Што имаш ти против италијанските коли???? Ај пиши адреса па ,,да те убедам дека не е така,,ја имам таква, батали. Слабо влече и многу троши, градска ако ја тераш скоро 11 литри на 100. Гледај 1.6 мотор астри, иначе у глобала добри коли се астра х у поглед на квалитет на изработка, нема ништо да ти чкрипи или тропа како што се познати италијанските коли да речеме.
Другарче мое во февруари годинава зеде Фиат Браво 1.9 јтд 120 кс од 2007 год за 3200 евра ( плус регистрација пошто беше не регистрирана ) со едно чудо опрема ( комплет електрика на стакла и ретровизори , тонирани стакла задните фабрички затемнети , двозонски климатроник , команди на волан , темпомат , паркинг сензори назад и тн ) . Единствена мана според мене е што не му ставиле 6 степен менувач . Инаку другото топ. Споредено со Гранде Пунто Браво-то е па да не претерам 2 класи погоре у секој поглед . Фиат посветил доста внимание на тој модел , доста квалитетно направен и надвор и внатре . Го возев неколку пати тука низ град и ок беше , ама пред едно две недели го возев едно 300+ км ( Куманово - Дојран и назад , натака по стариот пат преку Штип , Струмица , а назад по автопат ) и ме изненади колку стабилна кола и колку добро држи пат и брзина . Значи го имаш она чувство на стабилно и сигурно возило , не делува шупливо ( јбг на иста платформа е направен со Алфа 147 и Ланчиа Делта ) . На автопатот Свети Николе - Штип не го пуштив под 180км/ч а назад не го пуштив под 150 км/ч . Само ме нервираше што нема 6та за да го растерети моторот при таа брзина , друго имам само пофални зборови за колата . Па според мене е далеку подобар избор од било кој Голф 5 од истата година кој кошта минимум 2К евра повеќе , а скоро гол ... Подобар избор и од Астра ... Колата е ем лична и од внатре и од надвор ем сериозно квалитетно направена . Јас само би го бирал тој 1.9 јтд што е 16в и 150 кс ... Би била уште подобра со тој мотор ...До кај 3000
1.4 1.6 tolku se teomavi so ke ti se odmili za vozenje. 1.3cdti bez pari da ti davat da ne go zemas. Tromav, problemi so menjac, ako izgori greac tesko se vadi i cestp puka vnatre.... astra h ako sakas da vozis 1.7cdti 101ks ili 110 ks ili eventualno 1.9.Мислење и искуство со го де автоплац и за опел астра 1.4 бензинец 2004 год. И препорака за мајстор да ја провери при купување
Punto grande e limenka na bandasi. 1100kg veter da duvni cela klata. Bravoto e odlicna kola ali teska elektronika koja gori dosta brzo. Evtina e da ja kupis a skapa za odrzuvanje. Golemo NE za bravo.Другарче мое во февруари годинава зеде Фиат Браво 1.9 јтд 120 кс од 2007 год за 3200 евра ( плус регистрација пошто беше не регистрирана ) со едно чудо опрема ( комплет електрика на стакла и ретровизори , тонирани стакла задните фабрички затемнети , двозонски климатроник , команди на волан , темпомат , паркинг сензори назад и тн ) . Единствена мана според мене е што не му ставиле 6 степен менувач . Инаку другото топ. Споредено со Гранде Пунто Браво-то е па да не претерам 2 класи погоре у секој поглед . Фиат посветил доста внимание на тој модел , доста квалитетно направен и надвор и внатре . Го возев неколку пати тука низ град и ок беше , ама пред едно две недели го возев едно 300+ км ( Куманово - Дојран и назад , натака по стариот пат преку Штип , Струмица , а назад по автопат ) и ме изненади колку стабилна кола и колку добро држи пат и брзина . Значи го имаш она чувство на стабилно и сигурно возило , не делува шупливо ( јбг на иста платформа е направен со Алфа 147 и Ланчиа Делта ) . На автопатот Свети Николе - Штип не го пуштив под 180км/ч а назад не го пуштив под 150 км/ч . Само ме нервираше што нема 6та за да го растерети моторот при таа брзина , друго имам само пофални зборови за колата . Па според мене е далеку подобар избор од било кој Голф 5 од истата година кој кошта минимум 2К евра повеќе , а скоро гол ... Подобар избор и од Астра ... Колата е ем лична и од внатре и од надвор ем сериозно квалитетно направена . Јас само би го бирал тој 1.9 јтд што е 16в и 150 кс ... Би била уште подобра со тој мотор ...
Nema šansa....ne ja davam. 2 godini barav niz Švajcarija( jas na internet...prijateli na l.m. ja proveruvaa)...pa vo Avstrija...dodeka ne najdov kakva sto baravДа се надоврзам на темата, дечкото за 3000 евра многу поголеми шанси има да најде одржавана Алфа 147, одколку астра или голф. Прајте одма Ѓоко пазар ако тие за давање
Скапа е за одржување од аспект на лоша електроника или ... ??? Еве 13 години е таа кола , на неа вика околу 180К км , не знаеме колку се навистина , ама според состојбата во која е прилично сум сигурен дека не се многу повеќе . Ама не изгорело ништо за тие 13 години . Ќе видиме натаму . А ако е ист моторот и мењачот како кај Астра , зашто би било поскапо за одржување ??1.4 1.6 tolku se teomavi so ke ti se odmili za vozenje. 1.3cdti bez pari da ti davat da ne go zemas. Tromav, problemi so menjac, ako izgori greac tesko se vadi i cestp puka vnatre.... astra h ako sakas da vozis 1.7cdti 101ks ili 110 ks ili eventualno 1.9.
Benzin bez turbo e vlekac neviden. So opeli se raspravam skoro sekoj den otvorame po eden.
Za tie pari mozes da si zemes pasat 1.9PD 116ks ili eventualno da si prisoberis nekoj dinar da si zemis astra H dizel da se turis od voznja. Od site opeli najmnogu maka iame so 1.3 i 1.4.
Gori motornio kompjuter i care pola kola se rastura. Kaj 1.4 motornio kompjuter mu e levo pod trkaloto pod plastikata oblozen so staklena volna. Cesto gorini kolata gasni i nepali. Begaj od 1.4.
Автоматски споено мислење:
Punto grande e limenka na bandasi. 1100kg veter da duvni cela klata. Bravoto e odlicna kola ali teska elektronika koja gori dosta brzo. Evtina e da ja kupis a skapa za odrzuvanje. Golemo NE za bravo.
Asstra H 1.9 150ks mnogu podobar izbor negoli bravoto. Motor ist, bravoto e postabilno no losa eleltrika. Nedaj boze kaj bravo da rikni kazanceto za paarno. Pola motor nadvor treba da izlezi.
Па според тебе колкав процент од оригиналната цена треба да има една кола после 17-18 години ???Не знам каде ги наоѓате тие здрави коли што некој ги дава за помалку од 10% од вредноста за која ги купил
Друга работа не се гледа само цената колку кошта возилото кога го купуваш туку и одржувањето. Гуми, поскапи делови, поскапа регистрација, поскап зелен картон...
Повеќе месеци барав здраво возилоНе знам каде ги наоѓате тие здрави коли што некој ги дава за помалку од 10% од вредноста за која ги купил
Друга работа не се гледа само цената колку кошта возилото кога го купуваш туку и одржувањето. Гуми, поскапи делови, поскапа регистрација, поскап зелен картон...
Не знам каде ги наоѓате тие здрави коли што некој ги дава за помалку од 10% од вредноста за која ги купил
Другар јас од старт кога купувам кола од 18 години не очекувам дека е здрава, тука си преземаш ризик за вложување барем 5тина од сумата која си ја платил за колата, на годишно ниво за сервиси.Скапа е за одржување од аспект на лоша електроника или ... ??? Еве 13 години е таа кола , на неа вика околу 180К км , не знаеме колку се навистина , ама според состојбата во која е прилично сум сигурен дека не се многу повеќе . Ама не изгорело ништо за тие 13 години . Ќе видиме натаму . А ако е ист моторот и мењачот како кај Астра , зашто би било поскапо за одржување ??
Автоматски споено мислење:
Па според тебе колкав процент од оригиналната цена треба да има една кола после 17-18 години ???