Русија - смена во надворешната политика?

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.150
abe daj kazi mi koga ete nekoj pravel muabet od nasite... datirano da e, oficijalen priem...

srbi, bugari i grci imaat 100tici takvi sredbi ostvareno. sve drugo e bled obid kopija i pocetok na sitna diplomatija koja bila bezuspesna.
Немој бе така а Ѓорѓи Иванов коа беше куде Царот Путин, тоа се смета ли? :pos:
Па коа видоа стратешките направија русфајс во Македонија човекот не можеше да присуствува ни на 9-Мај денот кога ги победивме нацифашистите.
Автоматски споено мислење:

Под не те запишува мислам на тоа дека не не признавале како народ. Нејќеле да не запишат во нивниот тефтер на признати народи кога сите пробувале да створат своја држава.
Дај бе немој и ти ко овој КГБ.
Како не признавала Македонци а формирала Македонски полкови во 19век, кои биле ви тие полкови, шо мислиш?

So konkretno ni imaat zgreseno Rusive za da gi mrazime na nivo na baltickite zemji?
Не знам дали овој ти одговорил ама јас ќе ти изнесам одговор кој најчесто сум го слушнал на тоа прашање:
Ништо не ни згрешија ама не ги сакам јас сум за ЕУропска :pos:

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.403
Поени од реакции
24.555
Украинциве и да имале проруси на власт во дадениот период, никој не се спротиставил, помогнале како нација во целина, доста силни конекции имаше меѓу Македонци и Украинци, нашиве врски секогаш се биле силни, а голем дел од тие што биле дел од тие власти и помогнале денес си ја бранат Украина.

Друго рускиот интерес во Македонија е да дојде на власт Левица со премиер Димитар Апасиев, дали интересот на Македонија е такви психопати да дојдат на власт, значи уште од точка 1 ние сме на две спротиставени страни кои немаат никакво заедничко нзс, немаме ниту што да бараме а уште повеќе да навиваме за Русите во било што, напротив.
taman rabota nekoj da se sprotistavi tamu... eve sega urki se na vlast ginat kako pilci pa pak ne se sprotistavuvaat. nema toa tamu a i si bese plateno i preplateno a ne donirano.

dime nema vrska so rusija. on samo kvici ko dzukela. da bi bilo dobro toa za rusija ama fakt e deka u nitu edna kombinacija oni nema da se del od vlada.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.026
Поени од реакции
7.125
taman rabota nekoj da se sprotistavi tamu... eve sega urki se na vlast ginat kako pilci pa pak ne se sprotistavuvaat. nema toa tamu a i si bese plateno i preplateno a ne donirano.

dime nema vrska so rusija. on samo kvici ko dzukela. da bi bilo dobro toa za rusija ama fakt e deka u nitu edna kombinacija oni nema da se del od vlada.
Гинат за својата нација и своето, да имавме ние таква храброст немаше денес да сме таму каде што сме како прво, а како второ си има една поговорка наша убава, брат за брат, сирење за пари.

Диме нема да дојде, ама Русиве и тоа како сакаат да дојдат, друго кој ги финансира главните антимакедонски политичари што ги прават сите пиздарии кон Македонија во Бугарија, немој да ми кажеш само дека не знаеш чиј играчи се агент Иван и тој што има исто име и презиме со градоначалникот на мојата општина ;);).

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.150
Гинат за својата нација и своето, да имавме ние таква храброст немаше денес да сме таму каде што сме како прво,
Ех барем да си во право, прво гинат за ОТАН, а второ околу храброста не ја проектирај својата малодушност кон сите...
Ако тебе те краси зајачко срце, не се сите со толкава храброст.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.403
Поени од реакции
24.555
Гинат за својата нација и своето, да имавме ние таква храброст немаше денес да сме таму каде што сме како прво, а како второ си има една поговорка наша убава, брат за брат, сирење за пари.

Диме нема да дојде, ама Русиве и тоа како сакаат да дојдат, друго кој ги финансира главните антимакедонски политичари што ги прават сите пиздарии кон Македонија во Бугарија, немој да ми кажеш само дека не знаеш чиј играчи се агент Иван и тој што има исто име и презиме со градоначалникот на мојата општина ;);).
ginat za teritorija sto realno ne im pripava i za sosema treti interesi.

mnogu luge/politicari u denesno vreme se precenuvaat i imaat totalno gresna slika kako funkcionira svetot. eve i na temata zabeguvate so nekakvi ocekuvanja od rusite i omraza kon niv radi neispolnuvanje na istite...ne raboti svetot taka. prvo sekoj gleda svoj interes, vtoro nema ona nati go daj migo toa samo u evrovizija nikoj ne povrzuva edna so druga slucka pa da e usluga za usluga, kako so rece brat za brat sirenje za pari. zatoa i prasav so kolku zlato sme probale da go kupime ruskoto vnimanie, koga i kade? prasaj gi bugarite kolku platile za toa... na kraj se e kolku pari tolku muzika a ne razgovori so ambasadori ili pecatenje vesnici...

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940
Овој договор е направен за заштита на интересите на Отоманската Империја од страна на Русија. Прочитај.
Во тоа време да бугарите сакале да ја освојат Македонија ама тоа не се случило.

Еве повели

Чек чек чек скотови неписмени русовилски. До прееска јајцата цитрони ми ги направивте пред 2012 да не спомнувам пошто Русија е друга сега. А ти ми спомнуваш признавање на името? :vozbud:

Па супер еве чим сакаш за 90тите лесно е. Ги остави србите на цедило иако се колнеа и крстеа во Русија.
Истите тие терористи финансирани од Америка нас не нападнаа 2001, Русија раце не крена.
Целото руско влијание на балканот е одстрането.

Гледаш ли дека немате аргументи со тој куртонот. Освен глуп, кур, цицка гз друго попаметно незнаете да напишете.

Не е битно што русите работеле да го задишат ВМРО битно е што не се викале КГБ.
Абе мамицата ваша простачка. Ни самите незнаете што браните. Ниту кои сте ниту што сте.
Пцујте само на секој пост, него да бевте храбри толку и во реалниот свет добро ке беше.
Научи прво основен бон тон за водење дискусија. Освен шајки и мајки ништо незнаеш да кажеш друго.

Никој не те ни опцу, е сега тоа што со ментално лабилен случај со дупли акаунт.

Јас ти одоговорив што е сменето. Ти мешаш Србија Учк, мајки шајки тасевци.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.026
Поени од реакции
7.125
ginat za teritorija sto realno ne im pripava i za sosema treti interesi.

mnogu luge/politicari u denesno vreme se precenuvaat i imaat totalno gresna slika kako funkcionira svetot. eve i na temata zabeguvate so nekakvi ocekuvanja od rusite i omraza kon niv radi neispolnuvanje na istite...ne raboti svetot taka. prvo sekoj gleda svoj interes, vtoro nema ona nati go daj migo toa samo u evrovizija nikoj ne povrzuva edna so druga slucka pa da e usluga za usluga, kako so rece brat za brat sirenje za pari. zatoa i prasav so kolku zlato sme probale da go kupime ruskoto vnimanie, koga i kade? prasaj gi bugarite kolku platile za toa... na kraj se e kolku pari tolku muzika a ne razgovori so ambasadori ili pecatenje vesnici...
Ние ниту имаме интерес, ниту Русите имат нешто вредно да ни продадат нас па ние да купуваме, друго ниту пак ние имаме нешто да им продадеме што они имаат интерес како што Бугарите се врзани со Црното Море, со бугарска дијаспора која брои преку 200 000 во Русија, зошто ние имаме дијаспора САД, Канада и Автралија а не Русија.

Друго сам збори за дијаспората, ајде вака дијаспората грчка од кај тебе ги финансираше Златна Зора, другите беа една држава со бело-сино-црвено знаме од истокот, па од кога пропадна Златна Зора формираа нова партија која е целосно финансирана од нив и ги тера нивните интереси, кои се инвестициите на Русија во Бугарија и Грција, и мислиш ние можеме да понудиме било што вредно на нив за тие од утре да не кажат а ние писменоста ја добивме од Бугарите туку од некој друг.

Ако видиш се што правеле дирекно најсилна штета кон Македонија и македонската кауза е финансирано од Русија, сам знаеш дека е така, треба да си шизофреничар да бараш спас кај својот џелат.

И на крај една работа за која на твојот навивачки табор давам рака за најпаметна и најглупа работа во исто време, е ко скандиравте Чеченија на градски ;););).

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2022
Мислења
974
Поени од реакции
3.796
Друго рускиот интерес во Македонија е да дојде на власт Левица со премиер Димитар Апасиев, дали интересот на Македонија е такви психопати да дојдат на власт
:LOL: Не бе арен ви е Командант форина, господ да го поживее и да ве води на правиот пат уште долги години.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940
Тип сд регистрирал вчера, турил ник од револуционер и херој на вмро, да биде звучен и ваљда си мисли дека му тежат зборовите повеќе, а уствари е сендвич/северџан кој се крсти на еу и нато и 4-5 страни ве врти ко млади мајмуни со глупости. Ако … барем дознавме нешто за пророкот.
Знаци на ментална лабилност. Дури и не знае кој што кој сме.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
974
Поени од реакции
3.796
Тие се тие неколку копита северни постојано прават нови профили, овој ултрас ЗаевВосрцето и тие уште неколку верни слуги на учк.
Гледате колку се растревожени и очајни, како ќе се ближат изборите се поголема беда ќе ги фаќа, земајте пуканки и пиво интересен период иде и на домашна и на светска сцена :LOL:

Член од
29 март 2024
Мислења
435
Поени од реакции
837
Знаци на ментална лабилност. Дури и не знае кој што кој сме.
Незнаете ни зошто ја браните Русија.
Ниту еден официјален документ/аргумент не стави копиле едно. Тој што ти е на профилната кажими една работа што напрсви за Србија и Македонија.

гледаш дека трокирате на факти
Ви праќам официјален договор потпишан од русија против Македонија. Сум праќал некои статии :pos:

Тие се тие неколку копита северни постојано прават нови профили, овој ултрас ЗаевВосрцето и тие уште неколку верни слуги на учк.
Гледате колку се растревожени и очајни, како ќе се ближат изборите се поголема беда ќе ги фаќа, земајте пуканки и пиво интересен период иде и на домашна и на светска сцена :LOL:
Не копиле не сум северџан, ниту сум од сдс. Во Умс сум бил од мал ти дур не си знаел газот да го избришеш.

ти ако го сакаш заев ебете се заедно со русофиливе што неможат 1на работа позитивна да кажат што Русија направила зс нас освен што го задушила ВМРО.

Научи прво основен бон тон за водење дискусија. Освен шајки и мајки ништо незнаеш да кажеш друго.

Никој не те ни опцу, е сега тоа што со ментално лабилен случај со дупли акаунт.

Јас ти одоговорив што е сменето. Ти мешаш Србија Учк, мајки шајки тасевци.
Што кажа бе копук што кажа. Го признала името во 90тите.
Што помага на турците, и го уништува ВМРО? Не е битно
Што се коси Сталин со Тито? Не е битно
Што ги извиси србите да бидат бомбардирани? Не е битно
Ние во 2001 бевме нападнати од учките финансирани од сад? Не е битно
присилна промена на името без реакција? Не е битно

Незнаете ни самоте зошто ја браните русија. освен што се бели како нас и орсвославни буквално ништо не не поврзува ниту пак некако ни помогнале.

е тоа ве боли што секој втор пост ви е глуп, северџан, заев, трол, дупли акаунт

да сте јаки во живо тоа да ми го кажете не јајцата дами гидрапате на форумов мивки едни

Последно уредено:

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940

Патетично е што истиот патерн го имаат.

Русија низ вода ја пуштила Македонија пред 120 години. Кгб работело тогаш против нас )))) Украина оружје испраќала. И упс еве што вика тогашниот интернет.

UKRAINE AND RUSSIA FORGE A COMMON POSITION ON MACEDONIA

Putin’s arrival in Kyiv with Vladimir Rushailo, the secretary of the Russian Security Council, and Aleksandr Voloshin, head of the presidential administration, reflected not only Russia’s renewed interest in maintaining Ukraine within its sphere of influence, but a common position with Ukraine on events in Macedonia and Kosovo. After the joint meeting in Kyiv, Russia, Ukraine and Macedonia outlined their opposition to NATO’s alleged support for Albanian Muslim separatism in Kosovo and Macedonia.

Ама ете од некој нов куртон нешто ново ќе прочиташ.

@Pitu Guli MKD

Олабави малце пријателе. Незнаеш што пишуваш. Од Сталин па до Путин стаса а везе немаш што пишуваш.

Убаво е тоа што си патриот. Ама глуп патриот може појќе да наштети него да придонесе доколку му фалат штици во умот.

Член од
29 март 2024
Мислења
435
Поени од реакции
837
Патетично е што истиот патерн го имаат.

Русија низ вода ја пуштила Македонија пред 120 години. Кгб работело тогаш против нас )))) Украина оружје испраќала. И упс еве што вика тогашниот интернет.

UKRAINE AND RUSSIA FORGE A COMMON POSITION ON MACEDONIA

Putin’s arrival in Kyiv with Vladimir Rushailo, the secretary of the Russian Security Council, and Aleksandr Voloshin, head of the presidential administration, reflected not only Russia’s renewed interest in maintaining Ukraine within its sphere of influence, but a common position with Ukraine on events in Macedonia and Kosovo. After the joint meeting in Kyiv, Russia, Ukraine and Macedonia outlined their opposition to NATO’s alleged support for Albanian Muslim separatism in Kosovo and Macedonia.

Ама ете од некој нов куртон нешто ново ќе прочиташ.

@Pitu Guli MKD

Олабави малце пријателе. Незнаеш што пишуваш. Од Сталин па до Путин стаса а везе немаш што пишуваш.

Убаво е тоа што си патриот. Ама глуп патриот може појќе да наштети него да придонесе доколку му фалат штици во умот.
И што ми прати? Статија за 2001.
Прдна и ти. Русија воено не помогна никако ниту е склучен официјален договор за одбрана.

гледаш како извртуваш?
Се фаќаш за тоа КГБ, а не за фактот што руската тајна служба соработува и помага на Турција. Извини ме поправи не се вика кгб туку руска тајна служба многу разлика има. Целта е таа загушување на ВМРО.

и со смеење иронично го кажуваш тоа демек пред 120 години јас го потпишувам документот. Тоа е официјален договор меѓу 2 држави склучен во Виена, реакција за илинденското востание, не е мој!

тебе дали ти се свиѓа тоа или не е твоја работа, ама очигледно зборите на празно.

Еве ти повели да научиш нешто дека и за времето на Југославија, русите баш не ни биле пријатели.

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Притиснаа СПЦ да додели Томос под име Македонска Православна Црква - Охридска Архиепоскопија, малку ли е?
Руската Црква ја притисна Српската за избрзано давање томос кон Македонската од инает на Вартоломеј, а не од рускиот „хуманизам„ кон МПЦ-ОА.

На Српската пак, тоа и‘ одговара(ше), за да покаже кој и‘ е „шеф сале„ на Македонската.

До кај се стигна со чекањето томос од Цариград под име Северна Црква?
Веќе ти одговорив во една претходна прилика; ако е до мене, на МПЦ-ОА никој да не и‘ дава томоси, придружени со бит-пазарски уцени и условувања. За мене е сосема доволно и тоа што МПЦ-ОА постои, без ничиј томос.

Kajgana Shop

На врв Bottom