Се прашував дали некој од форумов ги гледа Salad fingers епизодите

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.642
Поени од реакции
34.057
Имаше еден стрип што излезе само во 4-5 изданија во 1995 и тој беше на слична тематика но престана да постои набрзо бидејки беше премногу крвав и откачен. Стрипот се викаше КЛИК и за жал немам сочувано ниеден примерок. Моите ги исфрлија сите.:(
--- надополнето: 18 јуни 2013 во 02:45 ---

Зошто во чек дис аут? Нели и ова спаѓа во филмови и серии? Сепак цртичиов е сериски филм. Ама вие си знаете.

Затоа што не би имала реална дискусија, премалце материјал, сепак се само флеш веб анимации кои јас или ти би можеле поквалитетни да изработиме а и ретардирани се заради околностите при креирање. Вака акцентот ќе го ставиме на творењето под дејство, лсд според примерот, и повеќе луѓе би се заинтересирале да ѕирнат што се дешава, hence check this out.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Ја пробав демек да го разберам salad fingers, стигнав до негде.
All i can say, психо е.. али, we know that one already.
Се ежам на моменти од тие грозните англиски имиња и акцентот гаден -.- Ама и покрај тоа интересни ми се тие 8-9 епизоди, би гледала уште ако напраат XD

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Тешки се за сваќање епизодиве, треба ние гледачите да му ги вадиме мислите од неговата издрогирана глава за да ја сватиме приказната и пораката што ја прикажува. I'll pass on that...

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Milk from inside my teeth... aј лајк ит :D Апсурдно... ако е тоа вистинскиот збор. Всушност креаторов на цртанчево вешто си поигрува кршејќи ги нашите однапред утврдени шеми за тоа кој е најлогичниот тек на градење на мислата, слично како што функционира хуморот само овде применето на поинакви ситуации аудио-визуеленo зачинето :) мрднат...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас се прашувам Мартин со 50от ник кога ќе добие перманентен.

Член од
9 мај 2013
Мислења
331
Поени од реакции
222
I like the feeling of rusty spoons on my salad fingers.
It's almost orgasmic.
Со тоа стана познат тој во својата прва епизода. Кога првпат го гледав во 2004 си мислев дека цртичот нема да има некоја светла иднина ама ете стана далеку по популарен од тогаш со милиони гледаности на Youtube.
--- надополнето: 18 јуни 2013 во 12:52 ---
Тешки се за сваќање епизодиве, треба ние гледачите да му ги вадиме мислите од неговата издрогирана глава за да ја сватиме приказната и пораката што ја прикажува. I'll pass on that...
Ја не се ни трудам да ги сватам бидејки ни самиот нивен креатор не ги сваќа :)
--- надополнето: 18 јуни 2013 во 12:53 ---
Ја пробав демек да го разберам salad fingers, стигнав до негде.
All i can say, психо е.. али, we know that one already.
Се ежам на моменти од тие грозните англиски имиња и акцентот гаден -.- Ама и покрај тоа интересни ми се тие 8-9 епизоди, би гледала уште ако напраат XD
Ех зошто да се ежиш од имињата. Мене баш ми се интересни :)
--- надополнето: 18 јуни 2013 во 13:03 ---
Затоа што не би имала реална дискусија, премалце материјал, сепак се само флеш веб анимации кои јас или ти би можеле поквалитетни да изработиме а и ретардирани се заради околностите при креирање. Вака акцентот ќе го ставиме на творењето под дејство, лсд според примерот, и повеќе луѓе би се заинтересирале да ѕирнат што се дешава, hence check this out.
Во ред тогаш. Нека седи темава во чет дис аут.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.155
Поени од реакции
5.999
Нема што да се сфати, типот најверојатно бил издрогиран кога ги правел. Едноставно интересно изгледа бидејќи е creepy. Е сега за некого тоа е интересно, за некого не. Откако го гледав ова пред неколку години, ми се дешава од време на време да земам да поминам со прстот врз некој предмет исто како Salad fingers и да викам "I like rusty spoons". :pos:

Член од
7 август 2009
Мислења
115
Поени од реакции
16
Ги имам изгледано океј се клипчињата, најверојатно ќе бидам оф топик, ама више кога зборуваме за weird shit го знаете ли http://www.youtube.com/user/cyriak?feature=watch
Изгледајте некојлку негови клипчиња и салад фингерс ќе ви изгледа како цртан филм за деца до 10 годишна возраст :D

Член од
9 мај 2013
Мислења
331
Поени од реакции
222
Ги имам изгледано океј се клипчињата, најверојатно ќе бидам оф топик, ама више кога зборуваме за weird shit го знаете ли http://www.youtube.com/user/cyriak?feature=watch
Изгледајте некојлку негови клипчиња и салад фингерс ќе ви изгледа како цртан филм за деца до 10 годишна возраст :D
Ги имам гледано клиповите и од Cyriak. Леле колку се откачени и морбидни, ама ми се свиѓаат и тие. И Cyriak исто како и креаторот на Salad fingers зема ЛСД додека ги креира своите анимации. Моја желба е тие двајца да напраат некоја колаборација и да напраат заеднички филм. Сигурен сум дека ке е страва :eek::)
--- надополнето: 18 јуни 2013 во 13:49 ---
Нема што да се сфати, типот најверојатно бил издрогиран кога ги правел. Едноставно интересно изгледа бидејќи е creepy. Е сега за некого тоа е интересно, за некого не. Откако го гледав ова пред неколку години, ми се дешава од време на време да земам да поминам со прстот врз некој предмет исто како Salad fingers и да викам "I like rusty spoons". :pos:
Јас еднаш пробав да си грепкам р'ѓосани предмети (неможев да најдам рѓосани лажици) и не осетив никакво задоволително чувство :D Незнам што има толку убаво во тоа.
Гледајки ги овие видеа и на мене ми доаѓа желба да пробам ЛСД ама ми е страв да не си го пореметам мозоков бидејки ми имаат кажувано дека ако имаш лош ЛСД трип можеш да си го пореметиш перманентно мозокот па затоа не пробав. Иначе да не беше тој ризик сигурно ќе пробав досега ;)

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Братучеда ми , заврши сега прво оделение , сакаше да учи англиски , и и ги пуштив да ги гледаме и и ги преведував .o_O

Член од
9 мај 2013
Мислења
331
Поени од реакции
222
Братучеда ми , заврши сега прво оделение , сакаше да учи англиски , и и ги пуштив да ги гледаме и и ги преведував .o_O
Леле па не требало. Ке го исплашиш или истрауматизираш девојчето. Којзнае како реагирала кога го гледала Salad figners :)
Јас на времето кога имав 7-8 години го гледав филмот Eraserhead (1977) кој е сличен жанр како Salad fingers и после неколку дена не зборев бидејки бев шокиран.

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Леле па не требало. Ке го исплашиш или истрауматизираш девојчето. Којзнае како реагирала кога го гледала Salad figners :)
Јас на времето кога имав 7-8 години го гледав филмот Eraserhead (1977) кој е сличен жанр како Salad fingers и после неколку дена не зборев бидејки бев шокиран.
Иста е ко мене , кевој беше ко и ги пуштиф .....

Kajgana Shop

На врв Bottom