Може ќе бидам малце контрадикторен (ОК малце повеќе) ама добро, само мене ситуацијава со Латас ми изгледа како јак дефокус? Некако ептен наеднаш кренаа врева секогаш загрижените Твитер копита, Хелсиншки, Медуза, пратеник на СДС бара затвор, СДС Жени, па дури и Заев се јави со изјава на порталот на Саше Поликлинико...
Посебно ставам акцент на Хелсиншки и Медуза кои моментално кубат коси и се пред самоубиствен чин, а пример за Јилдис Веапоска родилката од Дебар или за полицајкана што беше тепана кај Мавровка освен едно ќоро соопштение ништо не направија...
Да не испаднам дека го бранам Латас и наказава Лазаров, да таа изјава што ја даде овој е гнасна, а реакцијата на водителов како се кези е бедна во најмала рака. Дешавкава што ја кажува Латас е кога имал 14-15 години, значи негде 1974 или 1975 година, пред скоро 50 години. Е сега не сум некој правник, ама не знам како би можел овој да одговара за силувањето што го направил...едино ако таа у фичото (ако е сеуште жива) не му стегне сега некаква си правна тужба, ама пак не гледам како би одговарал со тоа што тогаш овој бил малолетник. Прочитав негде дека делата за силување и убиство не застаруваат, али знаејќи во каква држава живееме, на Латас влакно од главата нема да му фали.
За Лазаров од што е глуп ќе го јаде курот, гледав мал дел од интервјуто, според говорот на телото се гледа дека има трема што разговара со еден тип како...Латас
, и на секоја негова приказна овој се смешка и му се умилкува цело време, вклучително и оваа дешавка со тепаната у фичото. Веќе му откажуваат спонзорства.
Мене ми изгледа на чист дефокус, премногу е очигледен, пак ќе повторам изјавата на Латас и тоа како ја раскажува дешавката е бедна и гнасна, ама чим први се јавија овие крлеживе кои обично се научени да ќутат за поголеми гомнарии во државава, ондак одма тука ставам едно
на целава ситуација. ФЗО, бомби во училиштата, пациентиве со цистична фиброза, штрајк на новинари и доктори...али Латас е главна тема, човекот што се испокраде со комрадката Ивона Талеска и ден не лежеше у ќорка, сега за ова ќе лежи. Yeah sure...
Edit: Shit just got serious...
Прегледај го приврзокот 368312