Смена на врвот во Австралија

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Ова е политика, секаде беше со него, секогаш го подржуваше и на крај испадна толку доследна што му го зема премиерското место. :)

http://www.makdenes.org/archive/news/20100624/428/428.html?id=2081082

Австралија, за прв пат во историјата, доби жена за премиер откако владејачката Лабуристичка Партија го смени досегашниот премиер Кевин Рад и ја избра неговата заменичка Џулија Гилард. Премиерката Гилард ќе ја води земјата до новите избори кои се предвидени за неколку месеци. Кевин Рад поднесе оставка поради падот на рејтингот, предизвикан од откажувањето од планот за намалување на загадувањето, како и воведувањето на даноците за супер-профитите на компаниите за јаглен.
Човекот дури си заплака од мака.

Инаку не знам зошто го сменија, не верувам дека е само за намалување на СО2... можеби бидејки флеруваше премногу со Кина. :toe:

Како и да е, тоа е.

п.с. Дали ако сега ВМРО-ДПМНЕ го смени Груевски како предводник на таа партија, дали Македонија добива нов премиер?
 
Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.093
Поени од реакции
163
Pa taa e vrshitel na dolznosta Avstraliski premier,posto ne e izbrana od narodot.Izborite ke bidat zakazani i ke treba da bidat odrzani pri krajot na Oktomvri ili pocetokot na Noemvri.

A Dzulija momentalno ja ima pod kontrola opstinata Lalor,kade sto ima premnogu Makedonci,da se nadevame deka nekako ke se izdejstvuva priznavanje na ustavnoto ime na Makedonija od strana na Avstralija.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom