Се за Армијата и Специјалните единици во Армијата

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
borbenite dejstva i borbata go gradat vojnikot a ne naemlukot (koj go pravis od svoj kejf )
nas ne interesira ako si bil prvo ??
vo voeni dejstvija si vkusil borba toa e toa. toa te pravi vojnik
a ne cuvanjeto na nekoj objekt -mada i toa nekogas nosi rizik.
ovde na forumov kazav za lugje koi bile involvirani vo voeni dejstvija i gi videle uzasite na vojnata i imaat traumi od istata.
i ne rado se sejkavaat na istata. znaci borbata e toa sto te pravi vojnik.
Vo vojna se gledaat junaci ne na forum
ps ako si tolku poseben sto ne odis vo Legija na stranci, znaes tamu kakva obuka imaat i sto armija e taa i kako se stignuva do unapreduvanje.
ne mora covek da go znaes pa da dades komentar dovolni se negovite odgovori da zaklucis za kakov covek stanuva zbor.
Јас завршив воен рок во 1998, две години работев овде онде а потоа во 2000 се приклучив како професионален војник во една од специјалните единици, само што се приклучив после неколку месеца почна војната, бев на сите места овде во Мк на кои беше потребно да се оди, видов и добро и лошо, не би сакал да поминам пак низ сето тоа НО ако се случи да има војна радо би се приклучил за одбрана на мојата татковина.
Легија странци, размислувам на тоа, но имам 33 години а договорот во легијата е 5 години значи по завршување на договорот би имал 38, 39 години кога ќе створам фамилија, куќа, жена, деца, а иначе за твоја информација кога бев помлад појдов и француската амбасада која е на водно одна до центар за сеизмолошки работи за да прашам како може да се прикличам во легијата, разговарав со францускиот воен аташе таму кој ми рече дека амбасадата неможе да ми издаде виза бидејќи не се сигурни дека јас сигурно ќе се пријавам во легијата и ако сакам да се приклучам дека треба да отидам сам до таму т.е да најдам начин како да стигнам, а јас немав доволно финансии за такво нешто па затоа се приклучив во нашата армија.

Btw, сеуште го чувам мејлот од легијата кој ми го даде воениот аташе за да се информирам за нив, ако сакаш може да ти го дадам.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Во истиов пост покасно ќе напишам и за специјалните единици.
ајде кога ќе пишиш баш ме интересира за Македонскиве СПЕЦИЈАЛНИ ЕДИНИЦИ пошо сум слушал многу пофални зборови и дека го имаат еден од најтешките тренинзи за обука

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
ајде кога ќе пишиш баш ме интересира за Македонскиве СПЕЦИЈАЛНИ ЕДИНИЦИ пошо сум слушал многу пофални зборови и дека го имаат еден од најтешките тренинзи за обука
Ајде сега ќе напишам и за нив, имаш право тешки се тренинзите али кој сака издржува, се е до тоа кој и колку е јак на психа.

B

Borg_Drone

Гостин
Да држиш пушка тешко е?
Пробај биди самохрана мајка со 3 деца и 10 000 денари месечни примања да видиш што е тешко...

Секој може да се навикне на пушка и на војна, да ќе се пореметиш и ќе имаш трауми ама не е квантна физика. Еве јас сум одслужил воен рок и цел живот живеам со војно лице и од А до јебано Ш ги знам сите срања....цел живот е тежок, и пишување е тешко и се е јебано тешко.
Е поради ова срање јас никогаш не би отишол да служам војска.За што да ја бранам својата држава, заради мизерниот живот кој ми го пружала?Знам зошто и јас сум дете на самохрана мајка и дур мајка ми не израсна еден куп маки си виде жената.Сега е друго, работиме и.т.н.Порано и можеби ќе отидев, ама сега дефинитивно не.
Да не тупам за тоа зошто не е тоа темата, преку „таквото“ веќе со тоа дека ако служиш војска дека ќе стекнеш карактер.Оди на улица од 17 години и почни да заработуваш за леб, ќе видиш како се стекнува карактер и се учи од животот кога секоја тешка сељачана и ропачина (т.ест фаците поминати со косилица за трева) ќе те гази па да видиш тогаш како се стекнува карактер и цврстина.Боли тој процес признавам ама да не беше тој процес........
Ебате тетрапак генерацијата.

S

Shellshock nam67

Гостин
Јас завршив воен рок во 1998, две години работев овде онде а потоа во 2000 се приклучив како професионален војник во една од специјалните единици, само што се приклучив после неколку месеца почна војната, бев на сите места овде во Мк на кои беше потребно да се оди, видов и добро и лошо, не би сакал да поминам пак низ сето тоа НО ако се случи да има војна радо би се приклучил за одбрана на мојата татковина.
Легија странци, размислувам на тоа, но имам 33 години а договорот во легијата е 5 години значи по завршување на договорот би имал 38, 39 години кога ќе створам фамилија, куќа, жена, деца, а иначе за твоја информација кога бев помлад појдов и француската амбасада која е на водно одна до центар за сеизмолошки работи за да прашам како може да се прикличам во легијата, разговарав со францускиот воен аташе таму кој ми рече дека амбасадата неможе да ми издаде виза бидејќи не се сигурни дека јас сигурно ќе се пријавам во легијата и ако сакам да се приклучам дека треба да отидам сам до таму т.е да најдам начин како да стигнам, а јас немав доволно финансии за такво нешто па затоа се приклучив во нашата армија.

Btw, сеуште го чувам мејлот од легијата кој ми го даде воениот аташе за да се информирам за нив, ако сакаш може да ти го дадам.
toj sto saka da odi vo Legija ne naogja izgovori ednostavno odi ja prati taa voena filozofija.
Nit ce si prv ni posleden Legioner so semejstvo i deca, ako si vreden ce te ceka zenata ako ne ce brka na strana
Tocno vo legija mora isklucivo sam da odis i da se prijavis vo koja bilo kasarna vo francija prviot dogovor tie e na 5 godini so moznost da ti go prodolzat na povejke (ali za da dojdes do toa ima obuka jajcata da ti padnat), nadaleku e poznata legijata i nejzinata obuka imam za nea postirano i videa na forumov.
vo legija mozes da se prijavis od 16 godini do 44 godini starost, prvoto so soglasnost na roditel.
Mejlot ne ti vredi nisto dali si bil tamu si pominal obukata si stanal Legioner toa se ceni , za da ja pominis obukata Gospod treba da si od 100 kandidati samo 10 kandidati vleguvaat vo Legijata, zato i najdobri specialni ednici se vo Svetot a (platenicki armii kako vo sad ima na kilo kolku da sakas ).
Obvrskata za branenje na tatkovinata e dolznost ne licen izbor !!!
i uste nesto.
pacovot umira 1000 pati lavot samo ednas ama lavovski .

O

Orion.

Гостин
Има ли некој информации за Легијата на странци, конкретно за нивниот тренинг и комплетен престој таму? Ме интересира што е тоа што треба да го направиш за да бидеш еден од тие 10 кои станале легионери?

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
toj sto saka da odi vo Legija ne naogja izgovori ednostavno odi ja prati taa voena filozofija.
Nit ce si prv ni posleden Legioner so semejstvo i deca, ako si vreden ce te ceka zenata ako ne ce brka na strana
Tocno vo legija mora isklucivo sam da odis i da se prijavis vo koja bilo kasarna vo francija prviot dogovor tie e na 5 godini so moznost da ti go prodolzat na povejke (ali za da dojdes do toa ima obuka jajcata da ti padnat), nadaleku e poznata legijata i nejzinata obuka imam za nea postirano i videa na forumov.
vo legija mozes da se prijavis od 16 godini do 44 godini starost, prvoto so soglasnost na roditel.
Mejlot ne ti vredi nisto dali si bil tamu si pominal obukata si stanal Legioner toa se ceni , za da ja pominis obukata Gospod treba da si od 100 kandidati samo 10 kandidati vleguvaat vo Legijata, zato i najdobri specialni ednici se vo Svetot a (platenicki armii kako vo sad ima na kilo kolku da sakas ).
Obvrskata za branenje na tatkovinata e dolznost ne licen izbor !!!
i uste nesto.
pacovot umira 1000 pati lavot samo ednas ama lavovski .
А ти претпоставувам си бил и си го преживел сето тоа.

Абе ти се криеш да не те соберат во резервисти а мене ќе ми солиш памет што и кој сум јас.
За фамилијата, читај убаво не на трчање.

Обврската за бранење на татковината е желбата а не должност, али за ваквите како тебе не треба да се брани туку да се собере фамилијата и да се фати штикла во некоја друга држава каде што ќе може да живее мирно, а оние како тебе да се остават на цедило и да се снајдат како знаат и умеат, зашто цело време се кријат а покасно серат на изгубените животи и работата на оние кои преживеале.

S

Shellshock nam67

Гостин
Има ли некој информации за Легијата на странци, конкретно за нивниот тренинг и комплетен престој таму? Ме интересира што е тоа што треба да го направиш за да бидеш еден од тие 10 кои станале легионери?
еве пријателе имам ваква тема сите информации ги имаш тука ;)
http://forum.kajgana.com/threads/Легија-на-Странците.47398/page-6#post-4490492
али не би ти советувал оваа армија не е шала, обично во неа одат луѓе кои бараат втора шанса во животот
ова им е најелитната формација во состав на Легијата сместена на Сицилија достапна 24/7 во секој миг согласно интересите на Франција.
--- надополнето: Nov 15, 2011 3:21 PM ---
А ти претпоставувам си бил и си го преживел сето тоа.

Абе ти се криеш да не те соберат во резервисти а мене ќе ми солиш памет што и кој сум јас.
За фамилијата, читај убаво не на трчање.

Обврската за бранење на татковината е желбата а не должност, али за ваквите како тебе не треба да се брани туку да се собере фамилијата и да се фати штикла во некоја друга држава каде што ќе може да живее мирно, а оние како тебе да се остават на цедило и да се снајдат како знаат и умеат, зашто цело време се кријат а покасно серат на изгубените животи и работата на оние кои преживеале.
се што кажав е напишано на овој форум ништо не измислив, за разлика од некои пацови.
е сега што прави пацов сем да цифка и да бара трошки од луѓето за внимани кое и онака не го заслужува, бил ваму таму ни се фали.
ташак ме боли кај си бил.( си бил во борбени дејства си видел како пагја непријателски војник ) то е битно
Има луѓе и фамилии што го оставиле својот живот и со право бараат обештетување од државата кој ја бранеа ( е сега оние пацови( со надимак на кафе :pos:) кои беа во позадина, но не на фронт серат по форумот и се прават херои па уште и меил ќе вадат со тој меил знаеш кај треба да го пикенеш.
туку една добра работа можат да направат пацовите да влезат во дупка и таму да седат најпаметно ќе им биде. Не можеш ти бе (ај да не употребувам погрдни изрази да се мериш со еден Стојанче ангелов и со останатите македонски херои и припадници на волците кои загинаа на Вејце, само пацов ќе рече дека му е желба да ја брани татковината.
Херој оди во истиот миг.
Пацов еднаш во живот, засекогаш во живот

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Choose life !!!
Choose death, losing limbs & PTSD evil spirits prone to suicide.

Внимание, графички материјал, непожелно за лица под 18 години:
http://www.pissedonpolitics.com/Dead_US_soldier_a.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_YyNk-rZbILE/TCDQ7YMhSDI/AAAAAAAAAAs/mBr9eORBWUY/s1600/Iran_Iraq_War_Dead_Soldiers.jpg
http://thewe.cc/thewei/_/images_3/us_terror_state/dead_soldier.jpe

Би сакал отварачот на темата да појасни дали на последнава слика, живиот војник му објаснува на мртвиот дека ако се зачлени во армија ќе го сфати животот или муабетот е повеќе за смртта како секојдневен, не баш пријателски настроен факт кон животот.

K

Khabs Staadnau

Гостин
Едноставно не верував дека ќе доживеам АРМ да нуди илуминација на слабите при разум...којзнае може Валхала чека на мене.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Да видиме како војниците во Британија го сфаќаат животот.
Повеќе се самоубиле после војната отколку што загинале на самите Фокланди.
А текстот е од пред 9 години...

Војската ќе ве направи човек.
Можеби мртов, луд или инвалид, но сепак човек...

K

Khabs Staadnau

Гостин
Да видиме како војниците во Британија го сфаќаат животот.
Повеќе се самоубиле после војната отколку што загинале на самите Фокланди.
А текстот е од пред 9 години...
Па го сфатиле животот и сознанието ги кутнало на ментален план, затоа и се самоубиле.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Па го сфатиле животот и сознанието ги кутнало на ментален план, затоа и се самоубиле.
Толку добро и сеопфатно ги сфатиле сите аспекти на животот што решиле да се самоубијат!?
Не останала ниедна животна тајна за која вреди да се живее?

Доколку сакате да бидете припадник или припадничка на некоја од специјалните единици и да шетате по мисии низ светот како ирак, афганистан, либија
Аранжман за Кандахар...365 дена полн пансион, бонус вреќа и лимен сандак.
Лов на локалните хомо-сапиенси е дел од понудата.

B

Black Guard

Гостин
Аранжман за Кандахар...365 дена полн пансион, бонус вреќа и лимен сандак.
Лов на локалните хомо-сапиенси е дел од понудата.
ВРЕДИ!!!!

Р.Македонија е држава членка на антитерористичката коалиција и сакале или не ние сме во војна,и немојте да мислите дека вехабиите се мирни,ајде сите тука крекате против војската па кој ја бранеше државава бре!!!!!

АРМ ја ужива најголемата доверба од граѓаните(дури албанците и веруваат на АРМ) што со МВР не е случај.

Болна работа-буџет на Мвр над 200 милиони а за АРМ САМО 90 милиони-под хитно минимум 5% од БДП за АРМ!!!!
--- надополнето: Nov 15, 2011 6:35 PM ---
Choose life !!!
Choose death, losing limbs & PTSD evil spirits prone to suicide.

Внимание, графички материјал, непожелно за лица под 18 години:
http://www.pissedonpolitics.com/Dead_US_soldier_a.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_YyNk-rZbILE/TCDQ7YMhSDI/AAAAAAAAAAs/mBr9eORBWUY/s1600/Iran_Iraq_War_Dead_Soldiers.jpg
http://thewe.cc/thewei/_/images_3/us_terror_state/dead_soldier.jpe

Би сакал отварачот на темата да појасни дали на последнава слика, живиот војник му објаснува на мртвиот дека ако се зачлени во армија ќе го сфати животот или муабетот е повеќе за смртта како секојдневен, не баш пријателски настроен факт кон животот.
Ирак Иран војната,хемиско оружје,секоја трета Иранка има загубено Маж од семејството од такви филантропи на теророт како Садам Хусеин,одлично го средија.

Овде на сликиве,ЛУЃЕВО си ја извршиле должноста Чесно,машки и поштено.

И мене некој да ми дојде(грција,бугарија) еве хипотетички имаме агресија,што значи доаѓа некој ашлак од стара трнава и ќустендил да ги убива младите(како дванаесте деца) да ни ги силува жените народот да ни гладува-ПА МАЛКУ ЛОГИКА БРЕ-ОРГАНИЗИРАЊЕ ОТПОР-тоа е природно!!

и уште еднаш јавен повик до НАТО што побргу да се елиминира нуклеарната закана од Иран дури и по цена на употреба на нуклеарно оружје.

Сакате права а никој Обврски!!!

Банзаииии:vozbud:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Идиотска дискусија, со членови кои се однесуваат идиотски.
Имате среќа што сум расположен, па ќе ве поштедам од банови вечерва и само ќе ја заклучам темата.

Edit:
Темата е повторно отворена, избришани се 9 мислења. Држете се кон дискусијата, не забегувајте со меѓусебни дуели.

Kajgana Shop

На врв Bottom