Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.188
Поени од реакции
21.330
Република Македонија (Скопје) е полошо од Република Северна Македонија.

Дали остатокот од договорот ќе беше подобар и подобро испазарено и подобро имплементирано, тоа е друга работа.
Kolku sto znam, promena na ustav ne bil do sega na masa. Od segasniov dogovor sekoj drug bil podobar, bez promena na ustav neli.
 

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
26.612
Поени од реакции
81.305
Која царчина е Муртињо, баба Перса вика дека немаат ни пат ни канализација во нивната населба, одат по калови, а овој и вика згрешена е трасата 30 милиони не кошташе
:ROFLMAO:
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.642
Поени од реакции
27.907
Стварно не знам по која минимум рационална линија би можел Груевски добар да испадне.

Груевски е мината приказна. Политички мртовец.
На страна што само слеп и неук може да го смета за некаков добар водач, тој, како и да е, нема да се врати на политичката сцена. Никогаш.

Би им препорачал на сите куртони да прекинат да се брукаат со плачење по Грујо и да се свртат кон тоа што е реално и возможно, надевајќи се дека Мицковски е во дисконтинуитет со него.
Плачењето по Грујо, никако не му помага на Мицковски, а може од добиени избори да се претворат во изгубени, т.е. таквите жалопојки по него само можат од готово вересија да направат на изборите што би требало да ги добие Мицковски.
Кои жалопојки? Нормално ли е според тебе у вакви моменти да се споделуваат вести за Гвујо?
 
D

Deleted member 12196

Гостин
A zosto samo Zaev da odi vo Shutka i vo hotel Idriz-Beg, tolku li se pozitivni, cisti i nevini onie drugite pa ne si gi spomnal i niv vo tvojot post da odat po zandani tuku samo Murtinecot ... Galiba ne si i ti depemeneovski stabski pacov kako mnogumina na temava i forumov !
Ако си прочитал добро (изгледа дека не си го прочитал цитатот), цитирав пост каде пишува дека пред избори ќе ги исполнуваат сите барања. Јас моето барање го напишав, нека го исполнат. За другите има време да пишуваме. После април.
Што се однесува до штаПските пацови, ги има и вакви и онакви. Во кои припаѓам јас, тоа (засега) нека остане тајна.
 
Член од
23 мај 2019
Мислења
3.677
Поени од реакции
4.338
A zosto samo Zaev da odi vo Shutka i vo hotel Idriz-Beg, tolku li se pozitivni, cisti i nevini onie drugite pa ne si gi spomnal i niv vo tvojot post da odat po zandani tuku samo Murtinecot ... Galiba ne si i ti depemeneovski stabski pacov kako mnogumina na temava i forumov !
Вака коа ќе погледнам подобро и имаш право, знаеш...
зошто само Црпе да оди во затвор, треба сите кои го донесоа и тропат црпанти да му праат друштво, тоа би било праведно а не само Црпе да го јаде.
Изгледа имаш детектор за дпснеовски “штабски пацови“, веднаш ги препознаваш, браво, иначе тој е од тоа друштво го знам јас, 100% е со нив...
Штом бара Црпе да оди во затвор мора да е ДПсНЕ-овац!
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.248
Поени од реакции
78.877
Член од
25 ноември 2017
Мислења
234
Поени од реакции
241
Со кого разговараш! (и ти си за Груки, сигурно не користиш лубриканти :pos:)
Зарем не гледаш, пишувам имаше референдум, не успеа, насилно се смени името и се редефинира државата....
следува спин-одговор: аааа ти си за Груки сакаш да се врати ааааааа...

Аналогно на таквото тврдење, велам значи Груки е за Македонија и против промена, го направивте најголемиот патриот со тоа што го осудивте за мерцедес во кој се возат .... повторноо не чини.
ааааааааа, ти сакаш да се врати Груки, ти подржуваш криминал, ти ова, ти онаа, па и Груки прифати да се смени името (тоа што гласаше против не се важи тие подобро знаат од него, тоа што има изим од унгарски суд дека е политички прогонуван не важи....)
и со такви да размениш мислење или не дај боже се согласите е невозможно, па тие се бетер и од Црпе, прво пишуват една изјава, потоа ја негираат и најпосле велат дека ти си го рекол тоа! (конзизстентни се како бугарската политика :pos:)

И после некој ќе рече, дека ништо не им турат у тоа водата!
Генерално , небитно што разни шарени квислинзи тропаат, Грујо су успеа цел еден период во историјата на Република Македонија да го обележи како Грујовиот Златен Период. Небитно колку и лупости правел, целокупниот биланс е досега невиден и за релативно кусо време. Да се повтори или продолжи нема шанси , бидејќи Македонија на Македонците веќе ја нема. Што и како во Но-нејм прчијата ќе биде во иднина не е ни битно.Нека му ја мислат Големо Албанците.
 

Лаик

Романтичар
Член од
4 август 2018
Мислења
1.427
Поени од реакции
3.131
Колку треба да си фак ин д'бреин кога и после се што било да го подржуваш гулашот од Маѓариа,момакот со неговата дружина ја умре државата за неговото владение...овие слепци само ги рокнаа и последните шајки на сандукот и ја погребаа како доликува.
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.692
Поени од реакции
12.089
Kako i na sekoja tema uporno skokas toa sho go pisuvam i vrtis tema na gluposti.
Sam si pisuvas i sam si citas izglea.
Jas ti pisuvam za Balkan Insider i nivniot kredibilitet, ti ko narkoman po grujo i negovite offshore zdelki.
I to, nema dijalog. Nemam trpenie na sekoj post da te potsetuvam.
супер, мило ми е оти ми здосади да објаснувам некому за кого све што е поранешен криминал е вест од сомнителни и нерелиабилни извори, а сегашниве криминали се од сигурни и доверливи извори. Криминал е криминал. Така да, во ред е, твојата одлука ми одговара.
Ne branam nikogo, gledas na signatura, ama od denes aspekt Republika Makedonija (Skopje) ili Republic of Macedonia (Skopje) bez promena na ustav e premija. Ne premija tuku neostvarliv son. Plus ete ne ke bevme NOMci tuku MK i MKD ke si gi cuvavme.
немаше тоа да го дозволат, верувам доволно си свесен за да го знаеш тоа. Кога веќе уште пред 2000тите не се прекина со т.н. преговори, само наивен човек ќе помисли дека ќе не прифатат како Македонија, без буричкање во устави, истории и слично. Тоа сме го збореле и во една тема во политика и вести, донт фиром ми и противење на промена на макар јота од името. Уште згора коа се појавија идеи за бојкот, а ниедна опозиција не протестираше против, таман си легна работата како што си сакаше владата.
Што ќе добиеме од членство во овие структури, допрва ќе видиме.
Автоматски споено мислење:

Кои жалопојки? Нормално ли е според тебе у вакви моменти да се споделуваат вести за Гвујо?
у какви моменти? Криминално судство, тендери, нешто трето....?
Автоматски споено мислење:

Али не е до толку глуп за да некад, некако, пак го врати.
не е до враќањето. Ниеден политичар досега нема одговарано соодветно. Ај ти си барем од 90ти со ова. Кој лопов од нив одговарал? Олигарх, политичар, било што било кој? А не љуштат ко зелена јабука и уште зашто се спомињаат криминали. Мазохистички народ.
 
Последно уредено:
Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.275
Поени од реакции
782
судот наместо у име народа да суди,тој во име на тајкуните криминалците и остала багра . да му дој на чоек во северна корееја да се иссели.
 
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.544
Поени од реакции
21.507
Треба овие привилегии да им се прекинат, нека им организираат превоз, сите нека ги натоварат у еден ФАП и нека ги возат.

Прегледај го приврзокот 224348
Ova sea kako se nabeduvaat koja partija poveke sjebala na patni troshoci za da imaat za shto da se karaat nivnite sledbenici na facebook i po forumi.
Kolku bedno od samite partii pa i nivnite sledbenici shto kur gi zabole deka toa se nivni pari shto ova prezhivarive si go troshat kako niv im odgovara.
Pa posle kje stavaat sliki od Mcdonalds ili nekoi eftini mesta demek da pokazhat kolku se oni skromni.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom