Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Мене најнебулозни ми се вмровците шо ми велат ете и да дојди сдс на власт истото ќе биди па дури и полошо од ова. И не е заев проблемот, кој било друг да беше на неговото место ќе се тврдеше истото, едноставно всадено му е дека мора пастирот да остани на власт оти овие другите се ќе му искраделе.
Па и овај ко ќе ги читам кенгурот низ азија шета со секакви луѓе разлини јазици и нации се дружи овде нас ни пропагира некој ја продавал шугавата македонија некому и слични јанколатас муабети.
Кога конечно народот ќе сфати дека најголемото црнило што му се случило на Македонија е пастирот грујо, дека сите поделби почнуваат само заради неговите политики и дека единствен начин за промени е да се тргни од политиката а по можност и да одговара за криминалите.
Mal si pa ne znaes deka momentalno crnilovo bese pocrno vo vremeto na sds.

Pa napismeno da ti razjasnam deka koga Makedonija se odvoi od SFRJ bese pristojna kuka za ziveenje.
Po prvite parlamentarni izbori nesto slicno kako segasnive ljubco nemase dovolno pratenici i nemozese da formira vlada.
Se napravi tehnicka vlada vo koja sds uspea do koska da ja partizira administarcijata da pobedi na slednite izbori i pristojnata kuka da ja napravi rusevina,........a koga 98 pobedi vmro na ljubco pocna da ja poprava rusevinata pa mu se sluci 2001,siroka koalicija za 2002 sds povtorno da pobedi pod nerazjasneti okolnosti i povtorno da ja unistuva kukata za sto vo 2006 pod pritisok na eu i usa bidejki i ne im se napustase foteljata moraa da raspisat izbori.
Togas so golemo mnozinstvo pobedi vmro ama restruktuirano i na celo so gruevski od rusevina pocna da ja renovira kukata.
Greskata na gruevski i familijata bese taa sto mongubrzo saakaa da se zbogatat i sto trebase da gi jadat gomnata sto sds gi posra.
Da bea pametni gruevski i familjata pa kako gluvce poleka da si grickaat od sirenceto imase do 101 i nazad da vladeat so MKD

Megu usmrdeno meso i sds bi go izbral usmrdenoto meso,bidejki niz nekolku vodi i so zacini ke se razmirisa ama sds okean i site mozni zacini ne gi razsmrduva

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Освен ако не си прикриен булгар, а си.

Во меѓувреме;

Сите сте луди, СИТЕ.
На сите овие што коментирале на мирцов овде да им ги прочепкаш профилите што постирале додека беа земјотресите сигурна сум дека ќе најдеш хистерии во раскош, во војна ќе иделе :pos: Па и жени кога ќе чујам војни дека сакаат а онаму во Алепо жени се самоубиваа да не бидат силувани :popce:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450

Во меѓувреме;

Сите сте луди, СИТЕ.
Е ретардирани се до даска, нек си ебе матер. Свака част морони. Поретардирано не може.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
И то со банирањето, традиција е на форумот, а не оди муабетот, одма бараме банови, така ?
Дрвото на слободата одвреме-навреме мора да се освежи со по некој бан на тираните и патриотите.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
На сите овие што коментирале на мирцов овде да им ги прочепкаш профилите што постирале додека беа земјотресите сигурна сум дека ќе најдеш хистерии во раскош, во војна ќе иделе :pos: Па и жени кога ќе чујам војни дека сакаат а онаму во Алепо жени се самоубиваа да не бидат силувани :popce:
Знаеш што е поиронично ?
Пола (веројатно повеќе) од таквите ја сметаат Софија како нивна матица.

Јас пак глуп, Кукуш та Кукуш.
Пуши го сега у најубавите години зенитот ми е да дремам пред ПЦ...[DOUBLEPOST=1482087929][/DOUBLEPOST]
Е ретардирани се до даска, нек си ебе матер. Свака част морони. Поретардирано не може.
Стари... и ти си крив и ти си бил старо вемеровче а сега си пишман аџија. :)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993

Во меѓувреме;

Сите сте луди, СИТЕ.
А што, оваа пи***ва да не е ко храбрине жени од Рохава, Работничка партија на Курдистан што се борат против исил....повеќе личи на некоја attention whore што става слики од одмор и има куп мајмуни followers, па небањативе ја активирале за фејсбук мобилизација на вмрозомбија.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006

Во меѓувреме;

Сите сте луди, СИТЕ.
Tie pred dikot pod zakani i pritisok se poludi i pobudali stom mrznat na -11 za nekoj nedokazani kriminalci da ne lezat zatvor i pokraaj toa sto snkimkite se nezakonski i nedokazani

W

wicked_1

Гостин
Дрвото на слободата одвреме-навреме мора да се освежи со некој бан на тираните и патриотите.
Многу си обесправен ти кутриот, 100 теми отвори за федерализации, странски комбиња соросоиди и хабадисти, никој збор не ти кажа. #JeSuisVOLK2234

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Стари... и ти си крив и ти си бил старо вемеровче а сега си пишман аџија. :)
Ја се уште сум симпатизар на ВМРО ДПМНЕ.
Инаку не се бре овие никакви вмровци. Ова е криминално дуо кое ја узрупира партијата и идеалите зад кои таа стои, се со цел лично да се збогати.Може цел текст да се напише со иљаду и една точка, за тоа како ова нема везе со ВМРО ДПМНЕ, Македонија и Македонците.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Амин што ставаат на фб икони, млади демохристијани.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
А што, оваа пи***ва да не е ко храбрине жени од Рохава, Работничка партија на Курдистан што се борат против исил....повеќе личи на некоја attention whore што става слики од одмор и има куп мајмуни followers, па небањативе ја активирале за фејсбук мобилизација на вмрозомбија.
Незнам каде живееш но такви "луѓе" одсекогаш постоеле и ќе постојат.
Ботовите се реалност, знам дека е тешко но; голтни ја заглавената кнедла на гркљанот - полесно ќе ти е.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Ништо не е чудо крајот на Груевски да му биде како Слободан Милошевиќ. Тој вечерва јавно отвори војна на САД и ЕУ. Вмро Дпмне повеќе неможе да владее со Македонија. Од вечерва и минималните шанси на Груевски се погребани со ова скандалозна изјава. Постои две опции, или ќе има директна странска интервенција, или ќе се активира албанскиот фактор. А постои шанси судбината на Груевски да му биде и како Зоран Џинџиќ.
Се согласувам после јавното објавена војна од страна на шутракот Грујо против САД ништо не е чудно доколку во иднина се соочуваме и со ова. Доколку се радикализираат работите јас мислам дека ќе има американска интервенција. FB_IMG_1482087837321.jpg

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Инаку не се бре овие никакви вмровци. Ова е криминално дуо кое ја узрупира партијата и идеалите зад кои таа стои, се со цел лично да се збогати.Може цел текст да се напише со иљаду и една точка, за тоа како ова нема везе со ВМРО ДПМНЕ, Македонија и Македонците.
Ти и другите (гласачи) се донеле ваква криминална организација на власт - јас (и сличните на мене) не. Ама пусто его или гордост никогаш нема да ја прифатите таа гласачка одговорност и сега ради навика, ќе гласате за друга која ќе го прави истото. Никогаш нема да излезете од овој круг, пишман аџии...[DOUBLEPOST=1482088539][/DOUBLEPOST]
Ги читав коментарите со оваа песна, пуштена на најјако!!

На мене пак на ова ме потсети;

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.895
Поени од реакции
23.297
Е ова никој жив на форумот не го очекуваше. Толку за вечерва, се гасам

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom