L
Lu
Гостин
Поттикната од дискусијата во темата „Која раса на кучиња не ја сакате“ поточно од следниов цитат:
Еве јас ќе почнам прва ...
Конкретно, ќе раскажам случка што ми се деси пред некоја недела во парк.
Како што знае поголемиот дел од форумов, јас имам Доберманка, и она има прекрасен карактер, дружељубива е и секогаш е расположена да си игра.
И отидов во паркот за кучиња, за да си поигра и да се растрча, и оддалеку видов дека во паркчето имаше само 2 Златни Ретривери.
Најчесто има повеќе кучиња, од најразлични раси, али сега се погодија само 2 Златни Ретривери.
И ајде ОК ги видов, и пратете сега ситуација ... јас и Доберманкава се приближуваме до паркот за да влеземе, и ги гледам овие сопствениците на Ретриверите се загледале во нас и напраиле некои згрчени фаци, и ме гледаат дека се приближувам кон паркот, и чакаа да видат дали ќе влезам внатре во паркчето за кучиња или ќе си продолжам низ градскиот парк.
И стигнувам пред паркчето и само што пружив рака да ја отворам вратничката од паркчето, кога срипаа од клупите овие сопствениците и пратете сега конверзација:
Испаничените сопственици: Не, не, чекај не влагај.
Јас: Зошто ?!?!?!
Испаничените сопственици: Неможе да влезеш со Доберман, опасна раса е.
Јас: WTF ?!?!?!
Е и што да каже човек после ваква изјава ?
И нормално дека си влегов во паркот.
Колку што имаат право нивните „мирни“ раси да си играат внатре во паркчето, исто толку право има и мојата „агресивна“ раса.
Поттикната од оваа дискусија, ја отварам оваа тема, за секој да си каже што го нервира, и да раскаже некоја ситуација која што го извадила од такт.Не мразам раса, мразам кога некоја од агресивните раси не е на ланец, а јас шетам со мојот ретривер ... ми се чини ги пукам во таков случај со газдата двата.
Еве јас ќе почнам прва ...
Конкретно, ќе раскажам случка што ми се деси пред некоја недела во парк.
Како што знае поголемиот дел од форумов, јас имам Доберманка, и она има прекрасен карактер, дружељубива е и секогаш е расположена да си игра.
И отидов во паркот за кучиња, за да си поигра и да се растрча, и оддалеку видов дека во паркчето имаше само 2 Златни Ретривери.
Најчесто има повеќе кучиња, од најразлични раси, али сега се погодија само 2 Златни Ретривери.
И ајде ОК ги видов, и пратете сега ситуација ... јас и Доберманкава се приближуваме до паркот за да влеземе, и ги гледам овие сопствениците на Ретриверите се загледале во нас и напраиле некои згрчени фаци, и ме гледаат дека се приближувам кон паркот, и чакаа да видат дали ќе влезам внатре во паркчето за кучиња или ќе си продолжам низ градскиот парк.
И стигнувам пред паркчето и само што пружив рака да ја отворам вратничката од паркчето, кога срипаа од клупите овие сопствениците и пратете сега конверзација:

Испаничените сопственици: Не, не, чекај не влагај.
Јас: Зошто ?!?!?!
Испаничените сопственици: Неможе да влезеш со Доберман, опасна раса е.
Јас: WTF ?!?!?!
Е и што да каже човек после ваква изјава ?
И нормално дека си влегов во паркот.
Колку што имаат право нивните „мирни“ раси да си играат внатре во паркчето, исто толку право има и мојата „агресивна“ раса.