1. Кога децата не им се немирни, туку хиперактивни.
2. Кога сме собрани друштво од 5-10 души и мезиме нешто лабаво. Еден од присутните го јаде мезево со повеќе вегета, другите не. Ама ние не разбираме, не тој. И си тура преку цело и те убедува дека ќе ти биде убаво. Плачи за 2 по 5 брзи да му раситниш.
3. Кога низ муабет ќе видам дека е плиток некој, ама уста не затвора. А не те остава, цело време те труја и ако не го следиш на секунда: Брат ме слишаш. Види ваму, слушај ме да ти кажам.
4. Надоврзано на бр3, типови/типки кои што 90% од муабетот им е ''Jас вака, јас така''.
5. Правењето на поштена на некоја општонародна курва. И тоа без да ја праша никој, има потреба од искажување на колку е таа чесна.
6. Возиш по главна улица, помеѓу тебе и тротоарот од десна страна има велосипед кој вози во ист правец со тебе. Вртиш десно на дополнително зелено, врти и тој. Во дел од секундата после тоа, се однесува како пешак и без никаков знак врти ЛЕВО на пешачки качен на точакот т.е ја преминува улицата и ти излегува точно пред кола. Овие за на бесилка се.
7. Кога некој си мисли дека е по паметен и ти го вози филмот, те манипулира.
На пример не сте се виделе 3 месеци со некого оти имал друго место за дудлање и сеа му треба услуга. Ти се јавува и не ти кажува зошто се јавил, туку те врти по тавани: Кајјјј си бе Ацеее бе те немаа бе брат се заборајвме. Лут да не си нешто? И онака со сила Хехехехех демек кевој е што ме слушнал. Демек ме вози на удолница сеа наседнав на дудланкава.
И можеби не на првиот разговор, пошто знае дека ќе сетам, ќе ми каже што му треба по 1-2 дена. Нели, јако ме извозил, умот шашма ми го направил и сеа јас не знам зошто ми го дудлал два дена