Сега ги читав твоите претходните мислења, жал ми е што си имала таков живот и цело време си во тешка ситуација. По се изгледа ништо не се сменило, ако си се вработила пробаај некако да се преселиш, една соба некаде и тоа е доволно, вака не само што ти се уништуваш ќе се уништат и децата.Како најлесно да докажам психичко насилство, знам за снимање имам снимано неколку пати ама не можам постојано да сум со телефон. Тоа се случува често во текот на денот викање, трескање навреди.
Ne znam kolku e zakonski da snimas nekojКако најлесно да докажам психичко насилство, знам за снимање имам снимано неколку пати ама не можам постојано да сум со телефон. Тоа се случува често во текот на денот викање, трескање навреди.
Моментално не можам да работам помалото дете нема кој да го чува, можам само викенд некаде да работам.Сега ги читав твоите претходните мислења, жал ми е што си имала таков живот и цело време си во тешка ситуација. По се изгледа ништо не се сменило, ако си се вработила пробаај некако да се преселиш, една соба некаде и тоа е доволно, вака не само што ти се уништуваш ќе се уништат и децата.
А, законски е некој да те малтретира психички? Тој начин на насилство најтешко се докажува нема модрица па ќе речеш еве доказ. И таквите нсјчесто поминуваат неказнети, а жртвите си остануваат жртви.Ne znam kolku e zakonski da snimas nekoj
Ти си мајка на две малолетни дечиња и тоа треба да ти биде најголема причина за живот, а воедно и мотиватор број еден за да се тргниш од насилникот што го имаш дома .Многу е тешко да бараш помош, а никој да не ти подаде рака дури и најблискиот те турка во бездна уште повеќе. Очајно бараш помош со секој збор со секој потег но никој не приметува, тонеш се повеќе. Сам во очај бараш сламка да се дофатиш нема. Многу е тешко кога немаш ништо и никој да се потпреш да знаеш дека некој се грижи за тебе дека ќе биде тука за тебе. Животот никогаш не ме мазел за среќа знам многу малку, таман кога помислив најдов некој кој ме разбира и сака се излажав во поголем пекол паднав, а нигде рака за спас се борам но немам сила предолго ова трае. Сама не можам ништо да направам и тоа тие го знаат и продолжуваат со омаловажувањето, навреди, подценувања се навикнав скоро на нив тие ми се како добро утро. Понекогаш се прашувам зошто воопшто живеам?
... сите се соочуваме со исти или слични проблеми, тоа е животот, за да има нешто крај не треба да се трудиш другите да ги смениш, пробај ти да се смениш и ќе има резултати, па макар мала промена,Кога бев мала мислев дека кога ќе пораснам веќе никој нема да ме навредува, сум се излажала сеуште трпам навреди и понижување. Си имав ветено дека на никој нема да му дозволам да ме навредува, години подоцна иста приказна солзи и тага не ми се верува како животов си игра со мене. Камен да е ќе пукне, толку ли бев слепа? Толку ли сум глупава или луѓево се одлични глумци. Како не видов дека истото од што бегам пак ќе ме снајде. Има ли крај ова?
Само наивна, поработи на вештините за читање на луѓето.Кога бев мала мислев дека кога ќе пораснам веќе никој нема да ме навредува, сум се излажала сеуште трпам навреди и понижување. Си имав ветено дека на никој нема да му дозволам да ме навредува, години подоцна иста приказна солзи и тага не ми се верува како животов си игра со мене. Камен да е ќе пукне, толку ли бев слепа? Толку ли сум глупава или луѓево се одлични глумци. Како не видов дека истото од што бегам пак ќе ме снајде. Има ли крај ова?
Злато, а да посетиш психијатар. Неколку пати потенцираш дека единствената причина заради која сеуште си жива се твоите дечиња.Кога бев мала мислев дека кога ќе пораснам веќе никој нема да ме навредува, сум се излажала сеуште трпам навреди и понижување. Си имав ветено дека на никој нема да му дозволам да ме навредува, години подоцна иста приказна солзи и тага не ми се верува како животов си игра со мене. Камен да е ќе пукне, толку ли бев слепа? Толку ли сум глупава или луѓево се одлични глумци. Како не видов дека истото од што бегам пак ќе ме снајде. Има ли крај ова?
... ај што те гледам чуден, кој психијатар ќе одели толку време за да го реши нејзиниот проблем, тој брзопотезно ќе и' препишпе терапија да ,,ја смири,, од која ќе биде растение и нема да реагира на проблемите кои ќе бидат тука, а таа ќе мисли дека се решени,Злато, а да посетиш психијатар. Неколку пати потенцираш дека единствената причина заради која сеуште си жива се твоите дечиња.
Психијатарот ќе ти помогне да ги пронајдеш одговорите на твоите прашања. За овој проблем пишуваш со месеци и како што гледам нема никаков напредок во твојата состојба.
Инаку секојдневно се отвораат работни позиции, да речеме по маркетите. Можеби ако најдеш работа одредени нешта ќе се променат. Но сепак сметам дека треба да побараш и стручна помош.