Снукер

Член од
24 април 2008
Мислења
8.112
Поени од реакции
7.063
Британски Шампионат во Снукер 2019
од 2 декември 2019 до 8 декември 2019
во англискиот центар Барбикан во Јорк

2 декември 2019
Прв ден - 16-на финале:

Ли Ханг 6:4 Марко Фу;
Стјуарт Бингам 6:1 Жао Ксинтонг;
Марк Кинг 4:6 Нил Робертсон;
Најџел Бонд 6:3 Џад Трамп;
Џон Хигинс 6:1 Ијан Барнс;
Метју Стивенс 6:2 Антони Хамилтон;
Марк Ален 6:1 Бен Вуластон;
Алан МекМанус 2:6 Курт Мафлин;

Веќе се познати учесниците во првите 2 меча од осмина финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2019, во кои силите ќе си ги измерат:

Стјуарт Бингам - Џон Хигинс;
Марк Ален - Курт Мафлин;

Утре, вторник, 3 декември 2019, треба да се одиграат останатите 8 меча од 16-на финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2019, во кои силите ќе си ги измерат:

Рони О'Саливен - Нопон Саенгкам;
Динг Џунхуи - Али Картер;
Лианг Венбо - Еден Шарав;
Стифен Мегваер - Граем Дот;
Јан Бингтао - Џек Лисовски;
Мајкл Вајт - Марк Дејвис;
Мартин О'Донел - Марк Селби;
Гери Вилсон - Џо Пери.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
8.112
Поени од реакции
7.063
Британски Шампионат во Снукер 2019
од 2 декември 2019 до 8 декември 2019
во англискиот центар Барбикан во Јорк

3 декември 2019
Втор ден - 16-на финале:

Рони О'Саливен 6:2 Нопон Саенгкам;
Динг Џунхуи 6:4 Али Картер;
Лианг Венбо 6:4 Еден Шарав;
Стифен Мегваер 6:2 Граем Дот;
Јан Бингтао 6:3 Џек Лисовски;
Мајкл Вајт 6:5 Марк Дејвис;
Мартин О'Донел 3:6 Марк Селби;
Гери Вилсон 6:1 Џо Пери;

4 декември 2019
Трет ден - Осмина финале:

Стјуарт Бингам 4:6 Џон Хигинс;
Марк Ален 6:5 Курт Мафлин;
Ли Ханг 4:6 Лианг Венбо;
Нил Робертсон 1:6 Јан Бингтао;

Веќе се познати учесниците во првиот меч од четвртина финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2019, каде што силите ќе си ги измерат:

Џон Хигинс - Јан Бингтао;

Утре, четврток, 5 декември 2019, треба да се одиграат останатите 4 меча од осмина финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2019, во кои силите ќе си ги измерат:

Рони О'Саливен - Динг Џунхуи;
Најџел Бонд - Гери Вилсон;
Стифен Мегваер - Мајкл Вајт;
Метју Стивенс - Марк Селби.
 
Член од
22 јули 2011
Мислења
221
Поени од реакции
127
Најџел Бонд пред скоро време беше во Скопје, изгледа престојот во Скопје му донесе позитивни вибрации и добра игра на шампионатот во Велика Британија, не е мала работа за Најџел Бонд да победи против Џад Трамп. Иако не блескаше Трамп сепак и Најџел Бонд изигра добар снукер.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
8.112
Поени од реакции
7.063
Британски Шампионат во Снукер 2019
од 2 декември 2019 до 8 декември 2019
во англискиот центар Барбикан во Јорк

5 декември 2019
Четврт ден - Осмина финале:

Рони О'Саливен 4:6 Динг Џунхуи;
Најџел Бонд 6:5 Гери Вилсон;
Стифен Мегваер 6:4 Мајкл Вајт;
Метју Стивенс 6:5 Марк Селби;

Денес, петок, 6 декември 2019, во четвртина финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2019 силите ќе си ги измерат:

Лианг Венбо - Динг Џунхуи;
Џон Хигинс - Јан Бингтао;
Стифен Мегваер - Метју Стивенс;
Марк Ален - Најџел Бонд.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
8.112
Поени од реакции
7.063
Британски Шампионат во Снукер 2019
од 2 декември 2019 до 8 декември 2019
во англискиот центар Барбикан во Јорк

6 декември 2019
Петти ден - Четвртина финале:

Лианг Венбо 2:6 Динг Џунхуи;
Џон Хигинс 3:6 Јан Бингтао;
Стифен Мегваер 6:4 Метју Стивенс;
Марк Ален 6:5 Најџел Бонд;

Денес, сабота, 7 декември 2019, во полуфиналето на Британскиот Шампионат во Снукер 2019 силите ќе си ги измерат:

Динг Џунхуи - Јан Бингтао;
Стифен Мегваер - Марк Ален.
 
На врв Bottom