Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.726
Поени од реакции
31.828
,,,kako se dvizhat rabotite,, ne samo promenata na imeto,zakonot za jazicite tuku i rubrikava poleka zaminuva vo zaborav,,,

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
,,,kako se dvizhat rabotite,, ne samo promenata na imeto,zakonot za jazicite tuku i rubrikava poleka zaminuva vo zaborav,,,
Ех, барем да е така..

Често ќе имаш подсетници.... прво ќе биде, ќе го вратиме... па неможело, во камен било исклесано.... па кој бил крив... па документарци...

Не се секирај... доволно подсетници ќе има, за да си ја осеќаме вината како генерација. Од искуство ти кажуем....

Последно уредено:

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.726
Поени од реакции
31.828
Ех, барем да е така..

не се секирај, често ќе имаш подсетници.... прво ќе биде, ќе го вратиме... па неможело, во камен било исклесано.... па кој бил крив... па документарци...

Не се секирај... доволно подсетници ќе има, за да си ја осеќаме вината како генерација. Од искуство ти кажуем....
,,,sosema si vo pravo deka kako generacija imame najgolema vina za segashnive deshavki,,,no ne samo od sega tuku ushte o d 90tite koga vlasta ja dadovme na seushte mladi kadri na SKM,,,

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
,,,sosema si vo pravo deka kako generacija imame najgolema vina za segashnive deshavki,,,no ne samo od sega tuku ushte o d 90tite koga vlasta ja dadovme na seushte mladi kadri na SKM,,,
Тоа де.. све ова што се случува е последица на еден след настани од 45 па навака...Не се случило преку ноќ... Но, ни се даде шанса да ја исправиме во 91, ние не само што не ја исправивме, туку ја доискрививме.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Северна Македонија ќе биде земја со голем просперитет.
Напредок... До пред неколку месеци воопшто не сакаше да пишеш Македонија туку само МКД.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.820
Поени од реакции
17.039
работата е The Silence of the Lambs
демократијата и правото се на апсолутна нула... полошо од 1996 кога во една ноќ се изгласаа 670 судии .. по лакрдијата Локални избори ќе следи нова Лакрдија,вонредни парламентарни избори.. бадијала и биде пржински министер на МВР, власта е толку многу навлезена во државата,а има се уште силно западно лоби, има армија амнестирани криминалци на улиците, овие нови избори само ќе им овозможат 2/3 мнозинство за да може да се извршат уште нови зафати, кантонизација или федерализација на државата...
До тогаш ќе го заглупуваат народот со Груевски во Букурешт, а за да биде поинтересно ќе има и други глупости, ова АРМИЈА адвокати мора да работи...
50 000 ЕВРА ИЛИ СТАН, БОКИ-13 МАВА РЕКЕТ, АЗМАНОВ ЌЕ ТУЖИ

1ТВ во отворена војна со Бојана Скендеровски:

незгодните работи, како оваа ОЈО ќе ги стави во фиока на подолг рок
СДСМ ГО РЕКЕТИРАЛЕ ГАЗДАТА НА “СЕКЈУРИКОМ”?

Во меѓувреме
Груевски ја повлече тужбата за клевета за Заев со која првично бараше половина милион евра

интересно е дека од времето кога пресудата беше Правосилна ( не смалена сума 50000 евра), иако Заев се уште не беше на власт , не се најде извршител кој има мадиња на ги наплати тие 50,000 евра... а ревизија му прифатија на Заев во септември 2018..

Ова работа е правата слика на целата ситуација...типичен пример на пропагандната војна, а за која Ден Дончев сега е директор на Фондот..
Иако немаше никаква врска со реалноста, лагата ја ширеа соросоидните медиуми... бадијала има факти дека МБ е продадена со дозвола од Гувернерот на власта Гошев, преку Берза, сосем друга сума од таа во фамозниот телефонски разговор... а продавачи беа и државни фирми, под јурисдикција на власта ...бадијала има факти дека со таа продажба Нини не ја купи МБ 51%, туку мораше уште да докупи од НБРМ ( Гошев) .. на соросоидните медиуми не им сметаа овие факти, за да ја пласираат лагата ...

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.964
Поени од реакции
41.275
https://www.magazin.mk/шок-дали-терорист-од-диво-насеље-е-наз/?fbclid=IwAR00oUETjnLKuOXZOND8pYcA3MvQAPOuk2nDL1EBKYpbsSLkDi98svz34Sg

Tерорист на ОНА од 2001 кој во Диво Насеље во 2015 ги издаваше позициите на специјалните единици на полицијата, назначен за советник во владата на Зоран Заев. Исто така овој човек е и член на СДСМ.

Наааајс.

Се чекаат Берик и Макаронот да ја спинуваат оваа вест.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.820
Поени од реакции
17.039
https://www.magazin.mk/шок-дали-терорист-од-диво-насеље-е-наз/?fbclid=IwAR00oUETjnLKuOXZOND8pYcA3MvQAPOuk2nDL1EBKYpbsSLkDi98svz34Sg

Tерорист на ОНА од 2001 кој во Диво Насеље во 2015 ги издаваше позициите на специјалните единици на полицијата, назначен за советник во владата на Зоран Заев. Исто така овој човек е и член на СДСМ.

Наааајс.

Се чекаат Берик и Макаронот да ја спинуваат оваа вест.
не е терорист, овој имал слична функција како оној што отвараше врата во Собрание па е награден со Тендери:cool:

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Може да се додаде анкета за тоа што мислат членовите за претседателските избори, дали ќе гласаат или ќе бојкотираат.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.419
Поени од реакции
3.251
Може да се додаде анкета за тоа што мислат членовите за претседателските избори, дали ќе гласаат или ќе бојкотираат.
Какво гласање ? По овие северџанските портали се спинува со ептен глупи имиња( муки, никиликс, made in муртино etc...)

Кај овие другиве, Мици, нон стоп труби дека убедливо нивниот кандидат ќе бил избран за претседател(небитно кој- бидејќи стварно се небитни...тоа и го покажаа) така да ...сами нека си организираат - сами нека си гласаат...Тоа го прават и сега.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.726
Поени од реакции
31.828
Какво гласање ? По овие северџанските портали се спинува со ептен глупи имиња( муки, никиликс, made in муртино etc...)

Кај овие другиве, Мици, нон стоп труби дека убедливо нивниот кандидат ќе бил избран за претседател(небитно кој- бидејќи стварно се небитни...тоа и го покажаа) така да ...сами нека си организираат - сами нека си гласаат...Тоа го прават и сега.
,,,anketata poveke ke bide namenski za tukashna interna / zlo/ upotreba,,,

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.419
Поени од реакции
3.251
,,,anketata poveke ke bide namenski za tukashna interna / zlo/ upotreba,,,
Е, да бе, секогаш кога ја отварам темава и кога ќе ја видам анкетата за промена на името ми се стемнува...
Без анкети, че ве моља ! :D

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Небитно.Ево се бојкотираше референдунот па никому ништо.Карванот си врви,ќе ја договорат како и се друго.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Па да. Голем број фамилии, посебно од овие половина милион кои работат, а ги класифицирале како сиромашни, сметките им ги плаќаат пензионерите. Можеле и поинаку да го решат.
Впрочем, не знам зошто треба од друга страна вработено лице (освен оние со социјални примања и лица платени од државен буџет) или хонорарец да даваат некому отчет колку и каде работат. И зошто не смеат да работат втора или трета работа.
Која е целта на овие правила и овој закон?
Целта е едноставна; власта, по примерот од оние кои ја поставија, има намера да донесе (и носи!) законска регулатива, со која власта сака да постигне максимална контрола врз секој поединец, по било кој основ, вклучувајќи ја и контролата врз неговата работа и неговите приходи. Плус, на власта (тековна...) допрва ќе и‘ требаат зголемени приходи во државното ќесе, за потребите од влезот во НАТО, со што жалосна Северна Македонија ќе биде принудена да купува непотребно оружје, кое, по правило, ќе мора да биде американско.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.964
Поени од реакции
41.275
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom