Септички јами

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Водонепропусни септички јами

Септичките јами се уреди за анаеробно бактериско разградување на органските работи. Во зависност од капацитетот се состојат од две или три комори. Изработени се од полипропилен или полиетилен така што се 100% водонепропусни. Работите кои се пловни се одстрануваат до 90%, а таложните работи до 70%. Отпадната вода може да се испушта во попивателен бунар така што не е потребно често празнење на составот. Проектирани се во согласност со Европската норма ЕН 12655-1

Типови на водонепропусни септички јами

Водонепропусните септички јами ги делиме според формата на:
Правоаголни септички јами и,
Округли септички јами

Едноставно вградување и монтажа

Септичката јама се монтира во дупка на армирано-бетонска плоча. Предноста на овие септички јами е во тоа што се пластични т.е. изработени се од полипропилен или полиетилен така што малата тежина овозможува лесен транспорт и монтажа.

Септичките јами се дизајнирани според европските стандарди

Извор http://www.ehi.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=48
барав низ сајтот за цена - нема

некој знае колку се движат цените :)
 

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
2.553
Поени од реакции
2.108
Член од
1 април 2014
Мислења
220
Поени од реакции
66
Ги има ли некој пробано овие непропустлививе септички јами од ПВЦ или ППР?
Имам специфичен случај на викедница што има некоја длабочина со земја од околу 1.5-2м а под тоа е карпа па нема каде да понира водата.
Некој совет или искуство со слична ситуација?
 

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
2.553
Поени од реакции
2.108
Куќите што се со септички јами имаат најголема предност во време на обилни врнежи...

Во доста куќи во време на обилни врнежи враќаат канализациите во подрумите што се 5-6 степеници наудолу и во приземјето, а куќите со септички јами немаат гајле...
Автоматски споено мислење:

Куќите што се со септички јами имаат најголема предност во време на обилни врнежи...

Во доста куќи во време на обилни врнежи враќаат канализациите во подрумите што се 5-6 степеници наудолу и во приземјето, а куќите со септички јами немаат гајле...
 
На врв Bottom