Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Уставот не се менува... Знамето не се менува... Химната не се менува... Децата нема да учат на албански јазик...

Не е битно тоа, битно е што ќе има федерализација, кантонизација, двојазичност :lolzz:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Што ако си даде оставка вечерва или утре?
Нека си даде,до новите избори ќе го заменува претседателот на собранието којшто може да биде избран од мнозинската коалиција.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.145
Форумот на жал стана партиска испостава на СДСМ.Продолжете да си живеете во вашето лудило, јас дефинитивно паузата моја ќе стане трајна и нема што повеќе да барам на партиски форуми.Да ми беше до партии ќе бев член на некоја од нив.Бидете поздравени и се надевам бар некое вработување ќе си лапнете на таа жолчна борба што ја водите за нив.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
Ако ДУИ коалицира со СДСМ тоа ќе биде самоубиство за нив. Во Македонија НИКОГАШ повеќе ВМРО-ДПМНЕ нема да коалицира со победниците во албанскиот електорат. Па макар и по цена на војна. Со СДСМ се отвори пандорината кутија. А истовремено ги апелирам и комуњарите дека ова работа вака нема да остане. Чим се игра со волјата на мнозинството казната и последицата ќе биде голема како никогаш до сега.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.965
Ако ДУИ коалицира со СДСМ тоа ќе биде самоубиство за нив. Во Македонија НИКОГАШ повеќе ВМРО-ДПМНЕ нема да коалицира со победниците во албанскиот електорат. Па макар и по цена на војна. Со СДСМ се отвори пандорината кутија. А истовремено ги апелирам и комуњарите дека ова работа вака нема да остане. Чим се игра со волјата на мнозинството казната и последицата ќе биде голема како никогаш до сега.
Мнозинство од 120 е 61. Ја незнам кај имате завршено основно школо, ама треба да ви ги проверат професорите по математика.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Самоубиство било бе :pos:

Како да ти се објасни сендвич еден глупав дека со ДПМНЕ е завршено и капата на паторот му е скроена, значи ќе оди во затвор. Нема коалиции нема пандорини кутии, нема федерализации нема кантонизации. Што не ти е јасно?

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
Мнозинство од 120 е 61. Ја незнам кај имате завршено основно школо, ама треба да ви ги проверат професорите по математика.
ВМРО-ДПМНЕ е победничка партија кај македонците. Точка.. А ДУИ е веќе завршена прикаска. Ќе си ги сносат последиците поради коалицијата со СДСМ.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
...Во Македонија НИКОГАШ повеќе ВМРО-ДПМНЕ нема да коалицира со победниците во албанскиот електорат..
Никогаш не вели „никогаш“. Политиката е „курва“ и се гледаат личните интереси, не само кај нас туку насекаде. Но, сега нема да постои „непишаната обврска“ да се коалицира со „партијата на шќиптарите“ која „победила“ во тој дел на гласачкото тело. Односно, ќе имаат право да не го сторат тоа (пак од лични причини).

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
ВМРО-ДПМНЕ е победничка партија кај македонците. Точка.. А ДУИ е веќе завршена прикаска. Ќе си ги сносат последиците поради коалицијата со СДСМ.
Ристо Превара v2 :lolzz:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Уште тебе и на иреал не ви е јасно зошто не се направи влада ДПМНЕ-ДУИ
Па платформата нели беше... Или па некој од некој центар на моќ го нареди тоа. Односно, во Македонија не се почитува изборната волја.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Форумот на жал стана партиска испостава на СДСМ.Продолжете да си живеете во вашето лудило, јас дефинитивно паузата моја ќе стане трајна и нема што повеќе да барам на партиски форуми.Да ми беше до партии ќе бев член на некоја од нив.Бидете поздравени и се надевам бар некое вработување ќе си лапнете на таа жолчна борба што ја водите за нив.
Да да бегај сега, кога почнаа вмровци да се собираат по фб за да одат на маршот тебе ти текна да напраиш пауза. Ќе видиш утре колку не е партиски собирот кога ќе почнат да урлаат дека на никола никој не му може ништо. Јас само се надевам дека и утре и кога ќе се изгласа владата ако излезете на улица ќе бидете кршени од ќотек. За вас само пендрак.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom