Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.364
Поени од реакции
38.674
Баш ме интересира дали сеа зима Пропециа , незнам дали им е на допинг листата.

P

Patrick

Гостин
Kosata mi paga veke nekoe vreme i skoro celata mi e padnata.Dali postojat nekoi hemiski preparati so koi bi mozel da si ja vratam kosata nazad?

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
слушнав за некој рецепт , Шампон од Коприва и во него да се стават 4 главици лук да одстои 4,5 дена и да се миеш, мн помагало, некој по детално ако го знае рецептов и ако има искусено нека ми каже.. не сакам да експериментирам сакам да ја знам точната доза на лук.. и шампон.. фала ви однапред

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
слушнав за некој рецепт , Шампон од Коприва и во него да се стават 4 главици лук да одстои 4,5 дена и да се миеш, мн помагало, некој по детално ако го знае рецептов и ако има искусено нека ми каже.. не сакам да експериментирам сакам да ја знам точната доза на лук.. и шампон.. фала ви однапред
Сум слушнала и пробала, но мнооооогу мириса на лук. Подобра варијанта ти е шампон од коприва исклучиво од илирија и во него се става 5 ампули вит.Б6 и една ампула вит. Ц. Се користи секојдневно како и секој шампон. Испробано и делува. Дури и во аптека го продавам пациентите се фалат има резултати.

Јас веќе цела година го користам цврстиот шампон од Lush природните препарати и е премногу ефикасен.Освен што го спречува опаѓањето на косата, поттикнува и нов раст на истата. Ефектот на престанок на опаѓањето кај мене беше видлив веднаш по само 2-3 употреби. Едно сапунче мене ми трае околу 3 ипол - 4 месеци, а кошта 520 ден.
Еве вака изгледа
http://www.lushusa.com/NEW!/02009,en_US,pd.html#start=5

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Сум слушнала и пробала, но мнооооогу мириса на лук. Подобра варијанта ти е шампон од коприва исклучиво од илирија и во него се става 5 ампули вит.Б6 и една ампула вит. Ц. Се користи секојдневно како и секој шампон. Испробано и делува. Дури и во аптека го продавам пациентите се фалат има резултати.

Јас веќе цела година го користам цврстиот шампон од Lush природните препарати и е премногу ефикасен.Освен што го спречува опаѓањето на косата, поттикнува и нов раст на истата. Ефектот на престанок на опаѓањето кај мене беше видлив веднаш по само 2-3 употреби. Едно сапунче мене ми трае околу 3 ипол - 4 месеци, а кошта 520 ден.
Еве вака изгледа
http://www.lushusa.com/NEW!/02009,en_US,pd.html#start=5
Од каде да се купи сапунчето? само од нет или го има и во МК :))

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Од каде да се купи сапунчето? само од нет или го има и во МК :))
Го има во Скопје. Ова се тие природните сапуни што ги имаше во Рамстор, сега се преместени од таму и ги има само во Сити Мол. Тезгичка една со природни сапуни и пишува LUSH hand made cosmetics.

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
Го има во Скопје. Ова се тие природните сапуни што ги имаше во Рамстор, сега се преместени од таму и ги има само во Сити Мол. Тезгичка една со природни сапуни и пишува LUSH hand made cosmetics.
Vie zenskite nemate gajle kaj nas puka testosteronot i toa e e sea gleame kako da go namalime ama mnogu ne palite a kosata strada hehe :)))))

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.364
Поени од реакции
38.674
Vie zenskite nemate gajle kaj nas puka testosteronot i toa e e sea gleame kako da go namalime ama mnogu ne palite a kosata strada hehe :)))))

Единствена причина поради која би сакал да сум женско , ти ебам и тестостерон и се. :)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Единствена причина поради која би сакал да сум женско , ти ебам и тестостерон и се. :)

:facepalm:

Ако не си геј, замисли на девојка ти и викаш маче пази што опасна фризура сум напраил, заеби секс, кажи ама сум убав.:eek::icon_lol:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
ако сакаш да си таков биди само немој да мислиш дека секоја ќе трча по тебе. поише трчаат кај тие со коса :) има ли шанси кога сме веќе кај трансплантација да се трансплантираат влакна и од друго место на телото на пример од брада на коса?:sneaky:
За ова не знам ама за обратно може, гледав на тв прилог каде што во Турција овој бизнис ептен е развиен бидејќи на арапите им е битно да имаат густа убава брада па тие што немаат а имаат кеш (значи сите) им пресадуваат од косата.

Сум го пробал сапунот од Лаш, ништо посебно може ако се користи постојано ќе има ќар ама кој да знае и прилично е скап мислам околу 500 денари.

Мој совет најди си соодветен шампон, на ја миете косата секој ден на оние што им е сува може и повеќе денови, користите некои апчиња (витамини за кожа, коса и нокти) и НАЈБИТНО не користете гел и лак доколку сакате да ја оформувате пробајте со некој восок!

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.364
Поени од реакции
38.674
:facepalm:

Ако не си геј, замисли на девојка ти и викаш маче пази што опасна фризура сум напраил, заеби секс, кажи ама сум убав.:eek::icon_lol:

Недај боже на твоја глава да дочекаш , ќе видиш колку влијае на самодовербата , особено ако си во раните 24-25. :)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Недај боже на твоја глава да дочекаш , ќе видиш колку влијае на самодовербата , особено ако си во раните 24-25. :)
А зошто мислиш дека не сум дочекал?:) Залистоци имав уште на 18, а косата ми падна тоталка на 19 во рок од два месеца (веројатно поради хормоните, имам натпросечно ниво на тестостерон и тоа е тоа). Инаку во право си за возраста и самодовербата, се осеќав ко светот да завршил пошто ми паднала косата, па почнав на третмани со ласери да одам и и фрлив еден куп пари на др. Ваис за џабе (мислев коса на ново ќе ми порасне :icon_lol: ). И ми пукна филм и си ја избричив главата и го решив проблемот со самодовербата, а денес па воопшто не ме тангира тоа што сум ќелав, дури и чуден ќе си бидам со коса. :) Само се кајам што фрлав пари на глупости, али тоа е, ради такви очајници ко мене некој убав бизнис си сврте и цело богатство направи.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
А зошто мислиш дека не сум дочекал?:) Залистоци имав уште на 18, а косата ми падна тоталка на 19 во рок од два месеца (веројатно поради хормоните, имам натпросечно ниво на тестостерон и тоа е тоа). Инаку во право си за возраста и самодовербата, се осеќав ко светот да завршил пошто ми паднала косата, па почнав на третмани со ласери да одам и и фрлив еден куп пари на др. Ваис за џабе (мислев коса на ново ќе ми порасне :icon_lol: ). И ми пукна филм и си ја избричив главата и го решив проблемот со самодовербата, а денес па воопшто не ме тангира тоа што сум ќелав, дури и чуден ќе си бидам со коса. :) Само се кајам што фрлав пари на глупости, али тоа е, ради такви очајници ко мене некој убав бизнис си сврте и цело богатство направи.
А како бе му порасна коса на Антонио?

Kajgana Shop

На врв Bottom