Ролери

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
pa xak sakam novi roleri, brzi ama ne i agresiv.
a sto se toa abec 5, abec 7?

pa xak sakam novi roleri, brzi ama ne i agresiv.
a sto se toa abec 5, abec 7?

Па јас на твое место би идел или со тие Blade and walk или со D1. Ма да повеќе би идел со D1 ако ти се точни 38ца. Abec и ILQ се стандарди за лагери (ILQ уште не е официјално прогласено за стандард али ќе биде наскоро зошто е релативно ново). На пример имаш Abec 3, Abec 5, Abec 7, Abec 9 и разликата во нив е брзината, што повисока бројка толку поголема брзина. Abec 5 ти е средина, не се бавни но не се најбрзи. ILQ „стандардот“ се покажува побрз од Abec, разликата меѓу нив два е бројот на топчиња во лагерите. На пример лагер што е направен според ILQ 9 е побрз од лагер што е направен според Abec 9. Ако ти треба нешто од Vertigo слободно кажи јас утре сабајле одам да извадам виза за Бугарија и ќе тргам за одприлика 1 недела па ќе се договориме како што :)

епа хак не знам тие дали ке ми бидат, зашо ја носам 38/39 патики.
а ако не ми бидат ке моеш да ги вратиш? (нема да можеш најверојатно)
а колку пари беа?70 евра? епа готово, купени, само уште да ми бидат и дан

иначе savage ке си ги мењаме ролерките, да си знаеш!!:vozbud::vozbud:

Јас последнава една година сменив два пара aggressive а моментално имам Salomon Rob Thompson ама мислам дека се големо ѓубре така да од salomon уште еднаш aggressive не купувам, а за fitness неможам баш да зборам затоа што fitness возев само една година и не ги знам баш најдобро маркиве...

Сега за сега мислам дека добар избор за aggressive ролерки се Remz08 two ама и немора да значи тоа е само мое мислење...
еве и слика од нив http://www.vertigo-skates.com/bg/products.php?id=848

Добри се Remz-от, зависи каква ролера сакаш јас имам возено 3 пара Remz али најмногу ми лежеа првиот пар Remz 04 Chris Haffey тоа е ролера што најмногу ми има лежено на нога, после тоа правев операција па пауза малце и не ми легна убаво ниедна Remz ролера после тоа, моментално сум на Razors Murda 3 Custom.
Girl: Денес ме заебаа за виза бугарите така да нема да одам во наредните месец-два :( Ако ти се чека за кога ќе идам или ако во меѓувреме најдам некој што ќе доаѓа наваму кажи, ако знаеш ти некој што ќе иде накај Софија скоро време и ако можат да поминат од Vertigo ќе им кажам да ги тргнат на страна и ќе им кажам да го обележат пакетот со мое име па кога ќе идат тие ќе им кажат дека треба да земат за мене пакет и ќе ги дадат ролерите. Ако не не знам што да ти кажам по пошта може да царинат, извини али и мене ми заебаа и одмор и други битни обврски што имав да завршам... Тоа е кога националист што не разбира ќе стават на врата во амбасада... Наскоро ќе има Vertigo и во Македонија така да тогаш ќе има многу поголем избор и ќе биде се многу полесно :)

eпа хак ништо тогаш. не бе како ништо, ако не си купам ролери сега кога ке идам у охрид или од скопје некаде или пак у следните 2-3 месеци, тогаш ке ги земеш тие, ако не се продадат.:toe:
ај некој охриганец нека ми каже кој продавници ги има у охрид за ролери?
додека сме кај охрид да ви кажам само со какви испогребани колена ке идам на одмор!бу ху! вчера едно каменче ми се заглавило помегу кочницата и тркалцето, а тркалото нејкеше да иде, и чим тоа нејке значи цела ролера нема да иде. и ја си се изнализгав на колена 100 метри!:pos2:

eпа хак ништо тогаш. не бе како ништо, ако не си купам ролери сега кога ке идам у охрид или од скопје некаде или пак у следните 2-3 месеци, тогаш ке ги земеш тие, ако не се продадат.:toe:
додека сме кај охрид да ви кажам само со какви испогребани колена ке идам на одмор!бу ху! вчера едно каменче ми се заглавило помегу кочницата и тркалцето, а тркалото нејкеше да иде, и чим тоа нејке значи цела ролера нема да иде. и ја си се изнализгав на колена 100 метри!:pos2:

Been There , Done That :) Често се случува..
Иначе Хак пред малце на БТР збореа за отварање на мал скејт парк во Шуто Оризари , да не имаш нешто слушнато ??
Или па не те занима многу ако е во Шуто Оризари ? :)

Хахах еееј остај тоа болки во колена гадна работа е... Завчера си го откорнав десното колено од еден трик што ич не ми успеваше :)
Уффф сега Србија кога ќе одам како има да се изнавозам, којзнае со какви се повреди ќе се вратам :) Во Суботица им направиле 2 скејт парка и тоа многу добри па има да ги истуриме од возење и после Белград стрит пошто цел Белград е еден огромен скејт парк.
Инаку Blind прв пат слушам за таква работа? :) Дај кажи нешто повеќе? Зошто да не ме занима, што има врска каде е битно е да е добро :)

Ни ја незнам ништо , само искочи еден Ром во одело и збореше нешо 10 минути тупачеше за културата на ромите и после се пребаци на спортови и рече дека во изградба е скејт парк ...
Ај кај и да е ќе излезе во поширока јавност :)

Хахах еееј остај тоа болки во колена гадна работа е... Завчера си го откорнав десното колено од еден трик што ич не ми успеваше :)
Уффф сега Србија кога ќе одам како има да се изнавозам, којзнае со какви се повреди ќе се вратам :) Во Суботица им направиле 2 скејт парка и тоа многу добри па има да ги истуриме од возење и после Белград стрит пошто цел Белград е еден огромен скејт парк.
Инаку Blind прв пат слушам за таква работа? :) Дај кажи нешто повеќе? Зошто да не ме занима, што има врска каде е битно е да е добро :)

не ме болат, а и не ме мн. болеа, ама знаеш какви белези ке имам :kesa:
сега кога ке идам у охрид,ке си ги возам со завој на десното колено.
шо ми е убаво кога возам ролери, сакам времето да си остане вакво, топло forever!

Возам одкога знам за себе, имам обични фитнес ролери од саломон, океј се...
Порано ептен ми беше зараза, сабајле ја проаѓав по два пати, а поручек три, без никаква пауза, седечка или стоечка...
Сега возам кога ќе ми текне.

Супер ако отворат нов sk8park во Скопје без разлика каде е ама мислам дека пишуваше и на xmkd.com додека се градеше првиов sk8park кај Имес дека ке се залагаат и дека подобро би било да се изгради затворен скејт паркот со цел да можеме да возиме и во зима ама ништо од тоа не се оствари :S

не ме болат, а и не ме мн. болеа, ама знаеш какви белези ке имам :kesa:
сега кога ке идам у охрид,ке си ги возам со завој на десното колено.
шо ми е убаво кога возам ролери, сакам времето да си остане вакво, топло forever!

е лажам! вчера едвај го извадив завојот, целиот исполепен за коленото, уфф колку ме болеше!:nesvest: и на крај па си го стаив, добро на почетокот ме печеа колената малце.

е лажам! вчера едвај го извадив завојот, целиот исполепен за коленото, уфф колку ме болеше!:nesvest: и на крај па си го стаив, добро на почетокот ме печеа колената малце.

Хахаха ти си го отворила коленото... Ставај бивацин и не држи многу завои зошто подолго ќе ти зараснува и + секој пат кога ќе ги вадиш ќе ја кинеш кората и ќе се раскрварува.
Завчера јас си го ебав десното колено многу, ми излезе уште едно колено до него :)
Леле многу ќе опасно сега во Србија, утре тргаме имаат во Суботица нов скејт парк али доста солиден па после во Белград на возење, ќе биде опасно и ќе се вратиме на делови али ќе биде забавно битно :)
Да знаете се спремаат 3 натпревари во Август и во Септември. Јуниор и локален контест (само македонци) крај на август-почеток на септември и интернационален контест (ќе има срби, бугари и изгледа словенци и романци) крај на септември. Повеќе информации наскоро :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom