopstveno iskustvo,so postavuvanje na rabotite na svoe mesto.Kako da gi donesam deckive vo pravilen kolosek,kade jas i mojot soprug da se popravime i da se odnesuvame taka sto tie a i nie ke sme zadovolni i gordi edni na drugi.Vi blagodaram od napred i ve ocekuvam site da mi se pridruzite so soveti i poraki,a posebno BIBIKA.:cry::cry::cry::cry::cry:
Дека Бибика не е долго на форум, јас како родител ќе пробам да ти помогнам
Neznam kako odi rabotava so prasanja i odgovori kolku brzo ili bavno treba da gi ocekuvam sovetite i odgovorite i dali pravilno se locirav i postaviv,ako e se vo red ako gi citate moite poraki pisete mi,pozdrav do site.:helou: