Слобода и протест против фашистичките ковид мерки. Стоп за присилна вакцинација и дискриминација

Дали треба да има рестрикции само кон невакцинираните граѓани?

  • Да

  • Не

  • Немам мислење


Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
28 март 2006
Мислења
17.664
Поени од реакции
12.060
Репер за вируси, инфекции и здравство :)
 
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.987
Интересни податоци за стапката на имунизација во САД, преку 90% одредени категории на граѓани се имунизирани (иако оваа година сама по себе ги надмина претходните 2 по бројот на смртни случаи). Второто интересно прашање е околу бустер дозата за Омикрон каде сеуште нема релевантни информации за симптомите, трансмисијата, стапката на смртност, па и дали самата вакцина има ефикасност или не. Фаучи, доктор Фаучи, излезе со став "бустер за сите".

Делта варијантата ја уништи ефикасноста на сите вакцини по сите параментри. Феноменот "колективен имунитет", за кој Филипче секојдневно труби, го направи невозможен. Затоа нема потреба од вакцина за сите старосни категории, иако тоа прашање треба да биде од лична природа.

Кај нас има пад на бројката на заразени. Причините мислам дека се парцијално во вакцината, генерално и доминантно во поволните временски услови (потоплото време) и во недостатокот на мерки и имплементација, контрола и надзор на истите, какви што имаше во западна Европа, каде тука се дозволи на големо стекнување на природен имунитет. Го плативме со скоро 8.000 починати граѓани со/од Корона.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.518
Поени од реакции
26.010
Интересна работа… со појавата на Омикрон верзијата на вирусот, заштитата од постоечките вакцини е нефункционална против оваа верзија.

Кај и да е, ќе дојде и кај нас, па ајмо Јово наново. Прво ќе измислат некој привремен бустер, па после нели верзии за новиот вирус. Важно народ да има причинс да се дупи.

Веќе сериозно размислувам да отворам фармација. Таму е бизнисот.
 
Член од
6 јануари 2018
Мислења
124
Поени од реакции
173
https://youtu.be/EtKyuanx37Q

Подетално за mRNA вакцините, стручно објаснето од наш врвен балкански научник, обрнете внимание и одвоите 20тина минути за да ви станат појасни работите. Ништо не е случајно на овој свет драги мои !
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.125
Поени од реакции
17.913
Кратко видео 10 мин. Целосно се согласувам иако е проваксер баткава.
Заклучокот е добар и треба да биде јасна порака и за проваксери и за антиваксери, затоа што нема да ни се бендиса светот во кој што ќе не воведат лудите БИРОКРАТИ, ако му дозволиме да ни земат макар и 1 мм од нашата слобода.

 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.518
Поени од реакции
26.010
БИРОКРАТИ, ако му дозволиме да ни земат макар и 1 мм од нашата слобода.
Како што гледаш, сами си ја даваат луѓето слободата, нема потреба од некој да им ја зема. Може треба да се префрлиме од другата страна конечно :)
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.125
Поени од реакции
17.913
Овие квази либералниве глуперди стварно сите други ги гледаат како идиоти и ретарди. Едноставно мислат дека законите за нив не важат.

Finnish Prime Minister Sanna Marin apologized this week for going out to a nightclub in Helsinki over the weekend after her foreign affairs minister tested positive for COVID-19.

The 36-year-old said she spent time with her husband, went to dinner, saw friends and "spent time in the evening and night life as well."

On Saturday night, her secretary of state called her with the news that Foreign Affairs Minister Pekka Haavisto tested positive for COVID-19.

 
Член од
8 февруари 2020
Мислења
4.808
Поени од реакции
7.185
Овие квази либералниве глуперди стварно сите други ги гледаат како идиоти и ретарди. Едноставно мислат дека законите за нив не важат.
Не мислат, си знаат дека не важат законите за нив. Законите важат и се направени само за небањатите. Еден куп луѓе од врвот на системот си тераат како да нема Корона, ваљда има нешто што знаат :D

Овие следбениците на фашистичките мерки, цело време трубат дека никој нема право да ги разболува другите луѓе. Со сегашниве мерки, само на вакцинираните со валиден сертификат им е дозволено да ги разболуваат другите луѓе. :brlav:


:oleee:
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.664
Поени од реакции
12.060
Несакајќи го злоупотребува детето. Слушам детето плаче, тоа се трауми за дете. Ја разбирам за грижата па и имам слично мислење за децата, но...
И на погрешна врата чука. Треба да се обрати до Комисијата, министерот или до Владата.
 
Член од
21 мај 2021
Мислења
664
Поени од реакции
1.407
Nisto se nema smeneto kaj lugjeto vo nacinot na razmisluvanje od pamti veka pa se do den denes.
Ostanal istiot robovski mentalitet, zacinet so snobizam i narcisoidna racionalnost.

Da veruvas deka bilo koj politicar,kapitalisticki despot ili doktor(so retki isklucoci)navistina se grizi za lugjeto,treba da si najglupoto,najzaostanatoto,najnaivnoto stvorenje na planetata zemja.

Site znaeme deka lugjeto se preterano sebicni,a od druga strana uporno se veruva vo iluzijata deka sistemot misli za site nas obicnite smrtnici.

Se e minlivo,interesot e vecen.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom