Сакам да испратам е-пошта со PHP

Член од
12 јануари 2019
Мислења
3
Поени од реакции
1
Сакам да испратам е-маил со PHP кога корисникот ќе ја комплетира HTML-формата, а потоа ќе ги испраќа информациите за формуларот преку е-пошта. Сакам да го направам ова од истиот скрипта за преглед на веб-страници со дефиниција.

Го најдов овој код, но пораката не беше испратена.

< ?php

if (isset($_POST['submit'])) {

$to = $_POST['email'];

$subject = $_POST['name'];

$message = getRequestURI();

$from = "zenphoto@example.com";

$headers = "From:" . $from;

if (mail($to, $subject, $message, $headers)) {
echo "Mail Sent.";
}
else {
echo "failed";
}
} ?>

a
 
Член од
16 мај 2016
Мислења
319
Поени од реакции
537
За mail функцијата да работи, треба прво да наместиш конфигурација во php.ini.
 
Член од
21 јули 2017
Мислења
215
Поени од реакции
143
Хмм, ама ќе ти треба меил сервер што треба да ја прати пораката ;)
 
Член од
12 јануари 2019
Мислења
3
Поени од реакции
1
Ви благодарам на моите пријатели за горенаведените документи
 
На врв Bottom