Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.961
Поени од реакции
41.249
Чопорт инвеститори и двајцата германски советници на Меркел веќе се на пат :icon_lol:
Штотуку ми стига порака од НЛБ, префрлена ми е плата од 500 евра.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.508
Поени од реакции
1.895
Сега е моментот за купување недвижности.После влезот во НАТО цените неколкукратно ќе порастат.Така рекоа експертите.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.961
Поени од реакции
41.249
А досега земаше 550?
Не е битно. Битно од денес сите ќе зимаме 500 евра плата. Така рече Зоки.
Сега е моментот за купување недвижности.После влезот во НАТО цените неколкукратно ќе порастат.Така рекоа експертите.
Јас би рекол сега е време да инвестираме, затоа што кога ќе дојдат инвеститорите што ги најави Зоки, ќе нема место каде да инвестираш.

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Епа штом ти се умира, земи кокни некој политичар, јас ќе ти изградам споменик и ќе ти финансираме фамилијата....
Од кај заклучи дека ми се умира?
У таква ситуација прво тие како тебе ќе треба да се сјебат, потенцијални дезертери и предавници.[DOUBLEPOST=1548425619][/DOUBLEPOST]
Ај ние што сме мизерија од држава, водена од уште поголема мизерија од политичари, ама ова е доказ дека кога ќе засвири меѓународна заедница не Македонија, не Грција кој сака нека биде ќе играат како што се свири и ќе бараат уште. Од секогаш ги сметав за понационалисти од нас, и не верував дека вакво нешто ќе поминат, ама си легнаа и они на брашното.
А што изгубиле они за да си легнуваат на брашното?

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
После Северно Македонското Собрание денес и Грчкиот Парламент го ратификуваше договорот од Преспа.
Конечно е решен 27 годишниот проблем. Заев и Ципрас навистина заслужуваат нобелови награди.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
значи со тоа е завршено. сега може да се работи на 500 евра плата. или сега со нато и еу ќе замараа.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Па нели грциве немаше да го изгласаат договоров? Не се чувствувате малку глупаво тие што го зборевте тоа?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
TOT,

они (мислиш на циганите од Грција, ако добро те разбирам), не губат ништо. Губитници се северномакедонците, а добитници се грците. Ние губиме се‘, тие добиваат се‘.

Но, грците не гласаат за “преспанскиот„ оти многу не‘ сакаат, туку оти се притиснати од истиот „притискач„ кој ги притисна и Македонија и Грција па само на тој начин, „притискачот„ го реши не македонскиот, не грчкиот, туку својот проболем, кој (проблем) посредно преду Грција, го има и „притискачот„.

Така, волкот е сит („притискачот„), овците се на број (грците) а македонците (ќе) ги нема...

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.961
Поени од реакции
41.249
Од кај заклучи дека ми се умира?
У таква ситуација прво тие како тебе ќе треба да се сјебат, потенцијални дезертери и предавници.[DOUBLEPOST=1548425619][/DOUBLEPOST]
Па да, у право си не изгубија они ништо. Сакав да кажам дека договорот и кај нив беше претставен како поразувачки па пак го ратификуваа.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Па нели грциве немаше да го изгласаат договоров? Не се чувствувате малку глупаво тие што го зборевте тоа?
Koга ти не се чуствуваш глупаво што изигруваш министер за забава, зошто би се чуствувале тие. Ај да се ќердосате
Еве и поклон од мене те ставам на игнор

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom