Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ај не мрсејте муда околу организацијата Тврдокорни, кога не знаете кои се и што се.Овие луѓе колку протести имаат организирано против оваа власт, вие што имате бе направено @Almeida @Darko_ufo освен тука што се натпреварувате у тоа кој од вас е убедливо најглупиот член на форумот и најглупо суштество на планетата ?
И против што сега ќе протестираат?

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.145
И против што сега ќе протестираат?
Нема никаков протест, едноставно марш за да се покаже дека здружението постои, и со соопштение да ја образложи својата програма и идна дејност.Маршот е организиран од македонски десничари кои организираа низа протести до сега против оваа власт.Целта е да се покаже дека има народ кој во Македонија размислува над рамката ДПМНЕ и СДСМ, и е спремен да ги чува националните интереси на Македонија без разлика која од партиите ќе е на власт.
Да се напомене организацијата е формирана 5 Јануари и е со постојана иста црвена линија и кога другите го имаа мандатот.

D

Darko_ufo

Гостин
Нема никаков протест, едноставно марш за да се покаже дека здружението постои, и со соопштение да ја образложи својата програма и идна дејност.Маршот е организиран од македонски десничари кои организираа низа протести до сега против оваа власт.Целта е да се покаже дека има народ кој во Македонија размислува над рамката ДПМНЕ и СДСМ, и е спремен да ги чува националните интереси на Македонија без разлика која од партиите ќе е на власт.
Да се напомене организацијата е формирана 5 Јануари и е со постојана иста црвена линија и кога другите го имаа мандатот.
Дај наброј ги тие протести и прати некое видео, слика да видиме...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Дури и да е така како што кажуваш, тој марш директно му оди на рака на Гвујо. Ќе биде маршот злоупотребен како курва на ергенска вечер од страна на медиумите на Гвујо.

Ќе биде прикажан како побуна на Македонците против Заев.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.444
Поени од реакции
4.360
Тие се по вокација контрапротестанти и ке им треба преквалификација и доквалификација за да станат протестанти..... само внимавајте да не ги помешате лонците со религијата протестанти.... и најважно- без сендвичи и сладоледи! оти некој ке ве препознае па ке ви се смее....

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ахмети и Дуи ја делеа власта 4 години со СДСМ, од 2002 - 2006 ... тогаш ги забошотија хашките случаи а и земаа мито од телеком, Бучковски и Муса
тоа амнестијата 2011 е ирелевантна работа а не е правно цврста, само политичка амнестија наредена од надвор... башка Пендаровски уште пред многу години се изјасни ако стане фактор ќе ја сруши амнестијата од 2011, ајде сега да видиме..

... инаку не е проблем двојазичноста и федерализација, треба да се реши и пропис или униформа за двојазичен баде костим , не само за нусињата туку и за нашите..

а денес бев на Бит Пазар, видов најмалку 10-на забулени , со покриено лице и очи... како да сме во Рака , Германија или Шведска
ja бев убеден дека живееме во среќна напредна мирна земја лидер во светот во неколку категории, лидер во регион во уште неколку и во која никогаш не било подобро.
А ти ми кажваш за нерешени криминали пљачки забошотени незаконитости, небаре сме србија впо 1997 .....

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Наводно пратеници на ДУИ почнале да заверуваат потписи. Ако е така, на здравје бричење сендвичи.... Е сега изворот не ми е ич поуздан (мактел) али не е чудно да е вистина.
Па тоа е јасно и воопшто не зависи од некакви преговори. Решено е тоа во некој центар на моќ. Треба Р. Македонија да не постои како таква и некој мора од внатре да спроведе. Албанците не се спорни, треба македонци.. ако се тоа македонци.[DOUBLEPOST=1487806814][/DOUBLEPOST]
Не знам како да ти кажам, а да не се навредиш. Досаден си како пролив, на сите на темата им ги поду јајцата.

Превара е сленг, се користи во Скопје. Значи измамник. Кајгана не е час по македонски јазик, најчесто се пишува на локалниот сленг. Аман не се прави паметен со селски финти, не знаеш колку бедно изгледаш.

Јас македонскиот јазик за тебе го имам измислено.
Болдираново е виц на годината. А.. превара се мисли на српскиот збор. Да, кај нас се вика измама.[DOUBLEPOST=1487807412][/DOUBLEPOST]
Никој не рекол дека уставно, туку дека е легитимно. Твојот пастир, ментор, татко, дедо, месија стаил потпис на него заедно со уште тројца партиски претседатели. Тие партии на претходните избори освоиле најголем број пратеници и како такви претставуваат некакво политичко мнозинство во државата, кое не се става над уставот, туку идејата е да ја одглави политичката криза. Ако имал моќ, влијание, истиот уште пред да го потпише тој договор во кој е родено СЈО, ќе одбиел да го потпише.
Тврдокорен буквалист е особина на глуп и неразумен човек. Тука не можам многу да ти помогнам. Конзумирана преголема доза на колумни од мирко, сотка, цветин не се лечи со ништо.
Наспроти тоа - не ме терај да фатам да ти набројувам колку неуставни потези повлече дпне само во периодов после изборите од 11-ти декември, ова со сјо е п****н дим, затоа што е ставен потпис на политички договор. Твоите ментори имаат извитоперена перцепција дека кажан збор и ставен потпис на документ не вреди 5 пари, ама во светов тоа така не бива и затоа тоа ви се лупа од глава сега.
Целава игра на паторот до сега е обично тегавење и жилавење и нема никаква мудрост во неа, туку има напикано анкери/пипци по сите институции па преку марионетите се одржува во живот. Да му застане да го суди објективен судија, наместо некој шескаш како оваа денеска, која благодарение на него воопшто се вработила (каква е несопособна), ќе видиш каков тек ќе имаат настаните. Тој стаи потпис на СЈО, ама 24/7 работи да го опструира.
Треба малку да осетите ладна вода - опозиција, за да се приземјите малку. Многу летате во облаци.
Прва работа што мора новата влада да ја напраи е на жврле да му даде клоца и да го префрли СЈО во ЈО и да ни се скинеш с к***а со таа „уставност на СЈО“.
Текстов изобилува со еден куп нелогичности и е тотално некорисен. Во кој смисол... Во смисол да и да имам лидер и да немам лидер, нешто е или законско или не е. Не е важно кој го потпишал. Не ме интересира дали некој го потпишал. Што има врска ова со тоа дали некој прекршил закон или не? Нема. Ако се кршеле закони, не значи дека пак треба да се кршат. Јас кога кажувам дека нешто е неуставно, притоа не спомнувам ни Голи Оток, ни како некој бил диктатор, ни... Јас пишувам за конкретниот проблем. Ако некој убивал, не можеме и ние да убиваме и да се правдаме со друг убиец. Јас лично сум против секакво кршење на закони, по правило. Значи, ако Груевски ставил потпис за СЈО, тоа не значи дека со тоа е уставно. Мене не ме интересира кој го договорил, туку дали е според устав или не. И за се така. И не може да е нешто легитимно ако е незаконско, поточно неуставно. А законско е, бидејќи е формирано по закон, но самиот закон не е во склад со уставот. Настрана работата и политиките на СЈО.

Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Па тоа е јасно и воопшто не зависи од некакви преговори. Решено е тоа во некој центар на моќ. Треба Р. Македонија да не постои како таква и некој мора од внатре да спроведе. Албанците не се спорни, треба македонци.. ако се тоа македонци.[DOUBLEPOST=1487806814][/DOUBLEPOST]
Болдираново е виц на годината. А.. превара се мисли на српскиот збор. Да, кај нас се вика измама.
Ме боли мене онаа работа дали ти мислиш дека тоа е виц на годината. Само престани да го потиш со забелешки за јазикот, затоа што си комбинација на смешен и напорен. ОК?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Химната која била прогласена како бугаршка е доволно.
На АСНОМ се интонирала химна, „Изгреј сонце на свободата“, ако не се лажам.[DOUBLEPOST=1487807823][/DOUBLEPOST]
Власт која во земја со 30% сиромшни, 30% невработеност, задолженост на БДП од над 65% и просечна плата која е дупло помала од потрошувачка кошничка а исплаќа толкави огромни суми за превози и дневници треба сместа да си замеини и да одговара пред судовите за такви трошење на народните пари
Како да одговара кога е тоа според закон? И тоа стар закон.[DOUBLEPOST=1487808049][/DOUBLEPOST]
Доста бе уште поглуп.Ама ти си стварно поглуп од Тома пошо ни праиш лош муабет дека имаш пари а уствари пушиш кур и немаш пари.[DOUBLEPOST=1487793178][/DOUBLEPOST]
Ама многу си глуп
Колку видовити луѓе има на форумов, бисер ко тебе ретко се раѓа. Учесник на форумов, а ништо нема кажано. Само некоја дебилштина ќе истресе. Во 21 век вака необразовани луѓе... штета. Имам пари? Имам просечен стандард. Дали пружам орален секс на мажи? Не, не сум хомосексуалец. Ти си запознаен очигледно на таа тема, а?[DOUBLEPOST=1487808151][/DOUBLEPOST]
Дошол да ја организира КПМ...
А со кое право? Кој му дал право на странец да крои туѓа држава?[DOUBLEPOST=1487809220][/DOUBLEPOST]
Ме боли мене онаа работа дали ти мислиш дека тоа е виц на годината. Само престани да го потиш со забелешки за јазикот, затоа што си комбинација на смешен и напорен. ОК?
А демек ти можеш да пишуваш што сакаш? Па пишувај коректно кон другите, ако е така.

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ај не мрсејте муда околу организацијата Тврдокорни, кога не знаете кои се и што се.Овие луѓе колку протести имаат организирано против оваа власт, вие што имате бе направено @Almeida @Darko_ufo освен тука што се натпреварувате у тоа кој од вас е убедливо најглупиот член на форумот и најглупо суштество на планетата ?
Абе тврдокорен што не правеа марш додека Грујо ги договараше министерствата, кога викаа готово има влада? Сега ќе излегле само да се видело дека постојат, ма немој. Ова ти е поголема глупост од таа дека Заев сигурно ќе губел во Струмица.

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.319
Поени од реакции
272
На АСНОМ се интонирала химна, „Изгреј сонце на свободата“, ако не се лажам.[DOUBLEPOST=1487807823][/DOUBLEPOST]
Како да одговара кога е тоа според закон? И тоа стар закон.[DOUBLEPOST=1487808049][/DOUBLEPOST]
Колку видовити луѓе има на форумов, бисер ко тебе ретко се раѓа. Учесник на форумов, а ништо нема кажано. Само некоја дебилштина ќе истресе. Во 21 век вака необразовани луѓе... штета. Имам пари? Имам просечен стандард. Дали пружам орален секс на мажи? Не, не сум хомосексуалец. Ти си запознаен очигледно на таа тема, а?[DOUBLEPOST=1487808151][/DOUBLEPOST]
А со кое право? Кој му дал право на странец да крои туѓа држава?[DOUBLEPOST=1487809220][/DOUBLEPOST]
А демек ти можеш да пишуваш што сакаш? Па пишувај коректно кон другите, ако е така.
Јака фаца си

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
seskas teskas dojde red da kazuva koj ne bile za sudii.
Pa svinjo debela so tvojot uspeh vo edno drugo vreme ti bi bila kafe kuvafrka eventualno daktilografka

Ebati sorospiite nenormalni

Член од
12 март 2009
Мислења
20.822
Поени од реакции
17.049
... инаку не е проблем двојазичноста и федерализација, треба да се реши и пропис или униформа за двојазичен баде костим , не само за нусињата туку и за нашите..

а денес бев на Бит Пазар, видов најмалку 10-на забулени , со покриено лице и очи... како да сме во Рака , Германија или Шведска
сега ќе испаднат и други работи... на пример, ракометната репрезентација ќе биде трн во око, фашистичко македонска творба....
.. а и овие странци кој дошле тука во мк ракометот и научиле добро македонски јазик ќе бидат во небрано....
ова ме потсеќа на една работа од пред многу години; дојдоа двајца кинези во 70-тите да студираат на електрофакултет во Скопје...луѓето научиле македонски, ама биле непријатно изненадени бидејќи никој не им кажал дека има доста професори на електро кој се од Србија и мртви ладни ги држат предавањата на српски јазик...

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.319
Поени од реакции
272
seskas teskas dojde red da kazuva koj ne bile za sudii.
Pa svinjo debela so tvojot uspeh vo edno drugo vreme ti bi bila kafe kuvafrka eventualno daktilografka

Ebati sorospiite nenormalni
мн си јак[DOUBLEPOST=1487811396][/DOUBLEPOST]
сега ќе испаднат и други работи... на пример, ракометната репрезентација ќе биде трн во око, фашистичко македонска творба....
.. а и овие странци кој дошле тука во мк ракометот и научиле добро македонски јазик ќе бидат во небрано....
ова ме потсеќа на една работа од пред многу години; дојдоа двајца кинези во 70-тите да студираат на електрофакултет во Скопје...луѓето научиле македонски, ама биле непријатно изненадени бидејќи никој не им кажал дека има доста професори на електро кој се од Србија и мртви ладни ги држат предавањата на српски јазик...
нема појак

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom