Референдумот во Русија, доживотен режим на Путин кон Европа?

Půtîñöt

Алигатор - Lacoste
Член од
2 април 2020
Мислења
299
Поени од реакции
107
Во Русија во моментов се одвива референдум кој е почнат 25 јуни 2020 и ќе трае 7 дена. Референдумот е за уставни измени кои може да го отворат патот за продолжување на владеењето на досегашниот претседател Владимир Путин за нови 12 години. Според сегашното уставно решение а тоа е дека Путин нема да може да се кандидира за претседател во 2024 година, кога му завршува сегашниот мандат, поради ограничувањето на мандатот, но измените ќе му овозможат да се кандидира за уште два шестгодишни мандати. Реформата на Уставот исто така ќе ги промени овластувањата на Владата, со тоа што тој ќе ја има моќта над државата и ќе решава во кој правец ќе иде а Владата ќе ги врши неговите работи и ќе ги спроведува. По стапувањето на сила на промените би можел теоретски да владее за време на уште два мандата, до 2036, бидејќи еден трае шест години. Путин тогаш би имал 83 години.
За сите идни кандидати пак треба да важи ограничувањето дека за разлика од досега, претседателското место не смее да се окупира најмногу во два последователни мандати, туку сѐвкупно два пати.
Дали ова значи дека нема крај на режимот на Путин во политиката кон Европа, како и мешање во политиките на државите од Балканот.
 
Последно уредено:

Půtîñöt

Алигатор - Lacoste
Член од
2 април 2020
Мислења
299
Поени од реакции
107
како тоа режим, кога по демократски пат се донесуваат промените, а и ти самиот викаш дека има огромна подршка кај народот...
Режимот на Путин во Европа се мисли, ќе дополнам
 
Член од
28 декември 2019
Мислења
60
Поени од реакции
59
Најверојатно оти сеуште нема престолонаследник затоа, а сигурно не би сакале да им се намести повторно некој регент како Јелцин...
Автоматски споено мислење:

Дали ова значи дека нема крај на режимот на Путин во политиката кон Европа, како и мешање во политиките на државите од Балканот.
А нема ли да кажеш нешто за режимот на „Европа“ кон Русија? А ЕУ не се меша во политиките на државите од Балканот? Сакаш да кажеш тие државчиња се независни? Озбилно?
 
Последно уредено:

Půtîñöt

Алигатор - Lacoste
Член од
2 април 2020
Мислења
299
Поени од реакции
107
Најверојатно оти сеуште нема престолонаследник затоа, а сигурно не би сакале да им се намести повторно некој регент како Јелцин...
Автоматски споено мислење:А нема ли да кажеш нешто за режимот на „Европа“ кон Русија? А ЕУ не се меша во политиките на државите од Балканот? Сакаш да кажеш тие државчиња се независни? Озбилно?
Да, ама овој одговор е за друга тема, темата е што мислат форумџиите во однос на референдумот во Русија, дали тоа значи доживотно владеење на путин, на пример нашите Медиуми во Македонија слабо даваат за ситуацијата во Русија, каде што е малку тензично сега, владеат алигархии, затоа кој е поупатен слободно нека изнесе мислење, а вашиов одговор е за друга тема друже.
 
Член од
23 мај 2019
Мислења
1.469
Поени од реакции
1.202
Да, ама овој одговор е за друга тема, темата е што мислат форумџиите во однос на референдумот во Русија, дали тоа значи доживотно владеење на путин, на пример нашите Медиуми во Македонија слабо даваат за ситуацијата во Русија, каде што е малку тензично сега, владеат алигархии, затоа кој е поупатен слободно нека изнесе мислење, а вашиов одговор е за друга тема друже.
Референдумот во Руската Федерација се однесува на 2 ДВЕ прашања.
Едното е околу ограничувањата на бројот на мандатите, а другото е за ЛГБТ,
ќе речеш нешто оклу тоа или тоа ти е веќе апсолвирано, ти си за западните вредности и федерлукот да се пшрошири и во РФ, и тие да ги вкусат благодатите на демонкратијата?
Дали со референдумот се предвидува дека Путин не треба да излегува на избори и дека победил, ако не, од каде знаеш како би се изјасниле фо РФ на наредните избори за претседател?

Ако би сакал прво да одговориш на овие прашања можеби ќе нема да има потреба од понатамошно тролање од .... страна!
 

chef_cook

milf's hunter
Член од
25 октомври 2011
Мислења
2.084
Поени од реакции
5.961
Во Русија во моментов се одвива референдум кој е почнат 25 јуни 2020 и ќе трае 7 дена. Референдумот е за уставни измени кои може да го отворат патот за продолжување на владеењето на досегашниот претседател Владимир Путин за нови 12 години. Според сегашното уставно решение а тоа е дека Путин нема да може да се кандидира за претседател во 2024 година, кога му завршува сегашниот мандат, поради ограничувањето на мандатот, но измените ќе му овозможат да се кандидира за уште два шестгодишни мандати. Реформата на Уставот исто така ќе ги промени овластувањата на Владата, со тоа што тој ќе ја има моќта над државата и ќе решава во кој правец ќе иде а Владата ќе ги врши неговите работи и ќе ги спроведува. По стапувањето на сила на промените би можел теоретски да владее за време на уште два мандата, до 2036, бидејќи еден трае шест години. Путин тогаш би имал 83 години.
За сите идни кандидати пак треба да важи ограничувањето дека за разлика од досега, претседателското место не смее да се окупира најмногу во два последователни мандати, туку сѐвкупно два пати.
Дали ова значи дека нема крај на режимот на Путин во политиката кон Европа, како и мешање во политиките на државите од Балканот.
Колку нема врска ова што си го напишал,значи не си свесен.
 
Член од
14 октомври 2018
Мислења
186
Поени од реакции
172
Путин е уште таму да ја среди државата, после Путин би требало да се воведе демократија од западен тип. Сега е опасно тоа, не е спремна Русија. (Како и ниешто не бевме и не сме спремни, но тоа е друга тема.)
Запад сеуште сонува некој нов Јелцин кој ќе воведе хаос, што не е неможно, русите тоа го знаат и му дааат фора на Путин.
Инаку за тој период се очекува и други крупни геополитички промени, уште поголем подем на Кина и менување на фокусот од САД - Русија во САД - Кина. Тој процес е веќе започнат и само ќе се засилува.
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
11.115
Поени од реакции
11.677
Путин е уште таму да ја среди државата, после Путин би требало да се воведе демократија од западен тип. Сега е опасно тоа, не е спремна Русија. (Како и ниешто не бевме и не сме спремни, но тоа е друга тема.)
Запад сеуште сонува некој нов Јелцин кој ќе воведе хаос, што не е неможно, русите тоа го знаат и му дааат фора на Путин.
Инаку за тој период се очекува и други крупни геополитички промени, уште поголем подем на Кина и менување на фокусот од САД - Русија во САД - Кина. Тој процес е веќе започнат и само ќе се засилува.
Примеќам и русофилите повеќе се префрлаат на страната на Кина, им се искосуваат очите полека. Пример ти е @Таксист на форумов, а има и други.
 

chef_cook

milf's hunter
Член од
25 октомври 2011
Мислења
2.084
Поени од реакции
5.961
Јас денес гласав против уставните промени,и против Путин!
 
Член од
14 октомври 2018
Мислења
186
Поени од реакции
172
Примеќам и русофилите повеќе се префрлаат на страната на Кина, им се искосуваат очите полека. Пример ти е @Таксист на форумов, а има и други.
Најмногу по темиве се навивачи за жал, сепак има понекој и со поинаков пристап.Нешто како фудбал Реал-Барса и ќе навиваме.
Ме заболе за Русија уште повеќе за Кина,ова е некаков поглед на геополитиката денес, кој како ја сваќа.
 
Член од
7 декември 2019
Мислења
1.086
Поени од реакции
1.688
Дај нека го крунисаат за цар, и да завршат со папирологија.
Та Русија од секогаш си била царевина, само названијата на царевите се мењале! Ако ѕирнеш во историјата, Путек е колај најдемократ!
Инаку прав е членот кој вели дека Путин и врвот на Раша не можат да најдат наследник. Пробаа со полноглавецот Медведев, ама се виде дека нема штоф од него за премиер или председател. Другото или нема ум или нема харизма. Така да ќе продолжи мачењето на Путин со Русија и нејзиното со него.
 
На врв Bottom