Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Те немаше со албанскиов кога талат беше министер, или кога се изгласа амнестијата за хашките случаеви, или од сендвичара ти беше забрането?
А ти кај беше тогаш??

Или тогаш продававте патриотизам за бубрези, а сега во ред е пак Хазби Лика ако се врати како заменик во МВР, онака како што беше и во 2002 г., а нецела година претходно измасакрира припадници на истата таа МВР со која менаџираше како заменик??

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
А ти кај беше тогаш??

Или тогаш продававте патриотизам за бубрези, а сега во ред е пак Хазби Лика ако се врати како заменик во МВР, онака како што беше и во 2002 г., а нецела година претходно измасакрира припадници на истата таа МВР со која менаџираше како заменик??
Кур ме боли мене кој бил, не сум цицајкур. Најди ми пост кај шо го бранам сдс. Никаде не сум пишал дека ги бранам, и да дојдат на власт тоа што не е во ред ќе го критикувам и плукам за разлика од вас Вие некако сега станавте најголеми патриоти кога почна да ви станува жешко на газот и верглате на форумов со штабски глупости. Разликата знаеш која е? Тоа што кога се работи за дпмне и ви пика кур вие не само што молчите, туку и сочно го пушите и тоа немиeн!

Казаки

Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Кур ме боли мене кој бил, не сум цицајкур. Најди ми пост кај шо го бранам сдс. Никаде не сум пишал дека ги бранам, и да дојдат на власт тоа што не е во ред ќе го критикувам и плукам за разлика од вас Вие некако сега станавте најголеми патриоти кога почна да ви станува жешко на газот и верглате на форумов со штабски глупости. Разликата знаеш која е? Тоа што кога се работи за дпмне и ви пика кур вие не само што молчите, туку и сочно го пушите и тоа немиeн!
Со среќа нека му е на Заев во новата влада и во борбата против криминалот, корупцијата, непотизмот (со исклучок на Вицто)...

НЕМА ПРАВДА НЕМА МИР! Заев несакаше, ама странските служби со сила го натераа да коалицира со криминалци, кои сепак не се дотолку како Грујо... Жалосно е што терминот криминалец во оваа држава е резервиран само за вмровец, останатите сите светињи станаа или насила беа натерани од Грујо...

Шарена револуција: Селективна правда е неправда

http://www.telma.com.mk/vesti/sharena-revolucija-selektivna-pravda-e-nepravda

Груевски и ВМРО ДПМНЕ применуваат селективна правда

http://arhiva.sdsm.org.mk/default.aspx?mId=55&agId=6&articleId=5542

Селективна правда, како тоа неправедно звучи... ама јбг, колач мора да се дели со некој?!?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Со среќа нека му е на Заев во новата влада и во борбата против криминалот, корупцијата, непотизмот (со исклучок на Вицто)...

НЕМА ПРАВДА НЕМА МИР! Заев несакаше, ама странските служби со сила го натераа да коалицира со криминалци, кои сепак не се дотолку како Грујо... Жалосно е што терминот криминалец во оваа држава е резервиран само за вмровец, останатите сите светињи станаа или насила беа натерани од Грујо...

Шарена револуција: Селективна правда е неправда

http://www.telma.com.mk/vesti/sharena-revolucija-selektivna-pravda-e-nepravda

Груевски и ВМРО ДПМНЕ применуваат селективна правда

http://arhiva.sdsm.org.mk/default.aspx?mId=55&agId=6&articleId=5542

Селективна правда, како тоа неправедно звучи... ама јбг, колач мора да се дели со некој?!?
Вице уште три животи неможи да укради колку Миле во 10 години

Последно уредено:

Казаки

Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Вице цел живот нема украдено колку миле во еден ден
Вице е некаде измеѓу Миле и овој случај...

http://faktor.mk/tri-godini-zatvor-oti-ukral-150-kebapi/

...ама пак ќе речам селективна правда... неправедно звучи бидејќи криминалец можи да биди само некапен вмровец, останатото е се за нобелова награда за борба против криминал и корупција!!

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
@мкд владе

Да те прашам

Како бе тие чилиманов,пандов и остала цицај кур багра не организираа една деАЛбАНИЗАЦИЈА во овие 10 години? како миленко не го турна орелот споменик туку се глупира таму со кајмакчалан и бугарите? Или сорос е побитен од голема албанија нели? Затоа и има деСОРОИЗАЦИЈА. Како вилипчо и илче немаат ништо против амнестија на монструми? Талат џафери им се испомоча на фаца и му се поклонуваше пола АРМ пред споменик од учк!

Гледам вака како голем патриот се декларираш па да те прашам онака патриотски, те немаше да искоментираш нешто за милошоски и република северна горна или каква и да беше, или уште веруваш во сечени лепени разговори?

Вилипче и тони пушикур ви станаа идоли, тие истите кои на јутуб до ден денес има видеа во кои плукаат по дпмне и си играат курташак со вицови за хорхе, за денес да се главните водачи на дпмне. Па курва пред мтв има поголемо достоинство

Друго да те прашам, кога последен пат си бил Тетово, Гостивар, Дебар, Куманово, Струга, Скопје во болница, државна институција, градски превоз, стадион, базен, било кое министерство ..за каква двојазичност ве чипуваат во тоа сендвичарите?

Почни сеа како бранко е крив за албанците, во ред крив е. Зошто тогаш дпмне не го исчисти гомното кога дојде на власт туку посра уште едно до тоа од бранко?

Што дпмне им има скратено на албанците во овие 10 години можеш да наброиш? На се што мислиш дека е скратено јас ќе ти набројам дупло што им е дадено, одговара?

Бродот тоне вие веслото го бркате, или што би руекол керпичоски и трева да пасам за дпмне ќе гласам.

Тоа е разликата, што сте тиња луѓе, на едни за 9000 денари на други за ич ви го даваат немиен до грклан!

Спремај капчето и маицата од дпмне и на улица да ја штитиш државата од шќиптарите.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.443
Поени од реакции
4.360
Некој пред грујо крадел и не одговарал.Не викам дека не треба да одговара, но да одговарале пред закон тие што краделе пред него и дебело да си го добијат верувам дека грујо два пати ќе размисли дали ќе кради без исаф или ќе кради како во сите ебени нормални држави.
А кога веќе сме кај доброто за Македонија имаш ли ти идеа колку луѓе изумреа од стресови,инфаркти и разни болести од тоа што изгубија работа за време на СДСМ?Дали имаш претстава колку се 200.000 избркани од работа?Знаеш ли колку пари се проневерени во времето на овие криминалци што сега навивате да дојдат на власт?Грујо и Скопје 2014 може само гомна да јаде,чисто за споредба.
На крај да беа чисти зајко и останата педерана од СДСМ,кога ќе ги обвинат ВМРО немаше да добијат одговор од "и вие крадевте..." него по брза постапка грујо и остала компанија иде во пензија.
И преку такво од муабети демек било пред дваесет години,сепак не било пред двеста него во наше време.
Груевски беше 10 години со апсолутна власт во рацете, немаше ни месна заедница која не беше под негова контрола, и во тие 10 г не мрдна ниту со прст да го расчисти криминалот кој претходно го правеле СДСМ. Сорос ли му сметаше да ги испоапси криминалците? Па јас познавам еден куп арамии од времето на приватизацијата кои ги сменија капите и зенитот на своите ,,бизниси,, го достигнаа во времето на Груевски.... Ај не оди подалеку размисли за тоа зошто на пример на Ѕинго кој во време на СДСМ го опљачка Кратово и околината па наместо во време на Груевски да одговара за криминалите на него бизнисот му процвета? И ред други, да не речам сите оти не остана ниту еден ,,биснисмен,, во СДСМ, сите се прешалтаа во ВМРО...

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Битно заев влада ќе формира,баш ги боли к.. во гз.
Ами ако поднесе оставка и се врати дома, кај семејството, заради поразот на изборите?[DOUBLEPOST=1487922849][/DOUBLEPOST]
Парите се веќе повеќејазични

Прегледај го приврзокот 165402
Ова се нашите пари? Денари? Јас инакви ги знам.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.690
Поени од реакции
88.671
Се испозедовме себеси како народ еј... Се поделивме на патриоти и предавници, направивме очи со очи да не се видиме. Не се криви ниту Грујо, ниту Заев, ниту Бранко, Љупчо или Хорхе... ние сме си криви како народ што дозволивме вакви луѓе да ни ја водат државата. Навистина е тажно што живот ќе дадеме за политичариве (докажани со тапија криминалци) за тоа кој да дојде на власт.
Патриотскава партија која нема ниту "П" од патриотизам, ги користи националните чуства на граѓаните за да крадат и да се збогатуваат... самиот факт дека е најбогата политичка партија во Европа, а доаѓа од една од најсиромашните земји на стариот континент доволно говори за тоа колку се патриоти. Тоа со чесна работа и труд не се постигнува тукутака, барем не во државава. Се испартизираа во земјава, секој орган е со партиски кадар. Сега плачат по телевизиине како ги бутнале од власт... Јанко, МИленко, Мирка, Ефтов... е ради ваквите изгубивте, проповедници кои земаат по 1000-2000 евра плата од вас и ни кажуваат колку било убаво да се живее во земјава.

Овие плавиве бре што најверојатно ќе се нови владители во земјава во наредните 4 години, абе сопственото дете би го продале за власт... толку влегоа длабоко во газовите на Албанците што веќе не ги ни гледам како сериозна партија која би ја придвижила земјава нанапред. Шекеринска? Шилегов? Спасовски? Еееееј дојде еден Заев тука да ме учи на соживот... што кур знаеш ти бре за соживот? Колку албанци има во Струмица копиле едно копиљосано? Си почуствувал како е да се живее во општина со доминантно албанско население? Си осетил тие колку се за соживот? Јас како граѓанин кој моментално живее во таква населба, а вооедно моите корени потекнуваат од Западна Македонија, стварно ме боли ова што го правиш на жителите македонци... значи онака стварно ме боли, до срж... за пуста фотеља ова да го правиш, се да им дадеш на Албанциве кои се заштитени како бели мечки, и уште и уште толку им удоволуваш, значи немам коментар. За живот во Македонија? Не фала, идете колективно во собрание утепајте се, понесете ги со вас патриотите и албанците.

Греота за предците наши што гинеле за да имаме држава 2001, 1945, 1903... не ја заслужуваме бре луѓе, не ја заслужуваме, дно од нација, понижени како од надвор, така и од внатре. Никој не ни е крив, ниту СОРОС, САД, ЕУ, никој... самите сме си криви

Продолжете вие да си ги мерите на кого му е поголем, јас кренав раце од земјава, не не бидува... всушност кога ќе размислам, и Господ кренал раце од нас, е до толку сме за никаде.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ами ако поднесе оставка и се врати дома, кај семејството, заради поразот на изборите?[DOUBLEPOST=1487922849][/DOUBLEPOST]
Ова се нашите пари? Денари? Јас инакви ги знам.
Многу често премијеро и владата го користат еврото да ни кажат колку сме задолжени или колкави се приходи, така да може да се каже дека се наши и овие

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Така е, ќе видат тие убаво со кого нашле да се 'рчкаат......како деца мали на улица што плачат "ако, не ме играјте вие, ќе видите татко ми плејстејшн кога ќе ми купи:place::place::place:"

Значи да се простат сите криминали за некоја замислена виша благосостојба?
...криминали , ако се докажат и документираат на суд , нека е и оној у Стразбур или каде е, не се простуваат никогаш , освен со аболиција од страна на соодветна институција што е веќе политика. Ама Македонија на Македонците ако и се набута шипатарскиот патлак никад нема да ја биде. А секое саглам набутуење почнуе со бутање јазик, па сеа ти контај...

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Многу често премијеро и владата го користат еврото да ни кажат колку сме задолжени или колкави се приходи, така да може да се каже дека се наши и овие
Лет 3, навистина од тебе очекувам многу поквалитетни пишувања.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
То бе сотка, прав маќедонец (со најмало м на светот). 10 години дремеш у власт, прдиш у 10 фотељи и сега ти текнуе дека попис требаше да се напраи, да ти се нае**м у главата воловска!

Ќе се изнаслушаме сега какво предавство е што сдс ќе прави влада со нив, а што напраија тие во последниве години со нив, освен делење тендери и дозволување да се напикаат Ш паразити во државна администрација?

СОТИР КОСТОВ: Партиите на Албанците не можат да побегнат од пописот

http://telegraf.mk/aktuelno/makedonija/ns-newsarticle-sotir-kostov-partiite-na-albancite-ne-mozat-da-pobegnat-od-popisot.nspx

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
@мкд владе

Да те прашам

Како бе тие чилиманов,пандов и остала цицај кур багра не организираа една деАЛбАНИЗАЦИЈА во овие 10 години? како миленко не го турна орелот споменик туку се глупира таму со кајмакчалан и бугарите? Или сорос е побитен од голема албанија нели? Затоа и има деСОРОИЗАЦИЈА. Како вилипчо и илче немаат ништо против амнестија на монструми? Талат џафери им се испомоча на фаца и му се поклонуваше пола АРМ пред споменик од учк!

Гледам вака како голем патриот се декларираш па да те прашам онака патриотски, те немаше да искоментираш нешто за милошоски и република северна горна или каква и да беше, или уште веруваш во сечени лепени разговори?

Вилипче и тони пушикур ви станаа идоли, тие истите кои на јутуб до ден денес има видеа во кои плукаат по дпмне и си играат курташак со вицови за хорхе, за денес да се главните водачи на дпмне. Па курва пред мтв има поголемо достоинство

Друго да те прашам, кога последен пат си бил Тетово, Гостивар, Дебар, Куманово, Струга, Скопје во болница, државна институција, градски превоз, стадион, базен, било кое министерство ..за каква двојазичност ве чипуваат во тоа сендвичарите?

Почни сеа како бранко е крив за албанците, во ред крив е. Зошто тогаш дпмне не го исчисти гомното кога дојде на власт туку посра уште едно до тоа од бранко?

Што дпмне им има скратено на албанците во овие 10 години можеш да наброиш? На се што мислиш дека е скратено јас ќе ти набројам дупло што им е дадено, одговара?

Бродот тоне вие веслото го бркате, или што би руекол керпичоски и трева да пасам за дпмне ќе гласам.

Тоа е разликата, што сте тиња луѓе, на едни за 9000 денари на други за ич ви го даваат немиен до грклан!

Спремај капчето и маицата од дпмне и на улица да ја штитиш државата од шќиптарите.
...тоа се вика едно по едно овцо за стратегија, вака испаѓа работава од кур на кур ..третиот па уште и шипатарски.... у г'з. Прво и основно сдсм треба да си оди.....што у историја, што по бајбоци,што под земја. После ќе имаме чиста ситуација за сечење глави...А тоа се остварува само на еден начин, а тој секако не е со 400.000 што испрани мозоци, што кретинос кои се надеваат на својата врата за да ја нишаат , што соросоиди со кеш платени на картица.., што будалетинки со молерски уметнички амбиции.Тоа е и најефтино решение.., но очигледно има многу народ склон кон луксузот на тепање време.., док дефинитивно не ги удри по тоа келезанката шуплива ко вувузела...

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
...тоа се вика едно по едно овцо за стратегија, вака испаѓа работава од кур на кур ..третиот па уште и шипатарски.... у г'з. Прво и основно сдсм треба да си оди.....што у историја, што по бајбоци,што под земја. После ќе имаме чиста ситуација за сечење глави...А тоа се остварува само на еден начин, а тој секако не е со 400.000 што испрани мозоци, што кретинос кои се надеваат на својата врата за да ја нишаат , што соросоиди со кеш платени на картица.., што будалетинки со молерски уметнички амбиции.Тоа е и најефтино решение.., но очигледно има многу народ склон кон луксузот на тепање време.., док дефинитивно не ги удри по тоа келезанката шуплива ко вувузела...
Бравос превара, пандов можи гомна да јади за твоите анализи!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom