Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
албанскиот и косовскиот здравствен фонд имал склучено договор со наши приватни клиники.
само што ова не е од сега, кој бил у Систина знае какво е

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
и да се забрани со закон испраќање на наши граѓани на лекување во странство и кривично да одговара секој кој ќе оди на такво лекување.
Да не заборавиме дека и Македонија од нула ги изгради своите погони фабрики рафинерија електросопанство, и дека рудите и земјоделските производи се сопственост на Македонскиот народ, така да со ззакон се одземат сите фирми и компании кои се во странски раце во Македонија и да се протераат сите странци кои овде управуваат со фирми рудни или земјоделски богатства.
Додај тука укинување на секаква парична помош од државата кон куртони кои плукаат по државата и македонскиот народ,
а цицаат пари од истите.

Да не ме сфатиш погрешно, дали на тебе мислам, да, на тебе мислам,
затоа што само паразит кој не мрднал со прст во животот може да напише ваков дебилен одговор.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874
Ова е класична Open Borders политика.
Државата не е твоја, туку сечија.

Но македонското здравство, со сите свои маани е наше, а не сечие.
Целиот систем ние сме си го изградиле од нула,
Објектите, опремата, и кадрите што сме ги обучиле, сето тоа постои благодарение на македонскиот народ,
кој што дава дел од платата за да тоа функционира.

Не може некој од страна да дојде и да си ги користи услугите, па макар и повисоки цени да плаќал.

Ако се случи ова, Таривари и Заев ќе одговараат кривично, за неовластено присвојување на имот.
Има и опција сите граѓани кои плаќаат здравствено осигурување, да го тужат Министерството и Владата,
ако заработува од граѓани кои не се државјани на Македонија, на осигурениците да им се исплаќа секој месец ОШТЕТА.

Не знам за вас, ама јас нешто не сум посебно расположен да давам пари секој месец за да од тоа имаат корист странци.
Слободно види ја емисијата ја има на јутјуб и дознај самиот што кажал, ако воопшто те интересира.

Реагираш на вест објавена од Инфомакс а пострана од Иреал. :)

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
само што ова не е од сега, кој бил у Систина знае какво е
Систина е друго, тоа е приватна фирма која не е создадена со наши средства, за разлка од Министерството за здравство.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Слободно види ја емисијата ја има на јутјуб и дознај самиот што кажал, ако воопшто те интересира.
Реагираш на вест објавена од Инфомакс а пострана од Иреал. :)
Затоа реков, ако се случи вакво нешто, што не би ме изненадило и да се случи.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Затоа реков, ако се случи вакво нешто, што не би ме изненадило и да се случи.
такво нешто не спомна министерот, тоа инфомакс или грешка разбрале или намерно дезинформираат.
не би ме чудело и едното и другото да е.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Додај тука укинување на секаква парична помош од државата кон куртони кои плукаат по државата и македонскиот народ,
а цицаат пари од истите.

Да не ме сфатиш погрешно, дали на тебе мислам, да, на тебе мислам,
затоа што само паразит кој не мрднал со прст во животот може да напише ваков дебилен одговор.
и да се затвори секој оној кој имал купен производ кој не е македонски и кој увезол нешто од странство и има дома или во банка странска валута.
А бе тебе и Ким ил Унг би ти позавидел на размислувањето.[DOUBLEPOST=1497450557][/DOUBLEPOST]
Грешка си, тоа покажа огромна поддршка кај некои други фактори. Впрочем, затоа и Заев не поднесе оставка на 12 декември.
Заев е победник пошто формирал влада што значи дека зад него седи мнозинството на граѓаните на Македонија.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Ова е класична Open Borders политика.
Државата не е твоја, туку сечија.

Но македонското здравство, со сите свои маани е наше, а не сечие.
Целиот систем ние сме си го изградиле од нула,
Објектите, опремата, и кадрите што сме ги обучиле, сето тоа постои благодарение на македонскиот народ,
кој што дава дел од платата за да тоа функционира.

Не може некој од страна да дојде и да си ги користи услугите, па макар и повисоки цени да плаќал.

Ако се случи ова, Таривари и Заев ќе одговараат кривично, за неовластено присвојување на имот.
Има и опција сите граѓани кои плаќаат здравствено осигурување, да го тужат Министерството и Владата,
ако заработува од граѓани кои не се државјани на Македонија, на осигурениците да им се исплаќа секој месец ОШТЕТА.

Не знам за вас, ама јас нешто не сум посебно расположен да давам пари секој месец за да од тоа имаат корист странци.
Да не имаш и некоја слика да споделиш со информацииве, знајме дека те бива за тоа :D

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Систина е друго, тоа е приватна фирма која не е создадена со наши средства, за разлка од Министерството за здравство.
А ќе се лекуваат во министерството за здравство?
Ќе одат кај минизтерот на преглед странците?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Барем за здравство те молам не ми објаснувај, парите на Камчев не му никнаа на дрво.

а муабетот е дека имаат склучено договор со нашите клиники и тоа е точно. Косовари врие таму а Македонците умираат во кланицана на Водњанска.

V

viktora

Гостин
сега ќе има услови за лекување, парите нема повеќе да се одлеваат во стиропорни бароци, бетонски галии фалсификуван мермер скапи лимузини и мебели за власта туку ќе одат каде се најпотребни[DOUBLEPOST=1497445299][/DOUBLEPOST]
Ептен детски размислуваш, србија цела деценија војуваше или воено помагаше конфликти во соседството. Хрватска, Босна, косово. И после 10 години светот рече - доста е.[DOUBLEPOST=1497445362][/DOUBLEPOST]
Тоа е шпанија и за такви крупни одлуки треба да одлучи целиот народ на шпанија а не неколку општини.
Така е.Фала богу што се смени влада па не фледаме повеќе по ФБ за донации.
1497449451549.jpg
Само во последниве два дена нналетав на едно десетина постови за донации.Ама битно ќе има пари за косоварите и албанците.

Србија е крива и за војната во 2001г и она им помагаше на УЧК да ги напаѓаат безбедносните сили.Нивни автобуси беа испратени во Арачиново да ги вадат терористите со србските инструктори.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom