Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.707
Соседната Албаниа е земја излезена од диктатура и тоа гинисова диктатура за многу негативни нешта! Сепак за многу краток период гледајте и учете за нивниот напредок.

А вие замислете се како свет народ со света иднина и со куп неоткриени извори богатства со кои ке живееме патриотски и луксузно ама баш како шеици!
Preselise tamu i ne dosagaj

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
...е бе кеплер смени ник не го брукај именуваниот.
А што мислиш, тие ќе дојдат овде затоа што си личен, убав и умен на мама??
Најнормално дека за ефтина работна рака , растегливи закони за заштита на околина , мали даноци...и глупави неспособни локални претприемачи со прстот у г'з,
Наместо да кукаш оди работи таму, учи како треба да се работи , организира производство и комуницира со свет. Не туку само ко многумина ..трабуњај.
Да не спомињам што 250-300 евра плата се 250-300 пати повеќе од ич евра.. :)
Зар вака мислиш да бидеш конкурентен у свет???
Изгледај до крај, види продуктивност организација на работа, стручност и посветеност :):) :)
Море експерту, оди мрдни малку од стопанкинава, оди мрдни малку од штаб, според тие тамошните твои побратими и 150 евра многу се, арно ама го прчат на Малта, Ибица, Грчка, Дубровник каде што едно вино во кафеана чини колку платата на тие работниците во големите инвестиции.
Оди види колкави плати земаат потрчковците во Агенција за странски инвестиции, ги храниме и гледаме како бубрег во лој, експертите вода не пијат туку цедени сокови од бокалчињата во канцеларии, ама шо да ти кажувам тебе, твојот видик е од штаб до кооперација, па до тука до форум и за 200 евра плата треба фала и амин да им викаме.[DOUBLEPOST=1497637811][/DOUBLEPOST]
90% мислам дека на 24 Вести. Како да видов најава вчера, Бетито и уште тројца гости.

But, but ... 31ви сме на индекс на економска слобода од Херитиџ!

Или тоа треба да е одговорот уствари? Бизнис климата овозможува вакви компании да пуштаат корења овде (а пример не во ЕУ). Пред сите сме во Балканот.
Кои се изворите за инпутот на податоците кои се земени во овие статистики?
На хартија чуда се прават со бројките, посебно кога се прави селекција на она што сакаш да го внесеш во формулата и кога не се земаат сите фактори во игра, пример кредитите што треба да се вратат.

E

Epsilon

Гостин
Jas sum makedonec on ne e. Po ona sto pisuva albanija poveke go interesira.
ти си македонец кој што не живее во сопствената земја и не знае како е да работиш за 10 илјади и да се мислиш како да го поминиш месецот.

ти тие наши 10 илјади мислам дека ги фрлаш во 2 вечери на азијатки, ама никому ништо. :D

Затоа не соли многу памет на темава, небитен си.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.707
ти си македонец кој што не живее во сопствената земја и не знае како е да работиш за 10 илјади и да се мислиш како да го поминиш месецот.

ти тие наши 10 илјади мислам дека ги фрлаш во 2 вечери на азијатки, ама никому ништо. :D

Затоа не соли многу памет на темава, небитен си.

Vazno sum makedonec.:)

Toa kade ziveam e najnebitno, bidi sreken sto ne ziveam vo MKD zasto tebe lebot ke ti go jadam. ;)

Sekoj zarabotuva spored toa kolku e sposoben. Sto da ti kazam, za mene ti e 10 000ki tvoj ne se ni dve veceri, za nekoj se cel mesec. Razlikata e sto jas ne cekam nekoj da mi gi dade, nego si gi zarabotuvam. Ti cekas. ;)

Pamet ne mozes da solis na nekoj sto nema mozok, poveketo tuka ste noevi, so glava u pesok, taka da uzivaj. :tapp:

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Легви @kano 5 саат ќе те фати. Или после журка штанцас малце тука? :D

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.271
Поени од реакции
8.657
Jas sum makedonec on ne e. Po ona sto pisuva albanija poveke go interesira.
Ти имаш најмалце 100 пати потенцирано во темава дека уживаш во странство и кур те боли за Македонија. Ама батали ова, не е битно.

А бе, да те прашам, ама сериозно. Имаш приметено дека твоево егзистирање на темава е исклучиво терање инает?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.707
Ти имаш најмалце 100 пати потенцирано во темава дека уживаш во странство и кур те боли за Македонија. Ама батали ова, не е битно.

А бе, да те прашам, ама сериозно. Имаш приметено дека твоево егзистирање на темава е исклучиво терање инает?

Od kaj toa deka kur me boli za MKD? Kur me boli za glupaci nezavsno dali se vo MKD ili an treto mesto.

Inat? Tolku vi e sposobnosta da prifatite kritika i demokratija :)... Sekoj sto ne misli ko tebe tera inat ah?

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.271
Поени од реакции
8.657
Od kaj toa deka kur me boli za MKD? Kur me boli za glupaci nezavsno dali se vo MKD ili an treto mesto.

Inat? Tolku vi e sposobnosta da prifatite kritika i demokratija :)... Sekoj sto ne misli ko tebe tera inat ah?
Ти ги читав тие постовите за НАТО пред некој ден, мислам дека ќе ти биде проблем да најдеш двајца на форумов што ќе препознаат некаква поента таму. Ај биди добар, одмори нѐ од мудростите на темава, не е само да се пишува нешто...

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Кaкo се ближaт oдмoри ги снемуе шaрените куртoни дa пoстирaaт мaсoвнo.Кaј ли ќе ги курцaaт пaрите штo ги нaкaлaпијa? Нa Алкидики мoждa?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.707
Ти ги читав тие постовите за НАТО пред некој ден, мислам дека ќе ти биде проблем да најдеш двајца на форумов што ќе препознаат некаква поента таму. Ај биди добар, одмори нѐ од мудростите на темава, не е само да се пишува нешто...
Aj ti bidi dobar i preskoknuvaj gi u idnina i ne mi dosagaj... Ne sum jas kriv nemozes da sfatis relativno prosti raboti, a me mrzi da objasnuvam pak.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.890
Поени од реакции
23.295
Мноогу се грешиш!
Не е FYR некоја капа па да ти отпадне од време на време. Без право решение со грците, ние секогаш ке бидеме ФИРОМ и надвор од ЕУ/Нато.
Колку што знам не е ни FYROM туку The Former Yugoslav Republic of Macedonia и така сме заведени во ООН , под буквата Т така да....
Инаку на анкетата си гласав за третиот предлог тоест дека мора да влеземе во НАТО по секоја цена и во најскоро време затоа што без НАТО пиши пропало и за ЕУ. Ако тоа значи дека треба да промениме име на држава, знаме, химна , јазик и се што е потребно да се смени за внатрешна и надворешна употреба немам ништо против . Строго сум против референдумско изјаснување за вакви битни прашања за иднината на државата затоа што граѓаните може да им се згреши и да гласаат понесени од емоции а не од здрав разум и да ја заебат единствената шанса која ни се нуди после толку време.
Веќе ако има референдум повеќе од јасно е како би гласал.

V

viktora

Гостин
Скриншотов со што е правен, со морков? Акаунтов не постои a и која е веројатноста, авторот на скриншотот да го фатил моментот кога нема ниту лајк ниту коментар :icon_lol: . Insert coin to continue.
Ама мора да признаеш дека се трудат :LOL:
Без разлика,текстот им е топ хаха

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom