Сексуално преносливи болести (СПБ)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Прашањето на дечкото беше:
‘‘ Дали може да се пренесе болест преку орален секс и дали можеби закачил некоја болест/инфекција‘‘, а со својот одговор само му мачкаш очи.
ТОЧНИОТ одговор е ДА МОЖЕ, преку орален секс е возможно да се добијат сексуално преносливи болести. Дечкото сам потврди дека девојката имала орален секс со 3 лица, возрасен си и би требало да знаеш каков ризик тоа носи.
Сепак ова е јавен форум, кој го читаат лица кои треба правилно да се информираат за сите ризици кои ги носи незаштитениот секс, било да е орален, вагинален или анален.
Да бе...
Гледам... требаше веќе да цркнам од нешто.
Ако тоа што сега дечкото го прави јас сум го правел пред 10 и повеќе години, досега сигурно нешто ќе ме фатеше нели?

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Ризик секогаш постои, некој погоре ги наброи инфекциите што може да ги закачиш. Најверојатно ништо нема да се случи, но наредниот пат стави заштита. Ако се појават симптоми: чешање, тешко и болно уринирање, осип, тогаш треба да консултираш лекар. Нареден пат со памет ;)

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Не ми е јасно деца вие со кој памет сте?
Имате родители, некое основно воспитание и слично???

Јас на непознати неќам здраво да им кажам камоли да се ракувам они за пушење зборат...

Инаку да заразен си, во умот.
Денеска се се лечи за се има лек ама за умот се уште не измислиле терапија...

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312

Јас на непознати неќам здраво да им кажам камоли да се ракувам они за пушење зборат...

:LOL:

Член од
10 јануари 2011
Мислења
86
Поени од реакции
41
Ако тоа што сега дечкото го прави јас сум го правел пред 10 и повеќе години, досега сигурно нешто ќе ме фатеше нели?
НЕ
Срамота бе ако викаш вака пред 10 години, сигурно сега имаш минимум над 25 години, и вака дезинформиран да си за тоа како може да се пренесат болести? o.0

Дека дечково сигурно добил, не е сигурно, За тоа дека има шанси, Да, има шанси. Но за тоа дали е или не е заразен, никој од тука не може да каже со сигурност, бидејќи ниту знаеме дали некој меѓу нив 4ца имал пренослива болест, ниту конкретно каков контакт имале (како што спомнаа, можеби имала рана/херпес/расипан заб.. во усната шуплина итн итн...), туку едноставно само да му се укаже дека Да имало шанси да се пренесе (доколку некој имал) пренослива болест..

Туку најголема препорака е да си се провериш, и за ви иднина да не водиш незаштитен секс доколку личноста со која ќе/го практукуваш не ја знаеш "убаво"...

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.636
Поени од реакции
35.176
Да бе...
Гледам... требаше веќе да цркнам од нешто.
Друже,
Ако тебе не те фатило, тоа значи дека непостојат???
Што доколку девојката била заразена, што доколку некој од другарите бил заразен???
Што доколку утре му се појави чешање, болно уринирање, некој оток??
‘‘ еххх штом на Струмикс ништо не го фати, нема ни мене нели???

Вистината е дека постојат сексуалано преносливи болести кои може да бидат пренесени преку орален секс, затоа треба да се води грижа доколку не се работи за стален сексуален партнер во најмала рака кондом :icon_mrgr:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
НЕ
Срамота бе ако викаш вака пред 10 години, сигурно сега имаш минимум над 25 години, и вака дезинформиран да си за тоа како може да се пренесат болести? o.0

Дека дечково сигурно добил, не е сигурно, За тоа дека има шанси, Да, има шанси. Но за тоа никој од тука не може да биде сигурен, бидејќи ниту знаеме дали некој меѓу нив 4ца имал пренослива болест, ниту конкретно каков контакт имале (како што спомнаа, можеби имала рана/херпес/расипан заб.. во усната шуплина итн итн...)..

Туку најголема препорака е да си се провериш, и за ви иднина да не водиш незаштитен секс доколку личноста со која ќе/го практукуваш не ја знаеш "убаво"...
У мое време не се тураше кондом ако некоја треба само да ми го испуши...
У ваше... вие си знаете

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504
Поени од реакции
304

Ти заразисе од ХИВ и ќе има лек за едно 10-15 години кога ќе ти читам реферат на гроб :LOL:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Друже,
Ако тебе не те фатило, тоа значи дека непостојат???
Што доколку девојката била заразена, што доколку некој од другарите бил заразен???
Што доколку утре му се појави чешање, болно уринирање, некој оток??
‘‘ еххх штом на Струмикс ништо не го фати, нема ни мене нели???

Вистината е дека постојат сексуалано преносливи болести кои може да бидат пренесени преку орален секс, затоа треба да се води грижа доколку не се работи за стален сексуален партнер во најмала рака кондом :icon_mrgr:
Не значи дека не постојат, ама дај не влегувајте у тие лоши филмови.
Шанси да го фати нешто се мерат у некои промили, та и помало од промил.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
не верувам другариве да имале некоја пренослива болест на едниот му е првпат, јас сигурно неам некоја болест пренослива а и тој другиот исто вторпат му е на него со истата

O

Orion.

Гостин
Нормално дека се пуши без заштита инаку нема филинг ама вие абе каде ви е тоа умот-штом вас тројца ви го пушула гарант го направила и со други тројца а сигурно и ја опнале-трк да направиш тестови за ХИВ хепатит Б,Ц и кажи дека си имал незаштитен секс не чекај симптоми...може да бидат касно-не си видел трипер или гонореа....нцк..нцк..
ХИВ тест не може да прави сега, треба да поминат минимум 3 месеца. Во секој случај шансите да фати ХИВ преку орален се неверојатно мали така да не треба со тоа да се замара

B

Black Guard

Гостин
Biljbilj08 напиша:
Па вака вчера една типка ни го п*шеше на мене и уште 2ца другари(без заштита) и сега сакам да ве прашам дали може да се пренесе така некоја болест и дали е можно да сум закачил некоја инфекција/болест?​
Нормално дека се пуши без заштита инаку нема филинг ама вие абе каде ви е тоа умот-штом вас тројца ви го пушула гарант го направила и со други тројца а сигурно и ја опнале-трк да направиш тестови за ХИВ хепатит Б,Ц и кажи дека си имал незаштитен секс не чекај симптоми...може да бидат касно-не си видел трипер или гонореа....нцк..нцк..​

Шансите за СИДА се скоро непостоечки од орален секс. .
Грешка-постојат посебно во случај ако има има микрокрварење во устата забележани се и такви случлаи,истото важи и за плунката-значи го нема во плунката но сепак тие микрокрварења можат да го пренесат.

А ако мажот има Хив при оралката имаме хив а после и во семената течност.

УМ БРЕ.
--- надополнето: 10 септември 2012 во 23:21 ---
ХИВ тест не може да прави сега, треба да поминат минимум 3 месеца. Во секој случај шансите да фати ХИВ преку орален се неверојатно мали така да не треба со тоа да се замара

Да чека лимфен јазол да му отече-имам јас видено на вратот и тоа а потоа и микротуморчиња.

БИБИЉ не си играј и не чекај симптоми, само радодајка пуши на тројца(а да не и го шибна некој од вас а??) а претходно ти гарантирам дека над 20 души ја имаат превртено а тоа вклучува и групо со хепатит Ц како џанки(на хероин0 понатаму промискуитетни екипи кои ќе и дадат џоинт и алкохол по некој денар и има да ја третираат како предмет исто како што направивте и вие.

Информирај го матичниот лекар, немај мака дискрецијата ти е загарантирана ако си со родител и он ќе напушти и сам ќе бркаш работа-факт е дека ако се прави проценка на ризик(од било каква инфекција) бројките не се на твоја страна така да вторник или среда оди кај матичен т.е вторник зборувај со твоите другари дали како, што се нека кажат и нека пропеат а среда трк кај матичен.

Сега не користи никакви антибиотици бидејќи ако е во зачеток било каква инфекција со помалите дози ќе ја направиш резистентна.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Типката тогаш била со 3, а пред тоа сигурно е била уште со 100 непознати (не верувам дека со вас и е било прв пат), па размисли дали може да се зарази или не.

O

Orion.

Гостин

Да чека лимфен јазол да му отече-имам јас видено на вратот и тоа а потоа и микротуморчиња.
Што?

За ХИВ збориш? Биди поконцизен
При инфекција на ХИВ, потребно е да поминат минимум 3 месеца (максимум 6) за организмот да почне да создава доволен број на антитела кои ќе се покажат на ELISA тестот.
Дечкото што ја отвори темата нека не се замара со овие информации, шансите се неверојатно мали

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Грешка-постојат посебно во случај ако има има микрокрварење во устата забележани се и такви случлаи,истото важи и за плунката-значи го нема во плунката но сепак тие микрокрварења можат да го пренесат.

А ако мажот има Хив при оралката имаме хив а после и во семената течност.
Не велам дека нема шанса туку дека е многу мала. А тие микрокрварења се манифестираат со воспаление и неа би и било болно да „врши работа“. Плус поштешко е маж да фати СИДА отколку жените поради тоа што нема голема задршка на течности на ниво на глансот на пенисот. Затоа се препорачува сунет и миење одма после ејакулација...

Kajgana Shop

На врв Bottom