Семејна пензија

Член од
23 април 2014
Мислења
20
Поени од реакции
2
само тебе решение ти даваат, нема што на мајка ти да и даваат. Иначе тоа што ти дале е, од нула почнуваш кога земаш таква пензија, па после ако има покачувања ќе добиеш нешто плус.
Да ама зошто мене кога јас само дадов потврда за студент за 10% плус да зима мајка ми пензија не сакав јас да ја зимам, туку она на нејзина сметка , она си даде отказ од работа.
Не ми е јасно зошто се определува инвалидска пензија од пензиската основа а не старосна пензија па од старосната треба 80% да зима мајка ми.
На решениево е пресметано дека се определува инвилидска од пензиската основа и дека му припагја додаток на инвалидност во висина од 20%
А он пред да почине беше во работен однос односно беше вработен.
И плус не е пресметано точно и за ова ондосно пензијата плус 20% не го даваат точниот резултат на крајната пресметка!
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
21.630
Поени од реакции
34.867
Да ама зошто мене кога јас само дадов потврда за студент за 10% плус да зима мајка ми пензија не сакав јас да ја зимам, туку она на нејзина сметка , она си даде отказ од работа.
Не ми е јасно зошто се определува инвалидска пензија од пензиската основа а не старосна пензија па од старосната треба 80% да зима мајка ми.
На решениево е пресметано дека се определува инвилидска од пензиската основа и дека му припагја додаток на инвалидност во висина од 20%
А он пред да почине беше во работен однос односно беше вработен.
И плус не е пресметано точно и за ова ондосно пензијата плус 20% не го даваат точниот резултат на крајната пресметка!

Сега ми е појасна работава малце. Ако татко ти немал инвалидска и бил у работел однос нема логика да спомнуваат нешто такво.

Најубаво е да појдеш до ПИОМ и да побараш некој поискусен да ти објасни што како. Па ако има некоја основа да го обжалиш решението. Тука од форум малце тешко да ти дадеме прав инпут у ситуацијава.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom