Скапи испити и често повеќекратно полагање за возачка дозвола

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Ushte take lesno da proagjaja vrskete super kje beshe.
Абе врске за вторпат ти зборим, инаку првиот паѓаш...тоа ти е врзано у крпче. :D

Инаку ја кога полагав у 2004 директно за Ц категорија(по желба на стариот) ме паднаа на тестови и тоа заради прашање што беше за Д категорија. Инаку тестот за Ц и Д категорија е ист само што последното прашање беше "Дали градски автобус треба да има резервна гума" го прашав тој копиљот дали треба да го одговорам и тоа прашање пошо бев за Ц а не за Д, а тој ладно: не треба. И буум само на тоа, а на тој тест не треба да имаш негативен. На тестот за Б поминав без ниеден негативен. Цената за Б и Ц беше 300 евра без разлика колку пати ќе паднеш. :)

И сеа у новава возачка имам 6 категории :D

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
^Abe druzhe retko koa pushtaat i so vrski. Da pushtaa nemashe u dva navrati da go istepaat pretsedatelot na komisijata, pri shto ednash zavrshi u bolnica.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Иј бре, јас сум заборавил да се пофалам, од 15.10. и ја сум шофер :)

Член од
9 април 2011
Мислења
814
Поени од реакции
1.055
Да не знаете колку е за ц да се полага, колку пари е ?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ме интересира дали комисијата зема некој процент повисока плата ако ги паѓат кандидатите?

П.С. Јас денес паднав :D

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
Ме интересира дали комисијата зема некој процент повисока плата ако ги паѓат кандидатите?

П.С. Јас денес паднав :D
мислам дека земаат некој процент ама не сум сигурен , иначе јас велам ако земат пари од то шо паѓат кандидатите за ЛЕКОЈ да ги дават!!!
btw мене 2 пати ме паднаја за џабе...

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
мислам дека земаат некој процент ама не сум сигурен , иначе јас велам ако земат пари од то шо паѓат кандидатите за ЛЕКОЈ да ги дават!!!
btw мене 2 пати ме паднаја за џабе...
Дури не се најди некој попаметен да му ги искрши забите и да се чудат.

М

Мартин`

Гостин
mart11n Кико Д.

Еве ви решение за проблемот.. од ваш сограѓанец и тоа :P

Инаку да куткаат безвеза како и мене првиот пат, и јас се нервирав дури бев и спремен да им пукнам некоја шофершајна со камен ако ме кутнат и од вториот пат ама за среќа ме пуштија. Сепак не си прајте проблеми.. од 3та макс се мине.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
mart11n Кико Д.

Еве ви решение за проблемот.. од ваш сограѓанец и тоа :P

Инаку да куткаат безвеза како и мене првиот пат, и јас се нервирав дури бев и спремен да им пукнам некоја шофершајна со камен ако ме кутнат и од вториот пат ама за среќа ме пуштија. Сепак не си прајте проблеми.. од 3та макс се мине.
Во Техничко се е лудо :D. И јас таму учев. Се врви од трета ама 27 000 (јас 24 000) + 6 000 се 33 000 односно 30 000 за мене. Не се малку пари то.

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
абе ќотек само за ниф, не се тепани зато вака прат, дур на 3пат пуштат да поминиш. се е за пари во ова држава. никој арно не ти мисли

Член од
13 март 2013
Мислења
1
Поени од реакции
1
http://www.mvr.gov.mk/Uploads/pravilnik za nacinot na sproveduvanje na vozackite ispiti.pdf

Еве линк од МВР во кое се наведени бодирањата на кандидатите кои полагаат возачки испит, по правило треба да бидат издадени на секој кандидат пред да почне испитот, дали се работи за теоретски или практичен дел не е битно. Да бидат издадени овие листови е реткост:). Од МВР за правилникот не упатија кон автошколите, автошколите велат дека не знаат ништо а комисијата ако е расположена има шанси да пушти некој хаха. Бодирањата се најдоле на ПДФ документот. Колку ке помогне ова незнам:(.

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
откако ќе положам за Ц после коклу време може да полагам за Е категорија

Член од
21 март 2013
Мислења
7
Поени од реакции
1
Jas polagam vo momentov,testovi i poligon si pominav super bez kazneni poeni,ama zatoa pak gradska padnav 2 pati.Inace imam edna debil intruktorka i so nea se motkam veke skoro 2 godini nikako da zavrsam.Tragicno e sto ako ne polozam do juni ke mi propadnat site mozni pari sto gi dadov za vozenjeto i za polaganjata a toa se se na se okolu 25000.Iskreno da znaev deka vaka ke bide nikogash nemase da se nafatam da polagam.Inace za toa deka si igraat so lugeto i te kako ama nikoj nishto ne im moze pa zatoa se si dozvoluvaat.Mojata instruktorka mi zema 800 denari od voznja mislam od edno vezbanje posto odamna mi zavrsija mene tie 38 casa vezbanje.Me interesira dali ima nekoj tuka sto sega polaga i dali plakate po 500 denari sto ja koristite kolata za polaganje. :mad:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Jas polagam vo momentov,testovi i poligon si pominav super bez kazneni poeni,ama zatoa pak gradska padnav 2 pati.Inace imam edna debil intruktorka i so nea se motkam veke skoro 2 godini nikako da zavrsam.Tragicno e sto ako ne polozam do juni ke mi propadnat site mozni pari sto gi dadov za vozenjeto i za polaganjata a toa se se na se okolu 25000.Iskreno da znaev deka vaka ke bide nikogash nemase da se nafatam da polagam.Inace za toa deka si igraat so lugeto i te kako ama nikoj nishto ne im moze pa zatoa se si dozvoluvaat.Mojata instruktorka mi zema 800 denari od voznja mislam od edno vezbanje posto odamna mi zavrsija mene tie 38 casa vezbanje.Me interesira dali ima nekoj tuka sto sega polaga i dali plakate po 500 denari sto ja koristite kolata za polaganje. :mad:
По 1000 јас плаќав.
А да те прашам, шо си чекала толку со полагањето па да ти пропаднат сите пари за полагањето?

Kajgana Shop

На врв Bottom