Ретко интересна емисија ‘Во центар’ со Васко Ефтов.

Член од
22 февруари 2009
Мислења
746
Поени од реакции
35
ИМОТОТ НА ИСТОРИСКАТА ВМРО – ЕМИСИЈА ‘ВО ЦЕНТАР’

Имот со пазарна вредност од над 100 милиони евра, стекнат како наследство од историската ВМРО и македонските бегалци во Бугарија. Историската ВМРО како држава во држава, организација помоќна и побогата дури и од Владата во Софија. Историската ВМРО како моќна организација која го достигнува врвот за време на Тодор Александров кога брои над 35 000 добро вооружени и истренирани војници и индиции дека поседувала дури и сопствена авијација.

Денес сиот тој имот и организација е ворацете на тесен круг на чие чело е квази-лидер Красимир Каракачанов. Го обвинуваат за фалсификат и узурпација на имотот на организацијата, дека е инсталиран шпион на коминтерната и дека нема нити македонско потекло, туку влашко од околоната на Русе, а неговата фамилија се асли соработници на комунистите на Тодор Живков, дека структурата на чие чело стои е фалсификат и води активна антимакедонска политика. Говорат внуците на Пере Тошев и Христо Матов и професорот Георги Радуле.

Ретко интересна емисија ‘Во центар’ со Васко Ефтов.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
И ова е многу интересна ама мене ми е најфаца ко ќе оди во Грција и со Виножито и локални Леринци ко ќе прај емисија,за македонците во Грција.

А ова погоре,му препорачвам на секој бугарин и македонец да ја гледа,посебно македонците за да видат всушност со кој си имат работа (ВМРО БНД).Преку ова емисија јасно се гледа дел од вистинскиот сурат на Куракачанското ВМРО.

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
33
Бугарите му го ебаа мамето на ВМРО. Каракачанов тие 100 милиони евра ги подели со бугарските фаци.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Imotot na VMRO e se uste vo drzavna sopstvenost, spored gore kazanoto agenturata si regitrirala partija so ime VMRO i si go zele imotot. Po koja logika ovoj kuroglaviov raspolaga so cel imot koga nema nisto so VMRO, ne moze samo da se registrira so toa ime i da go zeme cel imot. Sto ke se slucese ako nekoj drug regestrirase partija so toa ime, ke im go dadea imotot samo radi imeto ? ne veruvam. Ova e golem kriminal sto moze sekoj da im pozavidi na tatarive .

Boogie

no pain no game
Член од
4 декември 2005
Мислења
985
Поени од реакции
544
Мислиш дека Бугарите ке дадеа да се регистрира друга партија под име ВМРО :wink:

Член од
22 февруари 2009
Мислења
746
Поени од реакции
35
не е проблемот во името на партијата имотот е на македонци затоа не се признава никаква македонска партија.а па најмалку каракачанов можи да биди некаков фактор тој е само пиун ама овие бугари а и наши многу се палат на него а човекот нема две чисти.
:toe:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Хм много интересно как започнува г-н Васко Ефтов.Тоj вели дека ке ме запознае со имотите ВМРО на Тодор Александров и Ванче Михаjлов.
Зашто мислам дека тиja беха бугарското крило на ВМРО и така вие ги нарекувате?
Какво барате,кога това били имоти на бугарското крило на ВМРО,а не на вашето.?!?!

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Внатрешна Македонска Револуционерна Организација! :smir:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
И ете сега од кога изгледав се...иако темата е екстремно интересна, да кажам, дека стилот на Ефтов не ми се допаѓа , со други зборови, кога ќе поставиш прашање , почекај одговор па потоа бомбардирај со контра докази и сл...
Инаку овој каракачанов гледам не не признава како Македонци , ами самиот тој бил Македонец (ако нека сонува) , само ми е мака што истото прашање не им го поставил и на другита тројца соговорници, да видиме што мислат и потомците на нашите македонски револуционери за нас како Македонци. Поздрав :smir:

M

MKEUpatriot

Гостин
Бугарската држава го укина ВМРО 1934 што бара па таа од тоа ВМРО кое го укинала? ВМРО беше организација која имаше свое време свои цели и идеи. Таа не припага на никого освен на историјата и на лугето кои тогаш живееле. Целта е да се демистифицираат какви се тиа вмровци во ВМРО-БНД?

Член од
11 октомври 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
Бугарската држава го укина ВМРО 1934 што бара па таа од тоа ВМРО кое го укинала?
Балканскиот пакт од 1934 мегу Србиjа, Грциjа и Турциjа, даде ултиматум на Бугариjа да го укине ВМРО.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Бугарската држава го укина ВМРО 1934 што бара па таа од тоа ВМРО кое го укинала? ВМРО беше организација која имаше свое време свои цели и идеи.Таа не припага на никого освен на историјата и на лугето кои тогаш живееле.Целта е да се демистифицираат какви се тиа вмрровци во ВМРО-БНД?
Доколкото знам тук станува прашане на имотите на ВМРО во БГ или се лажам?
Според тебе,коj е наследник на ВМРО на Ванче Михаjлов и Тодор Александров?

Член од
22 февруари 2009
Мислења
746
Поени од реакции
35
како прво вмро не било само на ванчо и тодор не е таа нивна партија имотот и партијата е градена од огромен број на македонци.
неможи вмро укинато во 1934година да има наследник во партија.
се знае кој во тоа време допринесуваше за изградба на вмро па така имотот ке се продај и да се дадат парите за македонците во бугарија

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Доколкото знам тук станува прашане на имотите на ВМРО во БГ или се лажам?
Според тебе,коj е наследник на ВМРО на Ванче Михаjлов и Тодор Александров?
E koj e de ? sigurno ovoj kuroglaviov ne e, ajde ti usreki ne so odgovor da znaeme koj e. Ovoj kuroglaviov spored nikoja logika ne moze da bide naslednik.

Балканскиот пакт од 1934 мегу Србиjа, Грциjа и Турциjа, даде ултиматум на Бугариjа да го укине ВМРО.
E pa sega kako toa, ako VMRO bese bugarsko zosto gi slusavte Srbija , Grcija i Turcija da vi kazat sto ke pravite vnatre so vasi organizacii?

Kajgana Shop

На врв Bottom