Снукер

Член од
24 април 2008
Мислења
9.499
Поени од реакции
9.395
Шампион на шампионите 2022
од 31 октомври 2022 до 6 ноември 2022
во англискиот универзитетски стадион во Болтон

4 ноември 2022
Петти ден - Полуфинале:

Марк Селби 3:6 Џад Трамп;

Утре, сабота, 5 ноември 2022, во вториот меч од полуфиналето на турнирот Шампион на шампионите 2022 силите ќе си ги измерат:

Рони О'Саливен - Фан Женгји.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
9.499
Поени од реакции
9.395
Шампион на шампионите 2022
од 31 октомври 2022 до 6 ноември 2022
во англискиот универзитетски стадион во Болтон

5 ноември 2022
Шести ден - Полуфинале:

Рони О'Саливен 6:2 Фан Женгји;

Утре, недела, 6 ноември 2022, во финалето на турнирот Шампион на шампионите 2022 силите ќе си ги измерат:

Џад Трамп - Рони О'Саливен.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
9.499
Поени од реакции
9.395
Шампион на шампионите 2022
од 31 октомври 2022 до 6 ноември 2022
во англискиот универзитетски стадион во Болтон

6 ноември 2022
Седми ден - Финале:

Џад Трамп 6:10 Рони О'Саливен;

На 46 годишна возраст, Англичанецот Рони О'Саливен по 4-ти пат во својата професионална снукер кариера го освои турнирот Шампион на шампионите, откако во финалето на турнирот Шампион на шампионите 2022 извојува победа над својот 33 годишен сонародник Џад Трамп со резултат 10:6 .

Нареден професионален турнир во снукер од сезоната 2022/2023 е Британскиот Шампионат во Снукер 2022, рангирачки турнир во снукер, кој ќе се одржи од 12 ноември 2022 до 20 ноември 2022 во англискиот центар Барбикан во Јорк.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
9.499
Поени од реакции
9.395
Британски Шампионат во Снукер 2022
од 12 ноември 2022 до 20 ноември 2022
во англискиот центар Барбикан во Јорк

12 ноември 2022
Прв ден - 16-на финале:

Жао Ксинтонг 2:6 Сем Крејги;
Марк Ален 6:4 Џордан Браун;
Рајан Деј 6:2 Џими Вајт;
Кајрен Вилсон 6:3 Метју Селт;

Веќе се познати учесниците во првите 2 меча од осмина финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2022, во кои силите ќе си ги измерат:

Сем Крејги - Рајан Деј;
Марк Ален - Кајрен Вилсон;

Утре, недела, 13 ноември 2022, треба да се одиграат вторите 4 мечови од 16-на финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2022, во кои силите ќе си ги измерат:

Нил Робертсон - Џо Пери;
Лука Бресел - Лиу Хаотиан;
Џон Хигинс - Том Форд;
Бери Хокинс - Динг Џунхуи.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
9.499
Поени од реакции
9.395
Британски Шампионат во Снукер 2022
од 12 ноември 2022 до 20 ноември 2022
во англискиот центар Барбикан во Јорк

13 ноември 2022
Втор ден - 16-на финале:

Нил Робертсон 2:6 Џо Пери;
Лука Бресел 6:4 Лиу Хаотиан;
Џон Хигинс 4:6 Том Форд;
Бери Хокинс 3:6 Динг Џунхуи;

Познати се учесниците во уште еден меч од осмина финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2022, каде што силите ќе си ги измерат:

Лука Бресел - Том Форд;

Денес, понеделник, 14 ноември 2022, треба да се одиграат уште 4 мечови од 16-на финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2022, во кои силите ќе си ги измерат:

Јан Бингтао - Жоу Јуелонг;
Рони О'Саливен - Метју Стивенс;
Стјуарт Бингам - Лиам Хајфилд;
Марк Вилијамс - Џејми Кларк.
 
Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
9.499
Поени од реакции
9.395
Британски Шампионат во Снукер 2022
од 12 ноември 2022 до 20 ноември 2022
во англискиот центар Барбикан во Јорк

14 ноември 2022
Трет ден - 16-на финале:

Јан Бингтао 5:6 Жоу Јуелонг;
Рони О'Саливен 6:2 Метју Стивенс;
Стјуарт Бингам 6:2 Лиам Хајфилд;
Марк Вилијамс 3:6 Џејми Кларк;

Познати се учесниците во уште 3 мечови од осмина финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2022, во кои силите ќе си ги измерат:

Џо Пери - Стјуарт Бингам;
Динг Џунхуи - Џејми Кларк;
Рони О'Саливен - Жоу Јуелонг;

Утре, вторник, 15 ноември 2022, треба да се одиграат последните 4 мечови од 16-на финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2022, во кои силите ќе си ги измерат:

Џек Лисовски - Ксу Си;
Џад Трамп - Ксиао Гуодонг;
Марк Селби - Хосеин Вафеи;
Шон Марфи - Дејвид Гилберт.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
9.499
Поени од реакции
9.395
Британски Шампионат во Снукер 2022
од 12 ноември 2022 до 20 ноември 2022
во англискиот центар Барбикан во Јорк

15 ноември 2022
Четврт ден - 16-на финале:

Џек Лисовски 6:1 Ксу Си;
Џад Трамп 6:5 Ксиао Гуодонг;
Марк Селби 4:6 Хосеин Вафеи;
Шон Марфи 6:5 Дејвид Гилберт;

Денес, среда, 16 ноември 2022, треба да се одиграат првите 4 мечови од осмина финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2022, во кои силите ќе си ги измерат:

Лука Бресел - Том Форд;
Рони О'Саливен - Жоу Јуелонг;
Сем Крејги - Рајан Деј;
Марк Ален - Кајрен Вилсон.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
9.499
Поени од реакции
9.395
Британски Шампионат во Снукер 2022
од 12 ноември 2022 до 20 ноември 2022
во англискиот центар Барбикан во Јорк

16 ноември 2022
Петти ден - Осмина финале:

Лука Бресел 3:6 Том Форд;
Рони О'Саливен 6:0 Жоу Јуелонг;
Сем Крејги 6:4 Рајан Деј;
Марк Ален 6:3 Кајрен Вилсон;

Веќе се познати учесниците во првиот меч од четвртина финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2022, каде што силите ќе си ги измерат:

Сем Крејги - Марк Ален;

Утре, четврток, 17 ноември 2022, треба да се одиграат вторите 4 мечови од осмина финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2022, во кои силите ќе си ги измерат:

Џад Трамп - Шон Марфи;
Динг Џунхуи - Џејми Кларк;
Џек Лисовски - Хосеин Вафеи;
Џо Пери - Стјуарт Бингам.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
9.499
Поени од реакции
9.395
Британски Шампионат во Снукер 2022
од 12 ноември 2022 до 20 ноември 2022
во англискиот центар Барбикан во Јорк

17 ноември 2022
Шести ден - Осмина финале:

Џад Трамп 5:6 Шон Марфи;
Динг Џунхуи 6:1 Џејми Кларк;
Џек Лисовски 6:2 Хосеин Вафеи;
Џо Пери 6:3 Стјуарт Бингам;

Утре, петок, 18 ноември 2022, во четвртина финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2022 силите ќе си ги измерат:

Том Форд - Џо Пери;
Рони О'Саливен - Динг Џунхуи;
Сем Крејги - Марк Ален;
Шон Марфи - Џек Лисовски.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
9.499
Поени од реакции
9.395
Британски Шампионат во Снукер 2022
од 12 ноември 2022 до 20 ноември 2022
во англискиот центар Барбикан во Јорк

18 ноември 2022
Седми ден - Четвртина финале:

Рони О'Саливен 0:6 Динг Џунхуи;
Том Форд 6:4 Џо Пери;
Шон Марфи 1:6 Џек Лисовски;
Сем Крејги 4:6 Марк Ален;

Утре, сабота, 19 ноември 2022, во полуфиналето на Британскиот Шампионат во Снукер 2022 силите ќе си ги измерат:

Динг Џунхуи - Том Форд;
Џек Лисовски - Марк Ален.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
9.499
Поени од реакции
9.395
Британски Шампионат во Снукер 2022
од 12 ноември 2022 до 20 ноември 2022
во англискиот центар Барбикан во Јорк

19 ноември 2022
Осми ден - Полуфинале:

Динг Џунхуи 6:3 Том Форд;
Џек Лисовски 5:6 Марк Ален;

Денес, недела, 20 ноември 2022, во финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2022 силите ќе си ги измерат:

Динг Џунхуи - Марк Ален.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
9.499
Поени од реакции
9.395
Британски Шампионат во Снукер 2022
од 12 ноември 2022 до 20 ноември 2022
во англискиот центар Барбикан во Јорк

20 ноември 2022
Деветти ден - Финале:

Динг Џунхуи 7:10 Марк Ален;

На 36 годишна возраст, Ирецот од Северна Ирска Марк Ален ја освои 8-та рангирачка титула во својата професионална снукер кариера, откако во финалето на Британскиот Шампионат во Снукер 2022 извојува победа над 35 годишниот Кинез Динг Џунхуи со резултат 10:7 .

Нареден професионален турнир во снукер од сезоната 2022/2023 е Шкотското Отворено Првенство во Снукер 2022, рангирачки турнир во снукер, кој ќе се одржи од 28 ноември 2022 до 4 декември 2022 во шкотскиот спортски центар Медоубанк во Единбург.
 
Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
9.499
Поени од реакции
9.395
Шкотско Отворено Првенство во Снукер 2022
од 30 ноември 2022 до 4 декември 2022
во шкотскиот спортски центар Медоубанк во Единбург

30 ноември 2022
Прв ден - 16-на финале:

Марк Селби 4:1 Роберт Милкинс;
Бери Хокинс 0:4 Жоу Јуелонг;
Гари Вилсон 4:3 Рони О'Саливен;
Џими Робертсон 0:4 Марк Вилијамс;
Антони МекГил 4:3 Скот Доналдсон;
Џад Трамп 4:1 Џејми Кларк;
Џо Пери 1:4 Нил Робертсон;
Динг Џунхуи 2:4 Џо О'Конор;

Денес, четврток, 1 декември 2022, треба да се одиграат останатите 8 мечови од 16-на финалето на Шкотското Отворено Првенство во Снукер 2022, во кои силите ќе си ги измерат:

Џек Лисовски - Али Картер;
Тиан Пенгфеи - Ксиао Гуодонг;
Тепчаја Ан-Нух - Марк Ален;
Џејми Џоунс - Џон Хигинс;
Сем Крејги - Жанг Анда;
Рајан Деј - Рики Волден;
Кајрен Вилсон - Стифен Мегваер;
Хосеин Вафеи - Јан Бингтао.
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
8.960
Поени од реакции
11.989
Што е со Рони рабората???? Стар е или е заситен од титули?
 
Член од
24 април 2008
Мислења
9.499
Поени од реакции
9.395
Шкотско Отворено Првенство во Снукер 2022
од 30 ноември 2022 до 4 декември 2022
во шкотскиот спортски центар Медоубанк во Единбург

1 декември 2022
Втор ден - 16-на финале:

Џек Лисовски 4:3 Али Картер;
Тиан Пенгфеи 2:4 Ксиао Гуодонг;
Тепчаја Ан-Нух 4:1 Марк Ален;
Џејми Џоунс 4:3 Џон Хигинс;
Сем Крејги 4:2 Жанг Анда;
Рајан Деј 0:4 Рики Волден;
Кајрен Вилсон 4:2 Стифен Мегваер;
Хосеин Вафеи 4:3 Јан Бингтао;

1 декемви 2022
Втор ден - Осмина финале:

Марк Вилијамс 3:4 Џо О'Конор;
Марк Селби 4:2 Џек Лисовски;
Антони МекГил 2:4 Нил Робертсон;
Џад Трамп 4:2 Ксиао Гуодонг;
Тепчаја Ан-Нух 4:3 Џејми Џоунс;
Кајрен Вилсон 4:2 Жоу Јуелонг;
Хосеин Вафеи 3:4 Гери Вилсон;
Сем Крејги 1:4 Рики Волден;

Денес, петок, 2 декември 2022, во четвртина финалето на Шкотското Отворено Првенство во Снукер 2022 силите ќе си ги измерат:

Џад Трамп - Тепчаја Ан-Нух;
Кајрен Вилсон - Гери Вилсон;
Рики Волден - Џо О'Конор;
Марк Селби - Нил Робертсон.

Што е со Рони рабората???? Стар е или е заситен од титули?
Стара приказна со него, го фаќа досада одвреме навреме.

А и турниров малку заморувачки влијае врз играчите, одигрување на две кола во ист ден е малку глупава организација, вчера Динг Џунхуи изгуби со 2:4 од Џо О'Конор после 1:00 часот по полноќ според тамошното локално време во Шкотска.
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom