Jane
Кајганџија
- Член од
- 5 февруари 2006
- Мислења
- 3.394
- Поени од реакции
- 114
Не те сватив баш.:nesum:IsusHristus напиша:чим имаш ресивер слободно земи си скај стар.ресиверот ке ти заврши доста заебанции кои треба да ги правиш со скај старот
Не те сватив баш.:nesum:IsusHristus напиша:чим имаш ресивер слободно земи си скај стар.ресиверот ке ти заврши доста заебанции кои треба да ги правиш со скај старот
За кодирани канали зависи од денот некад има клучеви претежно за 60% од каналите некад нема ништо за гледање се е испозаклучено.Jane напиша:Мислам дека со моторот имам и позиционер со далјинско. Со него може да се менјаат сателитите преку далјинското или евентуално да се намести преку скај старот сами да се мењаат.
А од кодираните канало што отвара?
знаеш ли колку Mbyte ili Gbyte троши месечно за клучеви???smole напиша:абе ако имаш понов рисивер,и има опција за шеринг (преку интернет го поврзуваш на сервер и зима шифри за кодирани канали),100е на година е,али било тоб работа (така сум чул).
BTW Dreamboxot mora da e uklucen na internet + toa se plaka 50 eur godisno ama dreamboxot e samo za taa namena!!!A najdobar spored mene resiver za domasna upotreba so koj mojs da si snimas i software da experimentiras Samsung DSR 9500Shorty напиша:Јас имам Дримбокс. Не знам која марка е. Го купив пред 1 недела. Отвара 70% од каналите зошто има кард шаринг
Има кард шаринг и емулатори за кодираните каналиJane напиша:А со Скај Старот има некоја таква опција да гледам кодирани канали?
Со скај стар до 3.000 канали !А со Скај Старот има некоја таква опција да гледам кодирани канали?
Iam dreambox i nemat vrska 150 eur jas plakam 100 eur a dreamot go zedov kineski bez Hard Disk i znajs kakvi se bez HD tehnologija ova ona ama poubo e da zemis so HardDisk obavezno HD ova ona ama to e ovaj e 150 eur resiver a ovaj troduploДруже како бе само за таа намена? И дримбоксот е ист како сите други рисивери само што има кард шеринг функција. И + преку мрежниот кабел можеш да снимаш на хард диск од комп. Има кинески Dreambox за 150 еур. бомбонче е!
п.с. Претплатата е 150 еур. годишно. Денеска му монтираа на едно другарче и гледа 95% од каналите