Слаткар(истика)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Дани е пеачка само дома пред своите. :pos:
Немој сега така, Ѓоко Ѓорчев е таков пејач, прави концерт во Универзална по повод 20 години од неговата кариера и седнати во втори ред 5 луѓе т.е негова фамилија , се друго празно.
Немој такви титули да му ја одземаш на легендата на Македонската естрада, ќе се налути.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Дани е пеачка само дома пред своите. :pos:
Засрами се. Дани потекнува од глува фамилија. Не знам дали нејзините дома некогаш ќе ја чујат како пее. Штета е што не можат.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Засрами се. Дани потекнува од глува фамилија. Не знам дали нејзините дома некогаш ќе ја чујат како пее. Штета е што не можат.
Па ја не сум ја створил па за да знам од каква фамилија потекнува. И тоа не го менува фактот што не знае да пее. ;) (Јас мислам дека треба да се отвори посебна тема за дани)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Не разбирам како може да пее автобиографска песна за друг човек во прво лице???
А и прочитајте го текстот (незнам дали го напишал Игор или пак Слаткар, но ако го напишал Слаткар, со кое право го кажува тоа за Игор??)

Инспирирано од голиот човек

Ја, ја сум изгубен патник со полупразен куфер, со по некој партал, избркан од светот, пошто патувам без карта, но не ме јаде светот округол, јас другарувам со вотката...

Мене ангелите ме боцкаат, не ми иде со коцката, немам, а ми се јаде, е тоа ме јаде, имам само надеж, чекам да ми даде, но сум гладен, порано имав, па бирав, сега молам за тоа што се сервира и им останало фира

Луѓето се клети, луѓето се злобни, луѓето ми се криви, тие луѓе ми се должни, бегајќи од нив одам и патувам, не знам зошто ме бркаат и бараат да им се раздужам. Можда се прави, но само господ ќе им плати. Јас ќе рипнам од зграда како што рипаат нивните камати.

А сум квалитетен, голем човек, а малите се, малите се... Јас сум голем човек, емоциите се протерани од моментот кога ме остави жена ми. У право е кутрата, ми треба помош. Срцето чука споро, ко што чука овој доблеш...

Алелуја

Ја, ја сум истиот патник, се уште талкам, успеав со моите проблеми да ја закопам мојата мајка. Мамо, ти си моја богиња, едина грешка во животот е тоа што вакво копиле си родила!

Јас заслужувам да патам ко животно, за твојата смрт ќе го јадам доживотно. Плачам! Ама нејќам да плачам иако е нормално, нема да си олеснам преголем е товарот што ми го натовари овој клет свет. Не е точно, внучко, сам си го натовари - би ми кажал Петре.

Јас би мирен живот, жена, деца. Од една страна сакам, а од друга страна нејќам. Ќе имам 50 и уште пушам, пијам, мутам лажам, комарам... ужас.

А пред луѓето сум насмеан, не можам сам, ама другите можам да ги насмеам. Леле колку си смешен, се смеат дека сум смешен или ми се смеат дека сум кретен. Не знам ова баш дали ќе те насмее, живеам за моментот кога попот ќе ми запее..

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Еве збор-два за песната Алелуја која е тргната од Јованов Рекордс. Сигурно ќе ја објават деновиве после промоцијата.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
Еве збор-два за песната Алелуја која е тргната од Јованов Рекордс. Сигурно ќе ја објават деновиве после промоцијата.
Јас пак додека го презентираше албумот на едно радио баш за оваа песна рече демек заедно ја подготвувал со Игор и оставил доста емоции во неа зошто се соживеал со приказната (во еден дел зборува и Игор каде што вели мислам а беше квалитетен и голем човек, не можам да ја најдам сега, ја нема по Јутјуб за да пречујам добро). Е сега што сака да каже наведената авторка не знам, поготово што во последно секој има можност да се истакне да напише нешто во интернет просторот...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Македонската ПОП ,,сцена" е целосно срање! Слаткаристика треба да влегува во стилот на НЕ-ПОП, али намерно го пласирам во ПОП оти таа му е намената, комерцијала, пари, лесна и глупа мелдодија. Текстовите се .......(немам соодветен збор) што би доловил нешто како фазла од срање, ултрасрање, мегасрање и така натака. Некој би рекол реален бил, реалноста ја прикажувал, па зарем цела реалност е педери и курви, ебачи и лишки? Или неговото опркужување на ретардирани копуци е такво, или пак нарко опојните материи си го прават своето......Мирна ми беше главата година дена, друри испари јачината на неговите булшит периодични песни чие дејство на баздење и смрдење е 3 до 4 месеци. Сега се очекува нов бран. .Епа драги слушатели ставете ги маските, гаСмаските, и обидете се да го игнорирате, заедно со се околината НИ, пошто така е тргната цела работа. БИдете спремни да видите како 13 годишни пичлеменца и чупенца постираат песни каде к..рот е мастерот во светот, креаторот на цел универзум. Дотогаш одморајте ги мозочните капацитети и фокусирајте ги на нешто попаметно и попродуктивно, слушајте МУЗИКА, баталете шит и издржете!

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.576
Што да очекуваш од наркоманче? Си дозволува премногу ! Искрено незнам и неможам да разберам како некој би можел да се угледува и идентификува со ваков човек за да ти биде идол? Патем ова нема врска со рап , а дечково со музика и рапување!

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Што да очекуваш од наркоманче?
Наркоманче :ROFLMAO:
Искрено ако заедно ја подготвувал песнава со Џамбазов сите критики кон него паѓаат во вода.
Ќе видиме што ќе искочи.

В

влијателен

Гостин
Па и не е рап. Музиката на Слаткар е поп-рап.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
Наркоманче :ROFLMAO:
Искрено ако заедно ја подготвувал песнава со Џамбазов сите критики кон него паѓаат во вода.
Ќе видиме што ќе искочи.
Затоа поголема тежина има да се процени кога ќе се слушнат двете страни. Не дека го оправдувам Слаткар во нешто во моментов. Многу е лесно денес да пласираш низ сајтовите, ама колкава е вистината во сето тоа останува прашање.

Сите знаеме што е со него во последниов период, а и неколку другари ми кажуваа сега демек во новиов албум имало песни каде што сам се плука зошто го прави тоа, али негова работа.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Затоа поголема тежина има да се процени кога ќе се слушнат двете страни. Не дека го оправдувам Слаткар во нешто во моментов. Многу е лесно денес да пласираш низ сајтовите, ама колкава е вистината во сето тоа останува прашање.
Многу јасно,нашиов народ одма исра куп говна како премногу си дозволувал серел за Џамбазов бла бла бла а што ако искочи дека заедно со Џамбазов ја средувал песната или добил одобрение од него?

Сите знаеме што е со него во последниов период, а и неколку другари ми кажуваа сега демек во новиов албум имало песни каде што сам се плука зошто го прави тоа, али негова работа.
Највероатно твоите другари мислат на IN песната но не ми изгледа дека се сере самиот туку повеќе се оправдува дека праел сељачки и прости песни за простата маса.
Eве ти на која песна мислам.

М

Мартин`

Гостин

Еве ја песната за тие што сакаат да ја слушнат, инаку идиот беше идиот остана.. ништо ново од него.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
Многу јасно,нашиов народ одма исра куп говна како премногу си дозволувал серел за Џамбазов бла бла бла а што ако искочи дека заедно со Џамбазов ја средувал песната или добил одобрение од него?

Највероатно твоите другари мислат на IN песната но не ми изгледа дека се сере самиот туку повеќе се оправдува дека праел сељачки и прости песни за простата маса.
Eве ти на која песна мислам.
Да да, изгледа е таа...си го мавна филмот, пари едно друго. Добро е што признава во секој случај. ЈЈ си знае дека Слаткар е банкомат, aли како продукција ептен слаб звук му ваѓа иако е тешка комерцијала станат. Ев гледај и Зен беше под палка на ЈЈ, ама се тргна во последно и Бертан му прави многу посвеж звук за комерцијална тематика.

Искрено, слушаме комерцијални песни (за хип хоп мислам, за битот конкретно, не лирика),ама на што личи искрено оваа ИН?

И да, јас искрено се намамив кога читав по фб едно 1 месец пред да го извади албумот, демек готово расчистил и дека ќе се навраќа на потврди звуци, на нешто што го правел додека бил во ЕО и дека албумот е продолжение на Класика...е сега наводно имал уште плус 15/6 песни кои не влегле во овој албум, ќе излегувале подоцна...

Kajgana Shop

На врв Bottom