Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 мај 2008
Мислења
10.862
Поени од реакции
11.484
Пошто нема модератор онлајн веројанто, иначе пријавен е. До сабајле ќе го нема.
 

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
26.585
Поени од реакции
81.169
"Дебатата" на Телма...:facepalm: Ко да заборавија дека ги гледа цела држава, се однесуваа ко пред кооперација да се.
 
D

deli

Гостин
Нестабилен момак бил овој Борис Дамовски не е за дебати,шитмен серит бар се обиде да се оправда зошто протестираат но неуспешно.
 

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.967
Се е ова контаминирано...

Има голема разлика помеѓу тоа да бидеш отворено Лгбт подржувач и да глумиш конзервативец и демохристијанин дури на Халкидики си ебаваш сојките.[DOUBLEPOST=1488832766][/DOUBLEPOST]

Не може да се имплементира Платформата бе луѓе, разберете веќе еднаш.
Треба две третини во Парламент за промени во Устав.

Кажаа дека нема промена на Устав и од Сдсм и Дуи, а и да сакаат, не може да се изгласа оти нема гласови.
Секој во приватен живот, може да биде што сака.... но кога го тормозиш останатиот нормален здрав свет со геј паради и разни срања, каде децата од најмала возраст гледаат дегенеративни појави, неминовно е таа младина да стане непродуктивна за целокупното општество...

Многу лесно можи да се спречи ова... државата ќе субвенциоира болници и оделенија каде ќе се регулира влијанието на Xq28 хромозомот.

А за платформата сто пати ви одговорив дека многу лесно можи да се изгласа со 61 пратеник, како анти-уставни закони да стапат на сила, а подоцна со 81 пратеник ќе се легализираат и ќе станат уставни... ама џабе пак верглате!!![DOUBLEPOST=1488861226][/DOUBLEPOST]
Еј ќосе, ја и ти не сме на иста страна, а мене ми смета учкарскиот споменик кога одам на Шапка и оној на Бит пазар ми смета. И ракетине кога искачам од Скопје, од Сарај до Гостивар му сметаат. Ми смета и оној меморијалон со тенк на влез на Радуша коа одам накај Јегуновце.
Што напраивте на таа тема бе ќосевци?
А ДУИ со нивните криминали, во влада не ти смета... па нормално дека не ти смета, кога исти центри на моќ ве носеле на власт, кога со оружје, кога со афери... никако по мирен пат!

Чипираните мозоци во ДУИ се со некои ниски провокации се обидуваа да го туркаат мирот во државата сиве овие 10 години, само за да паѓа рејтинг на ВМРО, ама некако од 2013 наваму од кога масовно почнаа да бидат прислушувани заради нивните активности, станаа вазали на Груевски и изгубија пола албанско гласачко тело. Чадорот на СДСМ и Големиот брат на ДУИ, виде опасност во тоа заложништво во кое беше држено врвот на ДУИ и почна да работи на проект да ги ослободи!

АХМЕТИ ЗА ТВ21: ПРИСЛУШУВАЛЕ ВМРО-ДПМНЕ И СДСМ

Лидерот на ДУИ Али Ахмети во гостувањето во емисијата „Изборни дебати 2016“ на ТВ21 изјави дека знаел дека во Македонија се прислушува. Како што вели тој, се прислушувало и во времето на СДСМ и во времето на ВМРО-ДПМНЕ.

-Во Македонија прислушувале сите. Не може да се амнестираат ниту ВМРО, ниту СДСМ. Знаев дека се прислушува и за ова зборував со тогашните власти, односно Бранко Црвенковски и со Хари Костов. Не знам колкава е бројка на прислушувани лица. Свесен сум дека во секоја држава се прислушува, но државата има механизми како тоа прислушување да биде легално, а тоа е со налог на судот. Јас не сум гневен и не се лутам зошто прислушувале, бидејќи тоа за мене не е нешто ново, изјави Ахмети.

http://tv21.tv/mk/?p=111871
Вељики брате помагај... сум го стенкал на тељефон!

Али Ахмети: Меѓународниот фактор да се вклучи во случајот прислушкување

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети од евроамбасадорот Аиво Орав со кој денеска оствари средба, побара Меѓународната заедница да формира посебна група од експерти, која заедно со домашните институции на системот би го истражувале случајот со прислушкувањето објавено од претседателот на СДСМ Зоран Заев.

На тој начин според Ахмети вистината би излегла на виделина.

– Доколку се вклучи меѓународниот фактор во овој случај, нема да има двоумење од ниту еден граѓанин, дали истражната постапка е со кредибилитет, изјави Ахмети.

– По денешните средби со специјалниот пратеник од министерството за надоврешни работи на Германија, Ернст Рајхел и шефот на канцеларијата на ЕУ, Аиво Орав разговаравме за развојот на настаните во Македонија. Заеднички ја споделивме загриженоста за овие настани и јас го покренав како прашање кај соговорниците да се создаде политичка група од претставници од меѓународната заедница на политичко и на експертско ниво за решавање и менаџирање на состојбата, изјави Ахмети.

Тој побара од Меѓународната заедница да се создаде една политичка и експертска комисија со цел овој процес да добие кредибилност и доверба кај сите граѓани на Македонија и да се отстрани секое двоумење околу третманот на овој процес.

– Сегашната состојба бара рационално и зрело однесување, да покажат сите политички субјекти во земјата за да не се дефокусира нашата агенда за членство во ЕУ и НАТО со унапредување на меѓуетничките односи, економскиот развој на земјата и унапредување на односите со соседните земји. Сите политички сили во земјата треба да го имаат ова како приоритет бидејќи тука е користа за сите граѓани, дополни лидерот на ДУИ.

Според него, политичките сили заедно со експертите од Меѓународната заедница и домашните политичките фактори треба заедно да ја менаџираат оваа состојба.

Ахмети вели дека не се чуствува изигран од ВМРО ДПМНЕ, партија која според претседателот на СДСМ учествувала во прислушкувањето на лидерот на ДУИ.

– ДУИ работи и делува надвор од дневните емоциии и со ладна глава ги анализира сите состојби и делува така што ниедно дејство нема да биде во спротивност со интересите на граѓаните и ниедно дејство нема да биде предизвикано од емоции туку со размислување, разумност и ладнокрвност, изјави Ахмети.

Тој кажа дека против никого нема да поднесува пријави во врска со случајот прислушкување. Според него работата треба на професионално ниво да си ја завршат институциите на системот.

http://novatv.mk/ali-ahmeti-megjunarodniot-faktor-da-se-vkluchi-vo-sluchajot-prislushkuvanje/
Еве ви нешто предизборно од ДУИ, за тоа што ќе биде услов за нова влада... ни С од СЈО не го гледам овде како барање?

Ахмети за 24 Вести: Нема преговори, нашата понуда е „земи или остави”

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети во интервју за 24 Вести, вели дека неговата партија за влегување во Владата, ќе инсистира на официјализирање на албанскиот јазик на целата територија на Македонија.

-Целосната двојазичност во земјава, консензуалното носење одлуки, економската рамноправност и консензуалноста на носење на буџетот, се столбовите на рамковниот договор и во следниот мандат тој ќе се финализира.Токму затоа платформата на ДУИ ќе биде „земи или остави“ понуда за ДУИ да влезе во Владата – вели Ахмети за 24 Вести.

Лидерот на ДУИ порачува дека следниот мандат ќе биде трежок и мандат за носење тешки одлуки , како решавање на спорот со името.

Во однос на аферата со масовното прислушкување, Ахмети вели дека не е ништо спорно што се прислушкувало, туку проблемот бил што снимките излегле во јавност.

-Секоја држава прислушува. Јас сум им кажал дека државата ме прислушала кога премиер беше Бранко Црвенковски и министер за внатрешни работи Хари Костов, исто му кажав и на Никола Груевски кога беше премиер и Гордана Јнакуловска минситер за внатрешни работи. Она што ме вознемири е фактот дека некој ги дистрибуирал прислушуваните разговори и тие се продаваат на Бит-пазар, во Косово, Софија, Истанбул- вели лидерот на ДУИ.

http://fokus.mk/ahmeti-za-24-vesti-nema-pregovori-nashata-ponuda-e-zemi-ili-ostavi/
Пред 11 декември, ништо не е спорно што се прислушува, туку што излегува во јавност... после пропаѓањето на преговорите со ВМРО, СЈО мора да продолжи да работи и да расчисти со прислушувањето иначе нема влада!

Тоа е кога на далечинско си управуван од странство на запад, ама ништо страшно. Страшното беше дури во Грујо беше тоа далечинско, па од страшни команданти со калаши, станаа послушни пудлици верни до гроб... :pos::pos::pos:
 
Последно уредено:
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Gledajte od 14.40 natamu, e ovoj ke vi bide del od vladata kojso vika pred 100god tuka nemalo makedonci deka sme izmisleni kako nacija.
 
B

Borg_Drone

Гостин
Се што треба да направи СДСМ е да ја објави понудата, писмените гаранции што ги достави до ДУИ, за да ги добие потписите на албанските партии.

Арно ама, наместо тоа да го направат, они продаваат муда за бубрези и не убедуваат дека магарето лета.

http://standard.mk/tv-24-zaev-isprati-pismeni-materijali-za-mala-rechica/

http://www.slobodnaevropa.mk/a/28307569.html

А дали ВМРО ги објави писмените гаранции што ги даде на ДУИ?[DOUBLEPOST=1488869232][/DOUBLEPOST]
Дуи се формираше 2002ра, и прв коалиционен партнер му беше сдс, што значи државата се продава многу порано од тоа што го кажуваш.
Па не реков ништо за тоа, тоа е така. Ама да тврдам дека ВМРО биле патриоти, тоа никогаш не би го направил.
 
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
А дали ВМРО ги објави писмените гаранции што ги даде на ДУИ?[DOUBLEPOST=1488869232][/DOUBLEPOST]

Па не реков ништо за тоа, тоа е така. Ама да тврдам дека ВМРО биле патриоти, тоа никогаш не би го направил.
Dui ne ni baral nikakvi garancii ni usni ni pismeni od vmro poso znaele deka nema skoro nisto da se prifati. Pa dali toa znaci deka se patrioti ili ne i voopsto ne e ni bitno. A sds uste po objavuvanjeto na velepredavnickata platforma javno se izjasni deka za niv e vo celost prifatliva.
Sega moze da gi vrtite rabotite kako sakate, ako nekoj nekogo veke god dena javno go pluka i mu se zakanuva (sds na dui so sjo i so im zema del od pratenicite), i potoa ovie istite da mu dadat na plukacot potpisi za vlast? Ajde malce logicno razmisli koj i sto prifatil?
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.992
А ДУИ со нивните криминали, во влада не ти смета... па нормално дека не ти смета, кога исти центри на моќ ве носеле на власт, кога со оружје, кога со афери... никако по мирен пат!

Чипираните мозоци во ДУИ се со некои ниски провокации се обидуваа да го туркаат мирот во државата сиве овие 10 години, само за да паѓа рејтинг на ВМРО, ама некако од 2013 наваму од кога масовно почнаа да бидат прислушувани заради нивните активности, станаа вазали на Груевски и изгубија пола албанско гласачко тело. Чадорот на СДСМ и Големиот брат на ДУИ, виде опасност во тоа заложништво во кое беше држено врвот на ДУИ и почна да работи на проект да ги ослободи!
Што е логично? Некој што (наводно) го носат исти центри на власт да коалицира со него или вашиов блуден десетгодишен брак? Кој центар на моќ го донесе паторот? Москва? Вие за руските идиоти прв пат слушнавте од идиотските колумни на алкосот хермафродит мирко, не па да стојат тие позади дпне. Шо не протестиравте 2008ма кога бидна коалицијата со нив?

И за уште еден "патриотски" потег веќе на големо се зборува, а тоа е дека во пржинските преговори паторот ветил дека ќе овозможи изградба на бегалски кампови за до 400 000 луѓе. Тоа е "малцинство" исто колку и ш иптарското. Тогаш благодарение на паторот ќе треба трет службен јазик да воведеме - арапски. Дека ова не е шпекулација, потврда се вчерашните изјави на КУРцон, кој заедно со унгарскиот министер се најгласни во поддршката на сестринската, фашистичка дпне. И логично е. И двете беа преплавени со мигранти. Што не излезе дански или португалски политичар да брани македонско корумпирано говно и да му доаѓа на митинзи за спас на сопствениот ш***к. Тука се косат американските и европските ставови околу нашава ситуација. За европјаните бегалците се адутот на паторот, додека јенките се строго одлучени тие да бидат пратени низ Европа.
 
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Што е логично? Некој што (наводно) го носат исти центри на власт да коалицира со него или вашиов блуден десетгодишен брак? Кој центар на моќ го донесе паторот? Москва? Вие за руските идиоти прв пат слушнавте од идиотските колумни на алкосот хермафродит мирко, не па да стојат тие позади дпне. Шо не протестиравте 2008ма кога бидна коалицијата со нив?

И за уште еден "патриотски" потег веќе на големо се зборува, а тоа е дека во пржинските преговори паторот ветил дека ќе овозможи изградба на бегалски кампови за до 400 000 луѓе. Тоа е "малцинство" исто колку и ш иптарското. Тогаш благодарение на паторот ќе треба трет службен јазик да воведеме - арапски. Дека ова не е шпекулација, потврда се вчерашните изјави на КУРцон, кој заедно со унгарскиот министер се најгласни во поддршката на сестринската, фашистичка дпне. И логично е. И двете беа преплавени со мигранти. Што не излезе дански или португалски политичар да брани македонско корумпирано говно и да му доаѓа на митинзи за спас на сопствениот ш***к. Тука се косат американските и европските ставови околу нашава ситуација. За европјаните бегалците се адутот на паторот, додека јенките се строго одлучени тие да бидат пратени низ Европа.
Abe site begalci ke gi primime ovde, neli samo grujo da ne odi vo zator....:tapp:
Kolku ste samo plitki neverojatrno...
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.216
Поени од реакции
41.341
brej koj masakar mu se deshava na bogdan na profil, kinenje u 100 cekori
uz put i greska u 100 cekori sto si dozvolija vemero da gi pustat u top tema, ova e poraz za niv, i toa prilicno golem, posle vasko eftov, top tema e najgledana emisija u makedonija so toa sto ovie idat sekoj den, ogromen im e rejtingot na gledanost a ovie fejlnaa nenormalno, bez opravanje, kaj se usraa, kaj damovski dozivea psihicki kurshlus javno, a isto i betmen, pa a im go spomnaa hag i zakonot za jazik na vmro i dui, izbegaa, napravija dim da ma njama, isceznaa od DEBATA ...

zamislete, da ste pred idenje na protest, da reces abe deckive mozda i u pravo se, i go gledate ona od vcera ....



p.s. pa i slikine koj mu gi uvalil, kaj sto e termos pijan :pos::pos::pos:, mnogu prijateli izgubi bogdan, kuznae kolku vakvi materijali sea ke mu leak-uvaat, so rolna toaletna na faca be ... :facepalm:
a dobar covek bese, koa bese serpico, imase i togas jeza od humor realno gledano, i toa mu bese jedina ( golema ) maana, a sea ne mozes krajot da mu go fatis.
 

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Што е логично? Некој што (наводно) го носат исти центри на власт да коалицира со него или вашиов блуден десетгодишен брак? Кој центар на моќ го донесе паторот? Москва? Вие за руските идиоти прв пат слушнавте од идиотските колумни на алкосот хермафродит мирко, не па да стојат тие позади дпне. Шо не протестиравте 2008ма кога бидна коалицијата со нив?

И за уште еден "патриотски" потег веќе на големо се зборува, а тоа е дека во пржинските преговори паторот ветил дека ќе овозможи изградба на бегалски кампови за до 400 000 луѓе. Тоа е "малцинство" исто колку и ш иптарското. Тогаш благодарение на паторот ќе треба трет службен јазик да воведеме - арапски. Дека ова не е шпекулација, потврда се вчерашните изјави на КУРцон, кој заедно со унгарскиот министер се најгласни во поддршката на сестринската, фашистичка дпне. И логично е. И двете беа преплавени со мигранти. Што не излезе дански или португалски политичар да брани македонско корумпирано говно и да му доаѓа на митинзи за спас на сопствениот ш***к. Тука се косат американските и европските ставови околу нашава ситуација. За европјаните бегалците се адутот на паторот, додека јенките се строго одлучени тие да бидат пратени низ Европа.
Almeida бе..овој паторот опасен некој патор, нешто ко мегало патлак?? И покрај брда и долини на шипатересиве дрчно безобразни и камп за 400.000 ново арапско малцинство ветил?? Курва индијанска , а јас цело време се прашувам од кај на кај пари во Македонија да се градат џамии од класа Мека ин Медина и Багдад на секои 1800 метра воздушна линија една од друга. Тоа паторот да ти бил .., милу му маму јебем...сеа ми е јасно зошто од уста не го вадите , туку се поише и поише го усисавате....:sneaky:
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.267
Almeida бе..овој паторот опасен некој патор, нешто ко мегало патлак?? И покрај брда и долини на шипатересиве дрчно безобразни и камп за 400.000 ново арапско малцинство ветил?? Курва индијанска , а јас цело време се прашувам од кај на кај пари во Македонија да се градат џамии од класа Мека ин Медина и Багдад на секои 1800 метра воздушна линија една од друга. Тоа паторот да ти бил .., милу му маму јебем...сеа ми е јасно зошто од уста не го вадите , туку се поише и поише го усисавате....:sneaky:
не бе нема врска тој од религија и политика
тој е бизнисмен
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
...а бе земи како домашна задача изанализирај тоа постот на основа на забелешките, види што е тоа цца 5% што очигледно ненамерно си го испуштил т.е не си го кажал, а би дало сосема друга конотација и значење на приказната, па напиши есеј за тоа...после ќе разговараме...:sneaky:
А ова со левицава ти е катастрофа, батките се леваци пар екселанс, оние од пред 100 години се мислена именка за нив, а овие не ги ни перцепирале искуствата од минатите 100 години и уште пејат фалш.., што нормално е штета , бидејќи ја бламираат идеата на иднината ( ако воопшто има некоја иднина..во иднината.... :) :)[DOUBLEPOST=1488815450][/DOUBLEPOST]
ФАЛА КУРЦУ...ТИ ТЕКНА !!!
значи твоето тврдење паѓа во вода
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom