Рускиот Фактор (Од Берлинскиот Конгрес до Балканските Војни)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.183
ке ви го кажам искрено-ако ја немаше русија (по точно победата на русија (ссср) во втората светска воина) немаше да има македонски, молдовски, кип'рски и слични на них "народи"
Ама затоа ќе ве имаше вас бугарите така?


Ц.Ц.Ц.Ц ви го жалам умот понекогаш...
 
A

anaveno

Гостин
Од ова следува дека во реалност се случило токму обратното од она што било договорено... Србија, влегла во војната не за да го ослободи Балканот од Турција, туку, за потребите на своите западни советници, да ја подели Македонија со Грција, и од тоа српско неверство да се роди копилето - срскогрчкото пријателство - кое трае до денес...
ТОА ШТО Е НАПИШАНО,ДОГОВОРЕНО,ПОТПИШАНО Е ФАКТ....друго е што по потписите....
Факт е дека и Рибентроп и Молотов потпишаа спогодба за соработка,ја поделија Полска,потоа се испоклаа.....
Од уставот на СФРЈ...секој може да се отцепи...ако претходно не ти ја отцепам главата (амандман во главите на севите).....
Примери,колку сакаме....

Русија е единствена сила која може да не спаси од сиситемот на самоуништување што е вграден во нашето опшество под менторство на западните сили.
Не те разбирам?
Пак да ни прати Татари и Черкези од нејзината територија?
Еднаш ни прати (пред век и пол) и сега тие станаа фактор на западните сили...
 

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Што не разбирате не ми е јасно.
Ист јазик зборуваат, исто писмо, иста вера, ист менталитет, да му умре козата на комшијата и па цртање ви треба.
Ние сме 2 гранки од едно исто стебло.

Ние немаме писмена дипломатија да се исползува тоа.
Охридска архепископија со својата црковна дипломатија и учени луѓе го подига статусот на руската црква.
Ама денеска ти неможеш да очекуваш од Петар или од Стефан да пушти абер до Русите, да направи контакт и да исползува нешто за кое ние како народ сме ги задолжиле.
Русите имале проект и за голема Македонија, но за тоа треба материјал, а ние материјал за жал сме немале, сме биле презафатени со козата на комшијата.

До рускиот патријарх Кирил имаме Македонец, кој е негов секретар и што мислиш дали МПЦ може тоа да го испсолзува со овој квалитет на луѓе кои го поседува денеска ?
И кој ни е крив ?

Оној момент кога Русија ќе се одели од влијанието на западот и еврејската бизнис заедница, кога ќе се врати на нашето православието, на сите нас православните словени ќе ни се раздени.
Се дотогаш ќе си подголтнуваме горчина зашеќерена со западен шмек.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom