Рисивери за сателитска

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
IsusHristus напиша:
чим имаш ресивер слободно земи си скај стар.ресиверот ке ти заврши доста заебанции кои треба да ги правиш со скај старот
Не те сватив баш.:nesum:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Епа контролата на моторот ќе ти иде преку рисиверот. Значи сателитите ке ги шалташ преку рисиверот.
Ако сакаш да ти врти на Astra стискаш на канал што е на астра, ако сакаш на Hotbird, стискаш на канал што е на hotbird итн..

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Мислам дека со моторот имам и позиционер со далјинско. Со него може да се менјаат сателитите преку далјинското или евентуално да се намести преку скај старот сами да се мењаат.
А од кодираните канало што отвара?

IsusHristos

Bojan CPU
Член од
1 март 2007
Мислења
256
Поени од реакции
1
Jane напиша:
Мислам дека со моторот имам и позиционер со далјинско. Со него може да се менјаат сателитите преку далјинското или евентуално да се намести преку скај старот сами да се мењаат.
А од кодираните канало што отвара?
За кодирани канали зависи од денот некад има клучеви претежно за 60% од каналите некад нема ништо за гледање се е испозаклучено.
претежно има доста отклучени канали и зависи од која страна симињаш клучеви

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.698
Поени од реакции
288
абе ако имаш понов рисивер,и има опција за шеринг (преку интернет го поврзуваш на сервер и зима шифри за кодирани канали),100е на година е,али било тоб работа (така сум чул).

IsusHristos

Bojan CPU
Член од
1 март 2007
Мислења
256
Поени од реакции
1
smole напиша:
абе ако имаш понов рисивер,и има опција за шеринг (преку интернет го поврзуваш на сервер и зима шифри за кодирани канали),100е на година е,али било тоб работа (така сум чул).
знаеш ли колку Mbyte ili Gbyte троши месечно за клучеви???

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Dreambox троши околу 350-400 мб месечно!

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Shorty напиша:
Јас имам Дримбокс. Не знам која марка е. Го купив пред 1 недела. Отвара 70% од каналите зошто има кард шаринг
BTW Dreamboxot mora da e uklucen na internet + toa se plaka 50 eur godisno ama dreamboxot e samo za taa namena!!!A najdobar spored mene resiver za domasna upotreba so koj mojs da si snimas i software da experimentiras Samsung DSR 9500

Vinnetou

Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Друже како бе само за таа намена? И дримбоксот е ист како сите други рисивери само што има кард шеринг функција. И + преку мрежниот кабел можеш да снимаш на хард диск од комп. Има кинески Dreambox за 150 еур. бомбонче е!

п.с. Претплатата е 150 еур. годишно. Денеска му монтираа на едно другарче и гледа 95% од каналите

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
А со Скај Старот има некоја таква опција да гледам кодирани канали?

IsusHristos

Bojan CPU
Член од
1 март 2007
Мислења
256
Поени од реакции
1
Jane напиша:
А со Скај Старот има некоја таква опција да гледам кодирани канали?
Има кард шаринг и емулатори за кодираните канали

100 Proof

Охриѓанец
Член од
27 јули 2007
Мислења
104
Поени од реакции
0
Друже како бе само за таа намена? И дримбоксот е ист како сите други рисивери само што има кард шеринг функција. И + преку мрежниот кабел можеш да снимаш на хард диск од комп. Има кинески Dreambox за 150 еур. бомбонче е!

п.с. Претплатата е 150 еур. годишно. Денеска му монтираа на едно другарче и гледа 95% од каналите
Iam dreambox i nemat vrska 150 eur jas plakam 100 eur a dreamot go zedov kineski bez Hard Disk i znajs kakvi se bez HD tehnologija ova ona ama poubo e da zemis so HardDisk obavezno HD ova ona ama to e ovaj e 150 eur resiver a ovaj troduplo

Член од
16 март 2006
Мислења
63
Поени од реакции
0
Инаше и јас имам Дреамбоџ и ги пробав сите што даваат шеринг кај нас сите се тапа, сите нешто обеќаваат а ни 20% од тоа што го кажуваат ме го исполнуваат и затоа е многу е важно од кај го зимате кард шерингот за да можете на раат да гледдате. А што се однесува за ХД-тв има и таков дримбох само што кошта многу (што платиш то клатиш):salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom