Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Не е страшно да се признае и прифати дека сме дел од словенските народи и дека освен територијата и името на истата не делиме ништо заедничко со античките Македонци. Антиквизацијата е една многу глупава работа на која се ложеа типови кои правеа тетоважи со Никола и Сашо.
Ако Грција и Бугарија имаат право да имаат провинција Македонија која не е ни 10 посто од нивната територија, тогаш нашето право е уште поголемо да се викаме Македонија со оглед на тоа што цела држава ни лежи на таа географска област, инаку чиста пропаганда е дека вмроните се декларираат како антички, глупости.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.820
Поени од реакции
17.037
Не сум баш запознат со случајот на спаска а го спомнав бидејќи Ireal го има спомнато како случај кој сме го изгубиле на меѓународниот суд (незнам ни дека имало покренатао таква тужба). Незнам што е и каде е утката во тој случај ама ако меѓународниот суд пресудил дека имаме утка тогаш значи дека некој ја оплескал работата а тој што ја оплескал ке треба и да одговара за штетата која ние ке треба да и ја исплатиме на спаска (ако и е досудена штета). Независно дали утнала Ката, Стојна, Митра.... кој утнал тој ке треба да си одговара.
Меѓународната експертиза за настаните во Куманово нема да се однесува на околности од типот на употреба на прекумерна сила. Експертизата ке треба да утврди дали во случајот има монтировка, дали некој платил и го договорил настанот, дали некои од убиените се убиени откако се предале, зошто ни загинаа толку полицајци..... има тука многу работи да објаснат патриотите.
И зошто ДПМНЕ 10 години не постапило по законот и не го срушило ФОН ако бил дивоградба? Некој ке треба да одговара и за тоа што не си ја бркал работата. Ако е дивоградба се знае процедурата.
И неможе никој да не одговара што РМ треба да исплати штета. Тој поради чие постапување или непостапување настанала штетата, тој ке треба и да ја надомести а секако и да си одлежи некоја година ќорка за бељата која ја направил. Како за космос, така за масри, така за спаска, така за секоја направена утка....... И немој веке оправдувања во стилот на мазгата кога ја прашале кој ти е татко а таа одговарала со коњот ми е вујко...........
Прво да се корегирам за Спаска, не сум знаел дека Блгарија изгубила тука... Но општо познато е за Масри дека изгубивме, ај за тие 50.000 евра туку испаднавме мифки пред цела Европа, слепи слуги на ЦИА...многу полошо ќе беше со Раштански лозја, ама немаше кој да потегне за ликвидираните 7 афганистански економски мигранти.
Крупна работа ќе биде со случајот СОПОТ, тој и Масри му лежат на сдсм...
Но има една работа кај Стразбур, Ретко нивните пресуди имаат врска со правдата, најчесто со формалната постапка...ете, пред година испадна убаво обештетување за лице од Ресен кое го прекршило законот ( диво вработи работници од Албанија), но поради формално погрешната постапка на МВР( агресивност при испрашувањето) тој ќе си лапна илјадници евра одштета...
А што се однесува до Космос, ФОН и слични грдосии дивоградби, по мене не е решение рушење туку национализирање (по многу пониска цена од пазарната)..
А зошто сдсм не го сруши ФОН 2005 - 2006, ете тогаш Фиат беше (а и Велија ) со дпмне ???[DOUBLEPOST=1507652146][/DOUBLEPOST]
Ова од каде?
Спасовски ЈАВНО изјави дека МВР ќе бара меѓународна истрага..
е сега што сака тој со тоа да пласира е друго, јас напишав за теоријата за непримерена сила од страна на МВР, а која ја пласираше тогаш Хелсиншки, на самиот ден на борбите...
Многу зависи кој меѓународен фактор ќе ја води истрагата...

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Ако Грција и Бугарија имаат право да имаат провинција Македонија која не е ни 10 посто од нивната територија, тогаш нашето право е уште поголемо да се викаме Македонија со оглед на тоа што цела држава ни лежи на таа географска област, инаку чиста пропаганда е дека вмроните се декларираат како антички, глупости.
Sekoj mozhe lichno da se deklarira za toa shto saka i kako mu chini. Site mozhat samo nekako na Makedoncite toa im e uskrateno.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Абе валво, размислуваш вака малку логички со главата или само за украс ти стои?
da razmisluvam a isto i drugite. Posle ovakva katastrofa koga vo drzavata na vlast dosol najgolem predavnik vo makedonskata istorija i najpametno e da se prekrstis i da si gi soberes partalite.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.820
Поени од реакции
17.037
да оставиме на страна мислење стил република. Законот што вели.
ајде освежете меморија, лани есента, ПРЕД парламентарни избори одеа референдуми ПРОТИВ рудници а форсирани од соросоидните медиуми... сега кога сдсм е на власт ај се за 180 спротивно...

P

psychostasia

Гостин
da razmisluvam a isto i drugite. Posle ovakva katastrofa koga vo drzavata na vlast dosol najgolem predavnik vo makedonskata istorija i najpametno e da se prekrstis i da si gi soberes partalite.
Ова е само почеток. Чекај кога ќе ги смени парите двојазични да бидат, плус со арапски бројки. Еве и на мигрантите станови ќе им дава, па после откако ќе се исламизира државата кантоните не ни бегаат. Пропадна државата тоа е.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
vo site gradovi osven vo sk obekjaat besplatni placovi za kuki bez komunalii. samo za vo sk ne. cigla mafijata izgleda ne dozvoluva. skapite stanovit si gi cuvaat za ljockite i marsovcite so ke dojdat od nadvor kako zamena za iselenite makedonci.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ова е само почеток. Чекај кога ќе ги смени парите двојазични да бидат, плус со арапски бројки. Еве и на мигрантите станови ќе им дава, па после откако ќе се исламизира државата кантоните не ни бегаат. Пропадна државата тоа е.
Се се, само арапски бројки не. :vozbud:

Отиде државата...

Член од
21 јуни 2010
Мислења
165
Поени од реакции
39
А дека си прочитал, дека Грциjа и Бугариjа имаат право да имаат турската провинциjа Македониjа? Сигур си погрешка со тоа, дека Србиjа бара право да имаа турската провинциjа Косово:
косово.jpg

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
И од кога длабоко размисли, сфати дека патриотски настроените македонци го издржаа теророт на вмро сите овие 11 години и туку-така за месец-два комплетно се спакуваа и заминаа засекогаш во странство, само и само поради Заев, а никако поради летниот период и можностите за сезонска работа во странство, бројките за што растат од година во година.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
ајде освежете меморија, лани есента, ПРЕД парламентарни избори одеа референдуми ПРОТИВ рудници а форсирани од соросоидните медиуми... сега кога сдсм е на власт ај се за 180 спротивно...
знаеш ли што е извештај и дали го прочита. Што вели за Македонија competitiveness index. Што значи за нас тој рејтинг.[DOUBLEPOST=1507654032][/DOUBLEPOST]
Мислењето на општината не го обврзува министерот да донесе одлука во согласност со тоа мислење. .
треба да собере позитивни мислења од сите институции. Тука е и локалната самоуправа. Ако таа каже не, нема отворање рудник, ниту истражувања. Барем според министерот

Сепак, дали ќе се отвораат нови рудници зависи од мислењето на општините – изјави министерот за економија Крешник Бектеши на денот посветен на рударите. Референдумот не е правно обврзувачки, но Владата нема да одобри концесија ако локалната самоуправа даде негативно мислење. Бектеши им додели плакати на најуспешните рудари.
„Министерството за економија преку изработка на законските и подзаконските акти се стреми кон употребите на најсовремените и најдобрите достапни техники во оваа индустриска гранка. Исто времено е и постапката за доделување концесии. Се консултираат сите институции кои можат да допринесат во своето мислење во дело кругот на своето знаење. Доделувањето на концесијата е директно зависно од позитивното мислење дадено од општината каде што е дадена концесијата“, вели Крешник Бектеши – министер за економија.

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Што направил толку предавничко за македонскиот народ? можеш да објасниш нешто?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Ајде ти цитирај дека имаат ингеренции. Небаре сме на суд, па да цитирам закон. Реков дека го кажувам она што се коментираше на медиумите. Затоа и пишав мислам. Се надевам дека нема да ми се покрене кривична (во СЈО). Ако имаш информации, кажи, не сме овде за карање.
остај тоа мислење од курир и република. Ти се нешто пишуваш според закони па те прашав правно, законски. Ај ќе прајме референдум за онака, па ќе ги дупиме луѓето? Нивната волја?
Твое мислење го читам. За тебе е нормално да се загадуваат цели региони реки, вода, шуми и храна. За мене без разлика на законите, не е.

Последно уредено:
P

psychostasia

Гостин
Се се, само арапски бројки не. :vozbud:

Отиде државата...
Арапските бројки се дел од планот за разнебитување на македонскиот народ. Исламизацијата е на повидок. Мигрантите чекаат на југ, муџахедините се собрани на север, кај и да е ќе ја снема државата и после ќе бидеме поделени на кантони. Заев е само пиунче на премиерот Бејли.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Значи ќе мора да користиме арапски бројки. Уште па 3000 муџи и 200.000 мигранти. Готово е

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom