Dumbledore
...
- Член од
- 24 октомври 2013
- Мислења
- 12.192
- Поени од реакции
- 26.997
И лани истото го направија!Педерите од букленд ја тргнаа цела понуда од литература
I da otidesh, nema da zazhalish, samo mnogu e tezhok za chitanje (barem mene mi beshe), ednash go prochitav i tolku, ne mozham vtor pat, ne deka e losh, tuku takov mu e stilot na pishuvanje i crtanje na avtorot.Бев и јас, некако најслабо оваа година откако памтам. И со понуда и со посетеност. Купив само една книга, Кокаински хроники. Тапа ми беше некако, ни пари не можеш да се натераш да потрошиш...
Се мислам уште еднаш да отидам за стрипот Маус да го купам.
За мене и најдобрата нејзина, од тие 4-5 што ги имам прочитано. Не дека другите се лоши, Агата е кралица на мистеријата, ама самиот пресврт на крајот, при откривањето на убиецот, најмногу ме бендиса.Прегледај го приврзокот 331400
Госпоѓа Бовари ја земав после постот на форумџијата за книгата во темата “Што читате сега”. Кај Темплум отидов да ја земам Али и Нино по препорака на Сусаро али ја немаа во моментот таму па ќе ја земам некој друг ден. Прашај ја правта од Фанте ми ја препорачаа а од Газданов уште оваа ми остана. Црвец морав да ја земам пред да биде распродадена и 300 денари за Алијас Грејс не можев да испуштам. Убиство во Ориент Експрес ќе ми биде прва прочитана книга од Агата Кристи
Прашај ја правта од Џон Фанте е од оние случајни откритија кои те тераат да експериментираш со вкусот по малце. Ја зедов онака чисто од кур-ташак (без препораки, истражувања тиреков-мирече) и испадна една од поомилените икад прочитани, заедно со Тунел од Сабато.Прегледај го приврзокот 331400
Госпоѓа Бовари ја земав после постот на форумџијата за книгата во темата “Што читате сега”. Кај Темплум отидов да ја земам Али и Нино по препорака на Сусаро али ја немаа во моментот таму па ќе ја земам некој друг ден. Прашај ја правта од Фанте ми ја препорачаа а од Газданов уште оваа ми остана. Црвец морав да ја земам пред да биде распродадена и 300 денари за Алијас Грејс не можев да испуштам. Убиство во Ориент Експрес ќе ми биде прва прочитана книга од Агата Кристи
И мене овие две книги ми се меѓу најомилените. Да сум дете, книги во споменар што би ги напишал.Прашај ја правта од Џон Фанте е од оние случајни откритија кои те тераат да експериментираш со вкусот по малце. Ја зедов онака чисто од кур-ташак (без препораки, истражувања тиреков-мирече) и испадна една од поомилените икад прочитани, заедно со Тунел од Сабато.