Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
http://kurir.mk/makedonija/vesti/makedonija-e-na-noze-desetitsi-patriotski-organizatsii-graganski-initsijativi-i-brojni-intelektualtsi-se-mobiliziraat-protiv-federalizatsijata-na-makedonija/

Одбрана и последните денови.

Гвујо тргнува во последната одбрана на својот газ. Сега ќе вади народ на улици. Кога еуфоријата ќе стивне, затоа што практично нема за што да протестираат, следна дестинација ќе биде или Белизе или Идризово.
Има убави фотографии на страната со лавој и убави стихови, неколку си препишав може да ми се најдат ко ќе му се пуштам на некое чупе

Член од
14 август 2006
Мислења
45.471
Поени од реакции
84.892
ВМРО неодамна ја задржа власта во ФСМ и прво што напраи е усвојување на двојазичност. Кур ги заболе за двојазичност, сите овие uncle-Tom-house-niggas ќе излезат затоа што taskamaster-ите им велат дека така ќе го спасат задникот на својот господар. Ако некој неќе да излезе...па тука се камшиците (списоци, SMS и сл.).

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Леле леле слики со ножеви со револвери :sramezliv:
Се работи воглавно за две категории на луѓе кои постираат вакви работи. Првите се оние кои видоа дебел ќар од овој систем, директната клиентела на режимот. Соочени со стравот од губење на повластиците, подбуцнуваат на радикални чекори, иако тие никако не би излегле каде што е опасно.

Втората категорија на луѓе се интелектуалното дно на општеството, кои ем ништо не добиле, ем можеш да ги лажеш како сакаш.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Mногу си бе депресивен, многу те исплашија во штабот.
Па ако ти се радуваш што некој маќедонец ја погребува РМ (па нека е и твој шеф, иако дете према тебе), не знам каков маќедонец си. Твое право. Сам кажуваш дека си комунистички задоен, па можно е...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Се работи воглавно за две категории на луѓе кои постираат вакви работи. Првите се оние кои видоа дебел ќар од овој систем, директната клиентела на режимот. Соочени со стравот од губење на повластиците, подбуцнуваат на радикални чекори, иако тие никако не би излегле каде што е опасно.

Втората категорија на луѓе се интелектуалното дно на општеството, кои ем ништо не добиле, ем можеш да ги лажеш како сакаш.
Видов ако не се лажам во скриншотине и еден Албанец, според името и презимето. Е сега него во која категорија ќе го ставиме, во „клетите шиптaри“ или во „не се сите исти ДОО“?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
http://kurir.mk/makedonija/vesti/makedonija-e-na-noze-desetitsi-patriotski-organizatsii-graganski-initsijativi-i-brojni-intelektualtsi-se-mobiliziraat-protiv-federalizatsijata-na-makedonija/

Одбрана и последните денови.

Гвујо тргнува во последната одбрана на својот газ. Сега ќе вади народ на улици. Кога еуфоријата ќе стивне, затоа што практично нема за што да протестираат, следна дестинација ќе биде или Белизе или Идризово.
Приметуваш како некои постови се ископирани од збор до збор и постирани од различни ликови.
Исто запримети, сите до еден од постирачите се вработени на државна цицка, дали функционер, дали директор, дали нешто слично. Нема еден, онака од чист демек патриотизам, сите како попарени се борат за својата платичка до последно.

Каде е оној ултрасот од вчера на темава, еве ги неговите „независни и непартиски“ протестанти.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Леле леле слики со ножеви со револвери :sramezliv:
grafiti_revolver-2.jpg [DOUBLEPOST=1487944269][/DOUBLEPOST]
Па ако ти се радуваш што некој маќедонец ја погребува РМ (па нека е и твој шеф, иако дете према тебе), не знам каков маќедонец си. Твое право. Сам кажуваш дека си комунистички задоен, па можно е...
Македонија е сега во раце на доктори и медицинско особље кој ќе ја оживеат. Ви ја зедоа вас од капела и ја вратија на болница

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Прегледај го приврзокот 165410[DOUBLEPOST=1487944269][/DOUBLEPOST]
Македонија е сега во раце на доктори и медицинско особље кој ќе ја оживеат. Ви ја зедоа вас од капела и ја вратија на болница
Те замолувам да читаш што пишувам. Не сум никаква власт. Никогаш не сум ни бил, ниту ќе бидам.
Јас зборувам за националното умирање на единственото (некакво) македонско национално државиче. Не мислам сега да се занимавам во вистинитоста на твоите дијагнози, дали и колку е во раце на доктори. Имам свое мислење и за тоа, ама сега го гледам голиот опстанок на националната држава.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Те замолувам да читаш што пишувам. Не сум никаква власт. Никогаш не сум ни бил, ниту ќе бидам.
Јас зборувам за националното умирање на единственото (некакво) македонско национално државиче. Не мислам сега да се занимавам во вистинитоста на твоите дијагнози, дали и колку е во раце на доктори. Имам свое мислење и за тоа, ама сега го гледам голиот опстанок на националната држава.
ааааа не!
доцна е сега за каење и тргање од одговорност.
сега сите ќе почнете да плукате по предходната власт и да викате„јас не гласав за нив“

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Ај паторот ќе отиде у опозиција, него ако стварно се случи прв пат во историјата на универзумот тоа да им се случи на ѕинго, латас, амди...може и да е тоа најава дека ќе има сефте ќорка за големи главурди.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.508
Поени од реакции
24.285
@мкд владе

Да те прашам

Како бе тие чилиманов,пандов и остала цицај кур багра не организираа една деАЛбАНИЗАЦИЈА во овие 10 години? како миленко не го турна орелот споменик туку се глупира таму со кајмакчалан и бугарите? Или сорос е побитен од голема албанија нели? Затоа и има деСОРОИЗАЦИЈА. Како вилипчо и илче немаат ништо против амнестија на монструми? Талат џафери им се испомоча на фаца и му се поклонуваше пола АРМ пред споменик од учк!

Гледам вака како голем патриот се декларираш па да те прашам онака патриотски, те немаше да искоментираш нешто за милошоски и република северна горна или каква и да беше, или уште веруваш во сечени лепени разговори?

Вилипче и тони пушикур ви станаа идоли, тие истите кои на јутуб до ден денес има видеа во кои плукаат по дпмне и си играат курташак со вицови за хорхе, за денес да се главните водачи на дпмне. Па курва пред мтв има поголемо достоинство

Друго да те прашам, кога последен пат си бил Тетово, Гостивар, Дебар, Куманово, Струга, Скопје во болница, државна институција, градски превоз, стадион, базен, било кое министерство ..за каква двојазичност ве чипуваат во тоа сендвичарите?

Почни сеа како бранко е крив за албанците, во ред крив е. Зошто тогаш дпмне не го исчисти гомното кога дојде на власт туку посра уште едно до тоа од бранко?

Што дпмне им има скратено на албанците во овие 10 години можеш да наброиш? На се што мислиш дека е скратено јас ќе ти набројам дупло што им е дадено, одговара?

Бродот тоне вие веслото го бркате, или што би руекол керпичоски и трева да пасам за дпмне ќе гласам.

Тоа е разликата, што сте тиња луѓе, на едни за 9000 денари на други за ич ви го даваат немиен до грклан!

Спремај капчето и маицата од дпмне и на улица да ја штитиш државата од шќиптарите.
Незнам зошто мене ме прашуваш, прашај ги тие што си ги спомнал.
И околу двојазичноста исто незнам пак зошто мене ме замараш. Мислам дека бев поприлично јасен јас околу тоа. Ми било мене по кеф или не сепак ке ја почитувам вољата на мнозинството искажана на последните избори. Како што можеш да забележиш јас оддамна си го сменив аватарот во нешто што е поприкладно. Прв од Македонците тука го употребив албанскиот јазик во меѓусебна комуникација и ке ги поддржам барањата на одредени членови ако сакаат да се сменат правилата на форумот каде стои дека македонскиот јазик и неговото кирилично писмо е официјален јазик на форумот во јазикот и писмото на двата официјални државни јазици и нивните писма. И стварно незнам зошто толку галама се крева околу тоа посебно од ете вас борците за демократија.Се испењавивте од правдање зошто Заев прифатил тоа што прифатил иако скоро и никој незнае точно што прифатил или што се договориле. Тоа ке го видиме со тек на време. Се потрудивте да ни објансите дека двојазичноста е реалност во некои делови во државата. Зошто во некои, нека биди на цела територија. На изборите не гласаја само некои делови од државата, гласаше цела држава така како што си гласаше. На крај испаѓа дека јас најмалце имам против двојазичноста туку вие нешто сте сигурни дека нема да биди на цела територија туку на некој дел. Што би ви пречело да е на цела територија. Каков проблем имате вие со тоа да биди на цела. И каков проблем имате во тоа да се смени знамето, химната и се што треба па се повикувате на двотретинско мнозинство како некој сигурносен механизам наместо да барате начин како да го протолкувате уставот или да се заобиколи па да се реши и таа работа. На крај што имате против Албанците и во остварувањето на нивните потреби и желби па се крстите во тоа двотретинско мнозинство. Нели напреднаа, еволуираа, се цивилизираа. Што е сега проблемот па се прави толкав баук околу тоа па мора тука да се пењавите од оправдување што се договорил или не се договорил Заев со албанскиот блок кога тоа би требало да е сосем најнормална , посакувана и очекувана работа која треба да се истакне а не да се правда.
Јас тука отоврено ти кажувам дека сум против било какви протести од било кој и дека не сум присутвувал нити на некој претходно нити на некој во иднина се додека се почитува вољата на мнозинството искажана на избори. Како што не ја оправдував таканаречената шарена револуција и дивеењето тогаш што вие го доживувате како изблик на демократија така и сега сум против и нема нити да ги поддржам ,а уште помалце да им се приклучам.
Од друга страна вие ги поставивте правилата на игра па сега играјте според нив. Зошто би ви пречело ако народот го искаже својот револт во вид на протести. Вие тоа го правевте цело време и никој и не ве спречува да го правите пак.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Не знам што се најде повреден. Нема ништо такво. Дури и не беше некој одговор, туку општ коментар. Ни тебе не ти ја разбирам реакцијава.
Не станува збор за изигрување на мнозинство. Инаку, да, ВМРО ДПМНЕ е победничка партија на изборите и до сега (можеби и на своја штета) правеше влада со ДУИ за да не ја гази волјата на шќиптарските гласачи (на барање и протести од ДУИ). Е сега истата таа ДУИ ги излижа своите плуканици од минатите 10-на години. Не е нешто незаконски. Политиката е курва, па...
Не се најдев повреден, таман работа. Колку пати тука ме нарекувале комуњар, соросоид и други имиња, па не ме тангирало. Енивеј, ти ми постави прашање (освен ако не било реторичко прашање, ама па од друга страна, ме цитираше) и јас само искоментирав дека не ја гледам поврзаноста на твоето прашање со мојот пост.

Член 7

Во Република Македонија службен јазик е македонскиот јазик и неговото кирилско писмо.
Во единиците на локалната самоуправа во кои како мнозинство живеат припадниците на националностите, во службена употреба, покрај македонскиот јазик и кирилското писмо, се и јазикот и писмото на националностите на начин утврден со закон.

Во единиците на локалната самоуправа во кои како значителен број живеат припадниците на националностите, во службена употреба, покрај македонскиот јазик и кирилското писмо, се и јазикот и писмото на националностите, под услови и на начин утврдени со закон.

Овој член од Уставот нема да се промени.

M

macgowan

Гостин
Најпатриотската партија со сите сили се обидува да предизвика граѓанска војна во Македонија ...барем некаква си психоза во најмала рака. А некои лани овде јајца ни отекоа за Мајдан.
Јас знам многу патриоти од најпатриотската партија кои во 2001та се криеја од мобилизација а сега се шиптаротаманачи прв ешалон. Повеќето се од типот како онај: Колкава плата земаш? - Маж за то не се прашва! Е ај тогаш колкав ти е? - 10.000 .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom