nescafe
за освестување
- Член од
- 27 август 2009
- Мислења
- 604
- Поени од реакции
- 277
Јас завршив воен рок во 1998, две години работев овде онде а потоа во 2000 се приклучив како професионален војник во една од специјалните единици, само што се приклучив после неколку месеца почна војната, бев на сите места овде во Мк на кои беше потребно да се оди, видов и добро и лошо, не би сакал да поминам пак низ сето тоа НО ако се случи да има војна радо би се приклучил за одбрана на мојата татковина.borbenite dejstva i borbata go gradat vojnikot a ne naemlukot (koj go pravis od svoj kejf )
nas ne interesira ako si bil prvo ??
vo voeni dejstvija si vkusil borba toa e toa. toa te pravi vojnik
a ne cuvanjeto na nekoj objekt -mada i toa nekogas nosi rizik.
ovde na forumov kazav za lugje koi bile involvirani vo voeni dejstvija i gi videle uzasite na vojnata i imaat traumi od istata.
i ne rado se sejkavaat na istata. znaci borbata e toa sto te pravi vojnik.
Vo vojna se gledaat junaci ne na forum
ps ako si tolku poseben sto ne odis vo Legija na stranci, znaes tamu kakva obuka imaat i sto armija e taa i kako se stignuva do unapreduvanje.
ne mora covek da go znaes pa da dades komentar dovolni se negovite odgovori da zaklucis za kakov covek stanuva zbor.
Легија странци, размислувам на тоа, но имам 33 години а договорот во легијата е 5 години значи по завршување на договорот би имал 38, 39 години кога ќе створам фамилија, куќа, жена, деца, а иначе за твоја информација кога бев помлад појдов и француската амбасада која е на водно одна до центар за сеизмолошки работи за да прашам како може да се прикличам во легијата, разговарав со францускиот воен аташе таму кој ми рече дека амбасадата неможе да ми издаде виза бидејќи не се сигурни дека јас сигурно ќе се пријавам во легијата и ако сакам да се приклучам дека треба да отидам сам до таму т.е да најдам начин како да стигнам, а јас немав доволно финансии за такво нешто па затоа се приклучив во нашата армија.
Btw, сеуште го чувам мејлот од легијата кој ми го даде воениот аташе за да се информирам за нив, ако сакаш може да ти го дадам.