СКАНДАЛ: „Македонија е Грчка“ порачаа навивачите на ПАОК од Струмица!

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Кога ќе разберете дека толерирањето на навивачи-хулигани најмногу зависи од расположението на државата? Македонија не сака рчки во моментов, иначе лесно после транспарентов можеш да испратиш ЕБР да го одземат овие нормално малку ќе потегнат да го задржат и тоа е добар повод за убаво млатење (јас би ја одбрал оваа варијанта да сум на власт :) ). И што ако отишле во Истанбул 3000 навивачи? Претходно све договорено со МВР на Турција, стави 10000 полицајци обезбедување и да видиме што ќе се деси? Претходно убаво по медиуми смири си ги своите и нема да има инциденти...Некогаш за да не се замара полиција праќаат соопштение дека нема да има гостински навивачи поради безбедносни причини(на пример на Партизан - Шкендија и обратно). Не дека не може да се контролира ситуацијата туку затоа што ќе треба да се ангажира многу полиција (читај:да се потрошат пари). И тоа беше муабетот...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.508
Поени од реакции
9.325
Ти ако пратиш чаталења на фејс далеку ќе стигнеш.
тие така се фалеа, нема што јас да пратам фејс чаталења, јас во минатото сум имал вистински средби / пресметки со грчки навивачи надвор од МКД, и тоа не еднаш туку повеке пати.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.872
Поени од реакции
30.787
Ајде куре да те видиме, викаш зошто не покажат муда на машки фудбал гостување да идат, зошто не дошле против некој наш машки тим, куре во Истанбул отидоа 3000 во 15 милионски град каде што го срушија митот за турските хулигани. Ти реков, не треси кога не пратиш навивачки свет.
Абе и Србите се правеа газди на Италија-Србија, ама знаат дека на националниот тим на Италија не одат Италијанските хулигани.
Ти сакаш да кажеш дека да игра Вардар и да дојдат овие двоцевките ти ќе си го ставиш прстот во гз и правец дома. Ја не знам каде се прати тој навивачки свет дали ти преку нет го пратиш или како, јас одам на стадион и пратам фудбал, а ти во Турција сигурно не си бил.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Битно нашите навивачи ќе јадат ќотек кај стигнат од ‘нашата‘ ‘полиција‘, а вакви и едни слични на нив од околинава ќе добијат слободно.Браво.

Грчки навивачи среде Струмица извадија транспарент „Македонија е грчка“! (ФОТО)

12
АВГ 2012​
10:56​

Навивачи на грчкиот фудбалски клуб ПАОК, на стадионот во Струмица извадија транспарент „Македонија е грчка“, по што мечот помеѓу нивниот тим и македонскиот женски фудбалски шампион Наше Такси беше прекинат, се до отстранувањето на навредливата парола.

На мечот од квалификацискиот турнир за пласман во Лигата на шампионите, ненајавени дошле околу педесетина симпатизери на ПАОК, кои инаку важат за најголемите грчки националисти. Според информациите, навивачите биле од грчките градови Едеса, Јаница и Кавала, кои се околу 100 километри оддалечени од Струмица. Кога го извадиле навредливиот транспарент, неколкумина од присутните наши навивачи на спротивната трибина на стадионот влегле во терен и почнале да гаѓаат со столчиња, со цел мечот да биде прекинат, а гостинските навивачи избркани. Нашите навивачи во тоа и успеале – симпатизерите на ПАОК биле отстранети од трибината, но надвор од стадионот имале пресметка со струмичката полиција.
Мечот не помина добро ниту од фудбалски аспект – Наше Такси загуби со 0-1, стрелец беше капитенот на грчкиот шампион, Димитра Пантелиаду. Паок со оваа победа им се реваншпира на нашите шампионки кои лани во истите квалификации славеа со 1-0 и го дисквалификуваа грчкиот првак.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
А значи сепак изеле малку ќотек. Good.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
и тоа неколку мина им ја расипале забавата, што ке беше да беа побројни.
Не знам мене ми е ептен смешно на женски фудбал да има вакви глупости. Само деген може на вакви натпревари да провоцира.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
не е точно, се“ е измишљотина
Јас не верувам во ова- камо снимки-видео , камо изјави (нели во текот на целиот натпревар ги навредувале Македонците на национална основа ) - на што да верувам ? на некој напис и една фотографија
Каде биле струмичаните, што павеле ? АПЛАУДИРАЛЕ?!!!!!!!
ела влези ми ти у двор со транспарент дека дворот е твој , а не мој ќе видиш дали ќе извлечеш жива глава:mad:
Јас другар не сум од Струмица, како прво, а како второ не ни бев присутен на утакмицата. Сликите се сликани од страна на навивачката група Ајдуци. Неколку души од нив кои биле случајни минувачи влегле на стадионот. И ова ти го кажувам од нив (да не пренесувам имиња и презимиња). Кога ја извадиле паролата грците (при крајот на утакмицата), тие неколку души од навивачката група Ајдуци почнала да фрла на терен со столчиња, за да го прекини натпреварот, но благодарение на полицијата натпреварот продолжил. Тогаш полицијата ги извадила надвор од стадион и навивачите од ПАОК, за да продолжат уште неколкуте минути што останаа да се доиграат.
--- надополнето: 12 август 2012 во 12:54 ---
УЕФА сигурно нема да превземе ништо поради „скандал“ кој се десил на натпревар на ЖФК наше такси. Попрво ќе реагира ако јас и Казаки се рчнеме на улица ако играме :)

Иначе Казаки од коа ти е веста за Гејт 7 (на Олимпијакос навијачите) и неготинецот?
04.11.2011

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=A072B057FE73A749B55A52F58FB2C420

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.232
Поени од реакции
3.837
Ви идат у Македонија ви вадат транспарент Macedonia is Greek и си заминуваат неповредени?? хаахахахахахах нека наминат кј нас у охрид ;) ќе им порачаме комбе за до дома ;)

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
ЕПа едете си на одмор пак во Грција и коли ке ви шкртаат и кога доаѓаат тука ке се ставаат вакви транспаренти браво Македонче

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.508
Поени од реакции
9.325
ЕПа едете си на одмор пак во Грција и коли ке ви шкртаат и кога доаѓаат тука ке се ставаат вакви транспаренти браво Македонче
ако може да те прашам, ти што си по нација ?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
И како заврши натпреварот? резултат?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Која кретенска реакција ееееееејјј!!Откорнале пола столчиња и ги пуштиле дома :tapp:
Си мислиш дали од нашите даноци ЗА НАША ЗАШТИТА И МИР е платена полицијата или од банкротираните :sick:

Kajgana Shop

На врв Bottom