NelTu
Coffee addict
- Член од
- 1 август 2011
- Мислења
- 2.370
- Поени од реакции
- 7.013
CafeDelMar да за тој рецепт прашувам.
Ја пак мислев така се пие, не е за растварање :$ :$
Не можам точно да се сетам колку се ставаше од сокот, а колку вода за да се раствори зошто многу време немам пиено ( како сите други сирупи се користи). Ако го правиш, сама ќе си приметиш колку ќе ти е доволно.CafeDelMar да за тој рецепт прашувам.
Јас пијам лимунада исклучиво без шеќер, половина лимун на чаша вода. По лимунадата може еден локум или наполитанка.Ова е сок за растварање. Не дај Боже да го пиеш веднаш со толку шеќер. Инаку за природна лимонада нема посебен рецепт, стискаш лимони колку сакаш, долеваш вода за да не те убие желудник и тоа е.
Кусурлија.pearl То твојана сметана нешо павлака беше на маЌеdoнЦки нели?
Говорете македонски чинам е идејата?
Еве една корисна веб-страница.pearl То твојана сметана нешо павлака беше на маЌеdoнЦки нели?
Говорете македонски чинам е идејата?
kој ке се најаде од чорбаPosto gledam sve recepti samo za suva hrana , coek zapek da go fati
Eve od mene eden recept za riblja corba, em brza em vkusna
Potrebni se :
dve parcinja riba oslic (ili druga riba po izbor) sredna golemina
lukce
morkov
magdonos
sol i crn biber , moze i zamena vegeta ..povkusna e
Ribata prvo se vari edno 15 min vo solena voda , se cisti od koskite i sitno se secka.
Na zagreano maslo se proprzuva rendan morkov ,kolku da pusti boja masloto , se dodava seckano lukce , i ribata ...se proprzuva 5 min i se naleva voda kolicina prema licata za koi se gotvi. Se ostava da vari edno 15 min , se zacinuva po izbor i se zaprzuva so standard zaprska , brasno 1- 2 lazici proprzeno na maslo , kolku da mu dade gustina na corbata.
I na kraj ide magdonosot.
Bon apetit
Ova ne e za najaska...moze da se prigotvi kako predjadenje , zamena za supakој ке се најаде од чорба
епа да за супичка е супер и хранливаOva ne e za najaska...moze da se prigotvi kako predjadenje , zamena za supa