повели читај се што ти треба и колку важат (5 дена)Дечки имам едно прашање до вас/некој . Колку дена важат пробни таблици за возило ?
Не е лошо да ја палиш и свртиш некој круг еднаш месечно барем. Што повеќе стои кола тоа повише тешко е да се врати во возна состојба. Бензинот ќе се расипе, дисковите ќе зарѓаат, палење исто тешко.Molam nekoj sto znae da mi odgovori.
Stanuva zbor za mojata stara //20 god.// kola, koja ne ja prodavam poradi pricina sto e tehnicki 100% zdrava i ispravna, so kozmeticki zabeleski sto e normalno za ,,godinite koi gi ima,, a nema nikakva paricna vrednost na pazarot i da receme sum sentimentalno ,,privrzan,, za nea.
Registracijata i istekuva mesecov, momentalno e vo garaza //tamu i ke ostane//, nikoj ne ja vozi so meseci //i akumulatorot otkaza zimoto od nevozenje//. Kje mu ja podaram na vnukot koga kje polozi za 2 godini, zdravje.
Prasanjeto mi se odnesuva za dve raboti.
Konzervacija, sto i kako okolu toa.
Sto treba i dali voopsto nesto treba da i pravam vo toj period //gumite kje se unistat znam, nivo na maslo, antifriz i ostanato se e pod konec normalno nepromeneto//, pocinkovana skolka e nema korozija //dopolnitelno ,,oblecena e vo cerada,,//.
Vtoroto prasanje mi e sto po istekot na registracija, tablici da odjavuvam da ili ne. Sto dokolku pr. gi odjavam //pretpostavuvam deka soobrakajnata ke ja nemam potoa//, kako kje bide dokazana sopstvenosta na kolata togas za da po 2-3 godini maliot //vnukot// da dobie probni //i ne mora// i da ja registrira.
Koga kje dojde ,,moment,, da se zapocne da se vozi sem mal i golem //poradi ,,stoenje t.e. nevozenje// servis plus novi gumi, dali kje treba nesto dopolnitelno.
Blagodaram.
Moram da go napolnam akumulatorot //nemam polnac// ili da povikam taxi vozilo da ja priklucime so kabli //za 150den mislam deka ucinuvaat//.Не е лошо да ја палиш и свртиш некој круг еднаш месечно барем. Што повеќе стои кола тоа повише тешко е да се врати во возна состојба. Бензинот ќе се расипе, дисковите ќе зарѓаат, палење исто тешко.
Иначе не мора да ги одјавуваш таблиците. Освен ако не ја носиш во отпад.
е тоа е зезнато што не можеш да ја палиш од другата кола. Најубаво е полнач некој да имаш и да го полниш акумулаторот. Исто така да ги тргнеш клемите од акумулаторот за да не ти го празни додека стои.Moram da go napolnam akumulatorot //nemam polnac// ili da povikam taxi vozilo da ja priklucime so kabli //za 150den mislam deka ucinuvaat//.
Kompjuterot na Pezovo ne mi dozvoluva da ja povrzam so kabli ,,detektira nadvoresen potrosuvac,, nekoja zastita ima //probav// poraka na display mi dava. Pravilno povrzav plus na akumulator, minusot e ,,sokrien,, prema kabina no na masa se prikluciv. So zastiti polno e, vo Euroimpex prasav mi kazaa da, fabricka zastita ima za taa rabota i e nevozmozno da startuvas druga kola so kabli.
Benzinot e na 1/4 da dopolnam so kanticka pred da ja zapalam ,,taze,, nekoe litro? Planiram vikendov ,,da ja mrdnam od mesto,,.
Не би требало да е тешко да ја отшрафиш и да видиш дали е нешто оштетено. Можеби соголена жица од вибрации....тоа мора да се провери на лице местоEdno prasanje vo vrska so moeto Pezo
Imeno deneska ja odnesov na perenje kolata, izgleda ,,romot,, t.e. ,,cd-rom-ot,, bil ,,nezen,, so vapot pritoa koga bev da si ja zemam kolata naidov na problem.
Da napomenam, avtoperalnata vo TC Zebra podrum! Tamu ja ,,napravija magijata!,,
Rikverc kamerata //fabricka e//. Stavam vo rikverc titri slikata kako los signal na tv. Ja cuknav malku kamerata se sredi slikata na display. Potoa otvoriv i zatvoriv bagaznik, staviv vo rikverc pak titrese ne tolku mnogu. Povtoriv ,,postapka,, otvori zatvori bagaznik mirna slika. Utre t.e. zadutre kako ke bide baba Vangja znae : (
Iskustvo necivo? Resenie? Nova gledam po internet deka e 300 i kusur funti.
Blagodaram.
Fabricka e kamerata, ne mozam da najdam video kako da ja demontiram t.e. montiram //ako mozes da najdes postavi mi go te molam ,,Peugeot 308 2018 godina,,//. Jas se somnevam na voda kade ne treba, bidejki ,,makata,, se javi odma posle perenje. Izgleda i dosle preblisku so vapot. Ili ,,vtora opcija,, nesto da se ,,razlabavilo,, pri perenjeto. Ili druga treta opcija ,,ne znam koja,,.Не би требало да е тешко да ја отшрафиш и да видиш дали е нешто оштетено. Можеби соголена жица од вибрации....тоа мора да се провери на лице место
Fabricka e kamerata, ne mozam da najdam video kako da ja demontiram t.e. montiram //ako mozes da najdes postavi mi go te molam ,,Peugeot 308 2018 godina,,//. Jas se somnevam na voda kade ne treba, bidejki ,,makata,, se javi odma posle perenje. Izgleda i dosle preblisku so vapot. Ili ,,vtora opcija,, nesto da se ,,razlabavilo,, pri perenjeto. Ili druga treta opcija ,,ne znam koja,,.
Da znam kako da ja izvadam bi ja isprical so kontakt spej vo konektorot, slucajno da ne ima oksidacija i sl.
,,Se plasam od iznenaduvanjeto,, ako otidam vo Euroimpex, da ne recat ,,nova kamera,, treba.
Za Peugeot 3008 najdov video za kamerata, na izvlekuvanje e bez dzek t.e. konektor so kabel, na ebay za mojava gledam deka e so kabel i otposle dzek t.e. konektor.
https://www.ebay.com/itm/155538874958?itmmeta=01HXP2K32WNAWAJ2Z3HCRP7TXD&hash=item2436d6e24e:g:i0UAAOSwJMJkVOjg&itmprp=enc:AQAJAAAA4HOMeJhzbRDahmwm+zE4sr3U0i2mBrchqhTJ1z11sWtZdg91122kW0wUV+mu3LAtjeQieSwbMDfZmYuhMweEa5NTM2IaaIuf/o8qje9ms54L71mP/iDaLYWMXRQr2D/JIsYBC8uuwE2XtCuq92nn0TKooPgqbaIlCxuo0AQuvDoPOulAURvAf5x8n4tWxIRpcn7jtJvUTiRbtxhGZ0r81VfSdZ4Wvt7V1tKdvtC9lMlANFU4bUclj3NPFqvEMxumrM7V1ReWyqF4GoHvtZHUUjElUiEHC0wip14re1RwZYpK|tkp:BFBMzLHMwu1j
https://www.ebay.com/itm/315220718238?epid=11041373777&itmmeta=01HXP2K32XY4Y5BDCVWGDPR4HZ&hash=item49649e729e:g:gVgAAOSwj-Nl8V1C&itmprp=enc:AQAJAAAA8MMQNsUaiE6AKAofAMR24phY/eyMAAMCFoKzvLkiR9oixvSSCoe+35zwWtlwoAKs9ZehnFxLt5/Mtlk0MsMRbwOCGhPQNAwtkSYVB5NmBKVl48x51IVdphRMOQUxGMZimWk/kqaRd+YUxz7v+qaqOEkdDS89eaIOzeMMg91qhUtWMJuau4DYu8PHXzFyhC0UlNEIlAkv18yhTIzyZcYUtZti0BqeAM8NNM6LC8CO6GriRAc8bNgMJTnMiHGdNz9ox+Gn0LiU2QlzUItctJqKTlSPu5SWH7EYm/qNJxgV6zrHC9piEpcQnD+SYVu/QblQ9g==|tkp:Bk9SR9CxzMLtYw
//ako pravilno prebaruvam, tolku se razbiram//.
Mojata kamera e fabricki, ne e dodavana otposle. Se naogja nad tablicata //ke slikam koga ke se simnam na parking//. Bas i ,,da probam,, kako e deneska t.e. dali ima razlika od vcera //mozebi vodata ,,isparila,, t.e. podzasusilo//.Backup Camera Installation for Peugeot 308 II | The DIY Guys
Hey guys, here is our newest video on how to install a backup camera in a peugeot 308 II.If you haven’t seen our latest video on how to install a Carplay uni...www.youtube.com