Распишан тендерот за плоштад Скендер Бег

S

Shellshock nam67

Гостин
Проектот плоштад Скендер Бег од хартија се сели во реалноста. Општина Чаир го распиша тендерот за изградба на првата фаза на објектот. Кој ќе го гради и кога ќе почнат работите на терен ќе се знае во втората половина на следниот месец, кога би требало да биде избран најповолниот понудувач.

„Се работи за меѓународен тендер. Скендер Бег ќе се гради во три етапи. Предмет на објавата од првата фаза е делот кој го опфаќа простор околу споменикот на Скендер Бег.“ – информираа од општината.

Според идејното решение кое општината го избра на крајот на минатата година, плоштадот ќе се простира на територија на две општини, Чаир и Центар. Булеварот Гоце Делчев практично ќе стане подземен бидејќи плочникот ќе почнува од крајот на Старата скопска чаршија,а ќе завршува кај платото на новата Филхармонија и зградата на Македонската опера и Балет.

Поддршка за проектот на неколкупати даде Владата. За плоштадот Скендер Бег досега се издвоени околу 650 000 евра од буџетот. Засега нема груба пресметка колку вкупно ќе чини неговата реализација.

Александар Димитриевски

rezultati od prerodbata getoizacija na makedonija :drk::drk::drk::drk:
 

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
де бе не е страшно шо има везе еден плоштад мочан ќе биде иако по мене не смеат да дозволат такво нешто пак тоа е таа албанизација што јас ја мразам од дното на душата ама кога е таква ситуацијата то е тоа
 

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Легионер Нова Битола Скопје не е метропола... пукнете Битолчани Скопје ќе стане метропола !
 

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
736
Поени од реакции
660
Е добро де чудо за еден плоштад, па чудо за една џамија, па чудо за една федерализација, па чудо за цепење на едно државиче ама клетите имаат поддршка од еден...како се викаше унцле Сам?? само не знам до кога упм!
 
Член од
26 март 2013
Мислења
5
Поени од реакции
1
ne razbiram zasto da e problem gradenjeto na eden plostad so ke im sluzi na lugeto od celo skopje i na site tie posetiteli so doagat da posetat delot na carsiata, nikoj nema da doaga vo skopje da gleda konji i statui tuku bas poradi carsiata i mn drugi mesta kaj so vredi da se ide.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom