Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.949
Покрај МЕПСО има потреба од гаража. Тој паркинг се плаќа и е секогаш полн, плус сега и хотел ќе се изгради, се планира Офицерски да се направи... едноставно мора.
Тука не е ситуација ко у Аеродром, за да не платиш, ќе паркираш малку подалеку, меѓу згради и слично. Ова е во центар, а во центар НЕМА гага паркинг.

B

BrunoFresh

Гостин
Што со тие граби? Ќе бидат посетувани од странци ако се сега изградени или ако се пред векој?
Но толку му е менталитетот на нашиот народ, сите напредни земји ова го поминаа одамна, сеа се градат работи што не личат на вообичаените. Едноставно кажано зграда личи на вселенска станица, а не ние овде уште се расправаме со старо-грчки фасади.

Заклучок: За џабе парите во непотребни работи. Нема фајде од ова !

Член од
25 јуни 2011
Мислења
90
Поени од реакции
65
Е ај сега мене ме интересира да ми одговориш на две прашања. Првото е во контекст на ова што те цитирам, значи каква врска има овој твој пост со темава?

Или ова може да помине пошто се плука против градоначалник што не е од редовите на вашата партија?

И второто прашање ми е поврзано со ова ти што си го пишал, (пошто ептен е срамота што не ставиле огромен јарбол во Карпош), кажи ми ти каде во Чаир да одам да видам таков јарбол?

Бонус прашање: Ти ли си модератор исклучиво на оваа тема што туку наредуваш цело време?
Таа шуплива логика отприлика оди вака: Сакам да ти влезам дома во куќата. Земам државно знаме и доаѓам со багер да ти ја рушам куќата за да го ставам знамето. Ти се буниш, а јас те обвинувам дека си против државата затоа што не си дозволил да се истакне државното знаме. Ти викаш што сте запнале баш тука да го ставате и која е поентата, јас ти викам "така се гради нација и држава!".

Абре знамето е да го сакаме и самите да го закачуваме во куќи и коли, а не поединци од власта да лапаат провизија и да БУТААТ знамиња на приватен или општински имот кај што им текнало.

Јас доброволно ќе САМ ЌЕ СИ КУПАМ десет знамиња (и сум купил) и ќе ги носам на натпревар, на Илинден, во кола, на одмор.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Веднаш до Мепсо.Денес поцтавија камен темелник.

Три најфејл работи на фасадата:
Прегледај го приврзокот 32787
Всушност целиот објект е за :place:
Во Lord of the Rings немаше вакви рабоЌе.
--- надополнето: Aug 3, 2011 11:39 AM ---
Го гледам оној споменикот..Воин на коњ или Александар Македонски.... и се некако нешто не ми штима
....постољето ...ДОМИНИРА... или е тоа преголемо или скулптурата е премала...
Грешно е направен размерот, испаѓа ко воинот да јавал пони а не расен коњ.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
ако ова е вистина :tapp:

Меѓу светските политичари, чии скулптури ќе бидат високи меѓу 2,5 и 3 метри, ќе бидат Линколн и Черчил, наши нема да има
Деспина Трајковска

Триметарски скулптури на светски политичари ќе ја красат фасадата на новата зграда на Министерството за надворешни работи. Линколн и Черчил ќе бидат едни од десетиците ликови што симболично ќе „висат“ на зградата во која ќе биде сместена администрацијата, а ќе наминуваат и дипломати. Скулптури на македонски политичари наводно нема да има, но зошто, надлежните се без конкретен одговор. За разиграната фасада на седумкатницата ќе се потрошат околу 1,8 милиони евра, а за реализација на планираното задолжени ќе биде „Бетон“ кој е и главен изведувач на објектот.
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=4BE944CA1A184243B100AB6FE0C2B0D8
--- надополнето: Jul 27, 2011 6:28 AM ---
и лудилото продолжува

Планирани се 60 скулптури и само мал дел од нив нема да бидат со ликови на политичари“, објаснува Доневски кој не се сомнева дека фасадата ќе биде изведена навремено и беспрекорно, иако има замислен сложен изглед.
Јас им пратив неколку сугестии:

Ататурк
Гледстон
Новаковиќ
Лоренс од Македонија
Штепан
Кејсмент

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ќе си има проблеми главниот град со името. На југ има град со слично име. Добро, поинакво е значењето на ова Кичево.

Kajgana Shop

На врв Bottom