Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
И мене истото прашање: Каде се чичковците од МВР? Од толку многу што ги имаме, нека постават барем двајца да има во секое време на плоштад да кружат.
знаеш.... ова што јас денес го видов :mad:, она што ти го кажуваш....и куп вакви случки- посочува едно - колку лош впечаток се остава на странците- се’ заради тоа што ете немало некој од „чичковците„ навремено да ги растера оваквите живи напасти
денешнава „смешна случка“ ... навистина ме остави запрепастен , и не само мене - сите што бевме - но , велам жалосно- возрасни луѓе трчааааа(бегаа)

ПС.изгледа треба човек почесто да оди таму- којзнае што све ќе види :eek:

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
IMAG0144.jpg

Колку досаден и одвратен објект.Незнам како може да му се допаѓа на некој.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.949
Фино би било да се вртка 1-2 единици од алфите по плоштад, посебно во ударни термини кога има повеќе народ.
Јас само еднаш видов едно другарче од таа единица да патролира со колегите негови.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Фино би било да се вртка 1-2 единици од алфите по плоштад, посебно во ударни термини кога има повеќе народ.
Јас само еднаш видов едно другарче од таа единица да патролира со колегите негови.
Одма ќе има протести алфите ќе бидат насилни према народот :)

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Лани бев сведок на слично нешто. Седев на една од тие металните клупи на плоштадот и надојдоа група туристи, 7-8 јапонци/ки млади и си сликаа по плоштад некои од нив за успомен и дуго сечање, кога пред нив излегоа 3 дечиња мали, ко пекинезери и им бараа пари, па овие од сожалување им дадоа троа.
На заминување едното од дечињата му збрца рака во џебот на еден од туристите и почна да бега, а јас станав од клупата гледајќи накај нив (ама подалеку беа од мене на некои 20 метри) и јапончето ко му се пушти на малиот... Одма го фати, а ова исплашено го испушти паричникот на земја и некои визит-картички се разлетаа околу, а водичот на јапонците, маки си нема, дури и се смееше како да гледа комедија филм на телма тв.

И од мене истото прашање: Каде се чичковците од МВР? Од толку многу што ги имаме, нека постават барем двајца да има во секое време на плоштад да кружат.
Toa e edna odvratna pojava na koja mora da i s stavi kraj .

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
поодамна немам поминато по камени мост.. па да прашам,ги има ли уште оние преварантите со кибрити ,2-3 мажи и една грда жена.. гнаси тешки

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
поодамна немам поминато по камени мост.. па да прашам,ги има ли уште оние преварантите со кибрити ,2-3 мажи и една грда жена.. гнаси тешки
Вчера поминав од камени, и за жал уште дремат и чекаат некој будала за да му ги земат парите :mad: Али не се тие криви, криви се алфите што секој ден тепаат невини деца, а овие си играат лопта се тражи и тоа у сред центар и гајле си немаат! :tapp:
Знам дека неможат сите работи у државава да се средат, тоа го нема ни у Катар, али овие се основни работи кој што треба да се решат, а и центарот на главниот град е огледало на целата држава, незаџабе е и оваа тема и овој проект Скопје 2014

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Вчера поминав од камени, и за жал уште дремат и чекаат некој будала за да му ги земат парите :mad: Али не се тие криви, криви се алфите што секој ден тепаат невини деца, а овие си играат лопта се тражи и тоа у сред центар и гајле си немаат! :tapp:
Знам дека неможат сите работи у државава да се средат, тоа го нема ни у Катар, али овие се основни работи кој што треба да се решат, а и центарот на главниот град е огледало на целата држава, незаџабе е и оваа тема и овој проект Скопје 2014
ццццццццццц

значи која мизерија ејј..
да неможат од камени да ги тргнат,симбол на Скопје е камени.. ја стварно незнам..

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
изгледа ги нема ,може се дислоцирале оттаде мостот , ама ова денес го прочитав- :pos:
Бугарите со кибритките сега ги мамат французите под Ајфелова кула-
http://www.dnes.bg/stranata/2011/08/17/tuka-ima-tuka-nema-bylgari-krai-aifelovata-kula.126657

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ма треба и од семафори да ги тргнат тоа ѓупците ебате, колку привилегии имаат за да се образуваат во државава и пак полесно им е со музиката по цел ден и просењето. Пробај да не им даеш паричка за кола ќе почне да ти се беси, човек расист да стане.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Ма треба и од семафори да ги тргнат тоа ѓупците ебате, колку привилегии имаат за да се образуваат во државава и пак полесно им е со музиката по цел ден и просењето. Пробај да не им даеш паричка за кола ќе почне да ти се беси, човек расист да стане.
за ѓупците треба посебна политика..колку ги жалам ,уште бетер ги мрзам..невоспитани до немај каде

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
за ѓупците треба посебна политика..колку ги жалам ,уште бетер ги мрзам..невоспитани до немај каде
Паразитски народ. А ако го замаваш одма ќе те направат расист, ромите биле обесправени... а да ми ја гребе шофершајбната и да ми се беси на стакло може. Најдобро ќе биде ако се донесе некој закон против овие. Камени е бетер битпазар направен.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Преговори ВМРО-ДУИ, знамиња, јазик и амнестија во замена на црквите на Кале и плоштад. На Кале ќе се заврши кај Октомври, а на плоштад ќе почне.
знамињата ке можат да се веат со македонското само во општини во кој има опвеке од 50 % од националноста .
За јазикот го имаат секаде во собрание до тетово ,гостивар....они сакаат` да биде службен ид а го пише во општини како Неготино ,Кавадарци,ГевгелијамСтрумица каде што на една рака се бројат шипо .
Голем лајк за црква на плоштадот само да не биде како онаа на кале каде се посрамотивме затоа што не сме сложни како нив .

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
знамињата ке можат да се веат со македонското само во општини во кој има опвеке од 50 % од националноста .
За јазикот го имаат секаде во собрание до тетово ,гостивар....они сакаат` да биде службен ид а го пише во општини како Неготино ,Кавадарци,ГевгелијамСтрумица каде што на една рака се бројат шипо .
Голем лајк за црква на плоштадот само да не биде како онаа на кале каде се посрамотивме затоа што не сме сложни како нив .
Факт е дека добија проширување на употребата на знамињата. Нормално луда идеја би била да се вее албанско знаме во Берово на пример.
За јазикот се согласувам дека не добија речиси ништо, сем ДУИ политички поени.
Јас се надевам дека нема да се посрамотиме пак за црквите. Има некои најави за промена на локацијата на таа на плоштад, но ќе видиме.

Kajgana Shop

На врв Bottom