Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2006
Мислења
17.777
Поени од реакции
12.241
Tri pati ti odgovoriv. Dovolno e. Jasno ti e sto i kako veruvam valjda. Prestani da vrtis krugovi. Dvolicna propaganda od strana na sdsm nema da pomine.
зошто јас би престанал сега кога ти се уби од пишување по сите теми за двојазичноста. Башка, пак ќе те замолам да не се спушташ ниско за да избегнеш одговор преку лепење партиски етикети. Значи, брзајќи не го прочита последното-во врска со двојазичноста -ти повеќе им веруваш на учк и албанците отколку на македонците? Веруваш дека учк и албанскиот електорат нема намера да направат двојазичност на цела територија и целосна еднаквост, а дека сдсм ќе го направи тоа?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
И оваа и пола од тие што коментираат се во странство, се кладам без да прверувам, другата половина има бугарски пасош.
Најјак е овој утепаниов у Сиднеј. Не смее да си легне, да одмори:lolzz:
Ако не е некој клисар таму у црквине кај шо се тепаа со оној глупион владика Петар :D

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.479
Поени од реакции
24.717
зошто јас би престанал сега кога ти се уби од пишување по сите теми за двојазичноста. Башка, пак ќе те замолам да не се спушташ ниско за да избегнеш одговор преку лепење партиски етикети. Значи, брзајќи не го прочита последното-во врска со двојазичноста -ти повеќе им веруваш на учк и албанците отколку на македонците? Веруваш дека учк и албанскиот електорат нема намера да направат двојазичност на цела територија и целосна еднаквост, а дека сдсм ќе го направи тоа?

Pa valjda zasto veruvam vo toa sto sum napisal i sekade kade sto stanalo zbor sum go komentiral negativno. Ti od druga strana se ubi od pisuvanje vo site temi ne samo ovie politickite pro opozicioni stavovi.

Ti odgovoriv, dovolno e.[DOUBLEPOST=1482101247][/DOUBLEPOST]
Најјак е овој утепаниов у Сиднеј. Не смее да си легне, да одмори:lolzz:
Ако не е некој клисар таму у црквине кај шо се тепаа со оној глупион владика Петар :D

Kurtone ne se sekiraj ti za mene misli mu ja kako ke prezivees sledniot mesec, nisto od rabota vo administracija.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Pa valjda zasto veruvam vo toa sto sum napisal i sekade kade sto stanalo zbor sum go komentiral negativno. Ti od druga strana se ubi od pisuvanje vo site temi ne samo ovie politickite pro opozicioni stavovi.

Ti odgovoriv, dovolno e.[DOUBLEPOST=1482101247][/DOUBLEPOST]

Kurtone ne se sekiraj ti za mene misli mu ja kako ke prezivees sledniot mesec, nisto od rabota vo administracija.
Инфаркт ќе те здрви кај попот под мантија. 48 саати тресеш глупости без пауза. Оди одмори малку. Ќе биде пак паторот премиер, не се секирај, на свети никад.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.777
Поени од реакции
12.241
Иселениците се странски пропаганди а сорос и #протестирам домашни институции. Хаха.
јас само барам цврста основа на она што стотина страни се врти низ темите-баукот двојазичнст поврзан со македонска партија, а не со албанска. Имам право тоа да го барам заради се овде младо и старо кое постојано живее со вакви пропаганди и психози, откако мина војна низ соседството и во нашиот крај и посебно што секојдневно се сведоци на малтретирање на нивните деца и внучиња, македонци. Излегува дека албанците не сакаат двојазичност, македонците се трудат да им воведат.

Ti odgovoriv, dovolno e.
Јас коментирам во здравство, образование, филм, греење...ти се отепа од пишување исклучиво политика. И тоа од илјадници километри далеку или од Водно повеќе знаеш од мене тука во албанска средина. Така да може да измериме кој што пишувал, ако покрај ноќта во Сиднеј имаш време и цел работен ден. Прашањето беше едноставно-од каде беше толку сигурен дека учк и дуи доколку влезат со дпмне, нема да спроведат двојазичност, а сдсм ќе спроведе, во едниот случај-тие го лажат електоратот и нема ништо да стане од тоа, а во другиот, македонците би спровеле двојазичност... Ама веќе не стои. Ова ширење омраза македонец против македонец, македонец против албанец и обратно... само затоа што имаат друга замисла за животот се само наивни пропаганди за неписмена раја со цел избори, а потоа се ќе се заборави, народот ќе му се избрише ова од глава со магична гумичка.

Да, доволно е.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.479
Поени од реакции
24.717
Инфаркт ќе те здрви кај попот под мантија. 48 саати тресеш глупости без пауза. Оди одмори малку. Ќе биде пак паторот премиер, не се секирај, на свети никад.

Kurton

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.307
Човекот не ја брани фамилијата како тебе. Ти треба никот у "фамилијата владе" да си го смениш и аватарот со две Ш знамиња: едно за дуи, а друго за дпне.
Да беше зачленет од поодамна а не вака специјално да јадиш гомна ке знаеше дека неможам да променам ник освен пет минути пред или после нова година, а верувај имам попаметна работа од тоа да го правам за нова година инаку нема проблем. Ако не ми веруваш прашај го @Дињата на Анчо . Кутриот заглави со тој ник ама ти не ни знаеш што е муабетот. Тебе саде правдини ти се вртат во тоа главата.
Сега знам дека ке плачиш кај админите дека ете те навредувале или незнам што ама @kano многу добро те опиша со збор кој буквално ја опишува твојата улога тука на форумот и твојата карактерна особина. Подобар опис за карактерна особина за лик кој е за една употреба едноставно неможам ни јас самиот да смислам. Евентуално влошка или тампон ама и ова е сосем во ред. Ај сега трк до темата за жалби и поплаки, гледам активен си таму. Само никако да сфатиш дека ако буквално се следеја правилата на форумот ти воопшто не ни требаше да постоиш како лик едно што тогаш ти кога направи акаунт се бришеја сите нови кои единствена улога им беше јадење лајна за политика која и така беше забранета на форумот демек нешто како заштита од штабски гомнојадци , а како друго што секој твој пост изобилува со лични навреди. Дека првиот пост ти беше за ибеј или така нешто па така го помина филтерот на будното око на админите некако тешко ми е да поверувам ама ај нека им биди. Приватен форум , нивни правила и тоа е тоа. Случајно да беше од другата страна на спектарот оддамна ке те јадеше матната ама ете некако опстои за чудо на сите. Демократија јбг, мора да те трпиме уште некое време.
П.с знамињата си се таман. Дуи или која и да е партија на албанскиот блок е претставник на албанското малцинство што живее тука и тоа е нивното знаме, а другото е на најголемата етничка заедница во оваа држава било кој да ја претстваува. Впрочем потписот кажува повеќе од знамињата на мојот аватар. Тоа е од моментот кога имавме изблик на демократрија во летото кога шарените правеа револуција. Тогаш се здружи и младо и старо. И шиптaр и Македонец под бајракот кој е претставен во потписот се со цел да се руши режимот. Башка сите до еден беа бањати. Имаше комисија која еден по еден ги душкаја под мишки дали се капени и дури тогаш и само тогаш смееја да фрлаат со куртони и да кршат. Се друго враќаја или на прекапување или не им дозволуваја да учествуваат во револуцијата. И сендвичи никако, строго јадењето беше на база на лој во духот на братство и единство.

Последно уредено:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Дај лајкнете го фотошоп ремек делото на Волкот да не му оди трудот за џабе

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик