Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
super... istive sto go sozdadoa problemot so firom sega ke go "resat", ko sto obekaa, 5-6 nedeli, 2 meseci maks... abeeee, vaka sekoj moze da go resi "problemot" ama ova ne e resenie ova e kapitulacija ako ova im bese planot sto kur uposte prifatija firom i sto ne lazea togas...
Јбг некои го создадоа проблемот, некои 11 години оставија да тонеме во срањето ФИРОМ , редно е некој да го реши.[DOUBLEPOST=1514223048][/DOUBLEPOST]
Во уставот како пишува?
Абе остај уставот како пишувал :lolzz:
Секаде сме претставени како Фиромјани, редно е оваа власт да го смени тоа.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.057
Не баш сегде и најчесто не во билатерала и весници и новини...плус јазикот во 99% од случаите е Македонски и етничката припадност Македонска. А овие имаат намера ТРАЈНО да не турат како НоваМакедонија, и по јазик и по нација и по државјанство и по етничка припадност и билатерала оптан топтан или на грчки Ерго Омнес.. На крајот на краиштата боже пендинг од трајно решение со Тапија Нова Македонија...Дури и во некои официјални ствари меѓународни сме ФИР Македонија или Македонија, ФИР што е боље од Нова Македонија.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.448
Ako te *spasuvase* grujo so trtenje i cicanje kaj so stigne isto kako crpkata sega, ke pleskase ili ke plukase so seta sila. I kaj so nema rupa ke mu izbusat da go primi.
Цицање и тртење на сопствениот народ, преку најразлични начини на злоупотреба на моќта и власта - тоа он праеше единаесет години. А сите вие учествувате и ќутевте ко пички, чисто ради личен ќар или (уште полошо) ради евентуален личен ќар.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
600 000 нерегистрирани возила па тоа е половина, може и повеќе од возилата во Македонија. Иначе кога сме кај името баталете устав. Што ако јас се викам Петко и во лична карта сум Петко, ако цел свет - фамилија, другари и сите ме викаат Шут Петко? По некое време и сам ќе почнам така да си се викам. Најбитно е цел свет како те вика а ние можеме и возвишена, света, ариевска Република Македонија да си се викаме ама џабе.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.180
Поени од реакции
16.312
Треба да се спасиме од ФИРОМ
никогаш не сме биле ФИРОМ туку ФИР Македонија. Како што Грција не го поштуваше тоа , така и сега ако бидеме Вардарска Македонија тие ќе не ословуваат со Вардарска а идентитетот со вардарци, јазикот со вардарски

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Ako te *spasuvase* grujo so trtenje i cicanje kaj so stigne isto kako crpkata sega, ke pleskase ili ke plukase so seta sila. I kaj so nema rupa ke mu izbusat da go primi.
Грујо ја упостоши земјава, ве лажеше вас небањантиве дека сте Александрови воини, а ништо не чепна за да ги среди националните прашања на државата, и во негово "патриотско" владеење цели 11 години си останавме ФИРОМ . :(

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Новион министер без ресор на местото од Самка - Аксел факин пистолети и розички Ахмедовски.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.180
Поени од реакции
16.312
600 000 нерегистрирани возила па тоа е половина, може и повеќе од возилата во Македонија. Иначе кога сме кај името баталете устав. Што ако јас се викам Петко и во лична карта сум Петко, ако цел свет - фамилија, другари и сите ме викаат Шут Петко? По некое време и сам ќе почнам така да си се викам. Најбитно е цел свет како те вика а ние можеме и возвишена, света, ариевска Република Македонија да си се викаме ама џабе.
од тие 600,000 сигурно 300.000 скапуваат со години неподвижни на јавни паркинзи или приватни дворови, а 150.000 не се возат редовно во сообраќај, се чека да се соберат пари за технички или моментално нема потреба за таа кола, ја огласува и слично...

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Грујо ја упостоши земјава, ве лажеше вас небањантиве дека сте Александрови воини, а ништо не чепна за да ги среди националните прашања на државата, и во негово "патриотско" владеење цели 11 години си останавме ФИРОМ . :(
Тој не е заслужен за фиром.[DOUBLEPOST=1514231441][/DOUBLEPOST]
од тие 600,000 сигурно 300.000 скапуваат со години неподвижни на јавни паркинзи или приватни дворови, а 150.000 не се возат редовно во сообраќај, се чека да се соберат пари за технички или моментално нема потреба за таа кола, ја огласува и слично...
Тоа се фантомски возила: хехехе.

V

viktora

Гостин
Јбг некои го создадоа проблемот, некои 11 години оставија да тонеме во срањето ФИРОМ , редно е некој да го реши.[DOUBLEPOST=1514223048][/DOUBLEPOST]
Над 130 земји не имаат признаено под уставно име вклучувај ќи ги УСА,Русија,Кина,Турција,плус неколку земји од ЕУ.Не можеш тоа да го сфатиш,чипот во тиквата ти е со слаб капацитет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom