Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.180
Поени од реакции
16.312
Над 130 земји не имаат признаено под уставно име вклучувај ќи ги УСА,Русија,Кина,Турција,плус неколку земји од ЕУ.Не можеш тоа да го сфатиш,чипот во тиквата ти е со слаб капацитет.
убаво кажува Робин О Нил, нема да има крај на грчките барања, а и ЕУ постапува демагошки, од една страна на некој земји членки веќе им укина право на конзенсус, примени некоа клаузулата за мнозинство од држави во кој живеат мнозинство луѓе ( мислам 80%), еве сега и Полска и удираат ножот, само спрема Грција попуштаат .. Но и тоа нема да трае вечно, пред се зависи како ние ќе се поставиме :confused:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.729
Поени од реакции
49.217
Тој Коѕиас рекол дека името мора да биде исто и за внатрешна и за надворешна употреба, демек не можело у пасош едно у лична карта друго.

Тоа е нивна дефинирана позиција и тука нема простор за ценкање. Може да се проба со маневри од тип за непочитување за внатрешната употреба, ама бидете сигурно ќе најдат механизам Грците да не стават во ред ако пробаме.

Ете може и они некоја инспекција да формираат и они, па и таа да хара по институции со таа на шпоновите, што немаше да казнуваат за примена на јазикот и тогаш веќе ќе можеме стварно да кажеме дека животот дошол.

Јас сакам да верувам дека стварно чавка не им го испила мозок, па да дозволат такво нешто, ама гледајќи колку успешно им помина предиграта со договорот со Бугарија и Законот за јазици не би ме чудел рапав анал и по ова прашање.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Тие сите не имаа признаено под уставно име пред да влезат во ЕУ. Која држава од ЕУ не има признаено откако станала членка на ЕУ?
Не ти беше такво прашањето. Сега прочитав дека и Литванија ..

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Сега ми е такво прашањето. Ќе ми одговори некој? Кој држави од ЕУ не признале под уставно име додека биле членки на ЕУ?

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Да ама на нас ни стои фреквенцата ФИРОМ, дури и џабе е кои и да не признаат додека овој спор не се реши, а се надевам ќе се реши во најбрз можен рок.
Не ме зезај на сите држави кога игравме на ЕП кошарка , на дресовите им го пишуваше името на државата , само на нас ни пишуваше vitaminka.
Не личи уште да тапкаме со ФИРОМ , мора да се стави крај на срањево.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ти му викаш сите од Источна Европа, он ти вика "Бугарија и кои други?" :facepalm::tapp:
Глуп си бе брат, ко ѕивана од воз, ко свеќица од дизел.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Сега ми е такво прашањето. Ќе ми одговори некој? Кој држави од ЕУ не признале под уставно име додека биле членки на ЕУ?
http://mkd-news.com/po-25-godini-nezavisnost-eve-koi-zemji-ne-priznavaat-pod-ustavnoto-ime/
Австрија ја гледам, ама дали е пред или после ЕУ, не знам. Финска, Ирска, Луксембург, Шведска[DOUBLEPOST=1514234468][/DOUBLEPOST]
Да ама на нас ни стои фреквенцата ФИРОМ, дури и џабе е кои и да не признаат додека овој спор не се реши, а се надевам ќе се реши во најбрз можен рок.
Не ме зезај на сите држави кога игравме на ЕП кошарка , на дресовите им го пишуваше името на државата , само на нас ни пишуваше vitaminka.
Не личи уште да тапкаме со ФИРОМ , мора да се стави крај на срањево.
Тебе не ти пречи да го смениме името во уставот? Па тоа е велепредавство, за што се виси на плоштад.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.271
Поени од реакции
8.657
Тие сите не имаа признаено под уставно име пред да влезат во ЕУ. Која држава од ЕУ не има признаено откако станала членка на ЕУ?
Ирска & UK. А веројатно и Шведска и Австрија, не знам која година нѐ признале по уставното име, ама со оглед дека во ЕУ се влезени во 1995, претпоставувам дека како дел од ЕУ ја донеле таа одлука.

P.S. И фамозното двојно признавање од Унгарија во 2012 и 2016. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom