Скопје ќе го допре небото - Стокатници наспроти "Холидеј Ин"

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Прво нека ја направат подземната врска под плоштад, нека направат јавен повик некој да направи Трамваи и сл. па после нека викаат да се прават повеќе згради, а нешто што тука во гермнаија го анучив што кај нас е тотално маргинализирано а многу важно е дека за да се даде дозвола за изградба на еден објект треба да се има дозвола од портивпожарната служба, и кога ќе се направи објектото пристапите за противпожарните возила кои се предвидени да бидат обелжани и да се чуваат секогаш слободни а кој ќе се паркира да му следи 30 дена затвор.

Маринка по некое непишано правило високи згрди се прават во центар на град а не на периферија, бидејќи тие обично се административни и бизнис центри и треба да се во центар на град додека по периферијата треба да има исклучиво станбени блокови и куќи.
 

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
За грандиозни проекти секогаш треба да се размислува. Без размислување, новите идеи и погледи го движат светот напред.

Можеби сонувањето за вакви 100 или 50 катници сега се чини нереално и избрзано... а можеби е само дел од коцките на мозаикот кои полека треба да се склопат и да направат една убава ВеЦе шолја, која ќе почне да ги влече гомцата надолу, и ќе прави меурчиња на површината :)

Имагинацијата е побитна од знаењето.
 

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.341
Поени од реакции
7.453
ВЛАДАТА ДЕМАНТИРА

Ќе се градат висококатници, а не стокатници во Скопје

Инвеститорот сам ќе одлучува на колку ката ќе бидат трите висококатници што Владата деновиве најави дека ќе се градат, така што тоа не значи дека ќе бидат стокатници, вели Ивица Боцевски, владиниот портпарол. Тој додаде дека до крајот на летото очекувале информација од Министерството за транспорт и врски што ќе ги содржи условите и начините за тоа како треба да биде изведена изградбата.
- Откако ќе ја добиеме информацијата, ќе се распише јавен повик, на кој ќе се пријавуваат домашни и странски инвеститори. Зградите ќе бидат ново симбол обележје на градот. Ова е концепт на Владата за развојот на Скопје - вели Боцевски.
Тој додаде дека во комплексот згради ќе има паркинзи, хотели, ресторани и други објекти.
Советниците во општината Центар денеска треба да расправаат за нацрт-деталниот урбанистички план, во кој се поставени маркиците за објектите.

А.П.

Извор
 
Член од
4 август 2007
Мислења
60
Поени од реакции
1
abe ajde videte go skopje kakvo e.use ne go sredile gradot asalno a ke gradat oblakoderi po 50 god
 

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Luge.. Kaj nas od eden zemjotres kuki od po 2 sprata se rusat.. A kamoli nekoja stokatnica praena po nasi standardi u prevod OD PUDING :pos2: Eden mal zemjotres ima ko kula od karti na veter da se prolee nadole.. Dobro e ko ideja ama dali e mozna realizacija? Toa e drugo prasanje veke.. Ne sme NewYork
 

Kajgana Shop

На врв Bottom